• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrs: sarunā par ceļiem un e-valdību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2002., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69056

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiesu varas neatkarībai un atbildībai

Vēl šajā numurā

05.12.2002., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrs: sarunā par ceļiem un e-valdību

Vakar, 4.decembrī, satiksmes ministrs Roberts Zīle tikās ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas biedriem. Tikšanās laikā ministrs un asociācijas domju priekšsēdētāji pārrunāja jautājumus par ceļu fondu un tā sadales principiem, kā arī e-valdības koordinēšanas problēmām.

Tikšanās dalībnieki diskutēja par kompromisa variantu akcīzes nodokļa pārdalē – pakāpeniski līdz 2005.gadam palielināt to no 60% līdz 85%. Lielo pilsētu pārstāvji izteica nožēlu par valdības nevēlēšanos atbalstīt 85% nodokļu ieskaiti Autoceļu fondā, zinot slikto ceļu stāvokli, taču vienojās atbalstīt ministra piedāvāto kompromisa variantu par vismaz 70% akcīzes nodokļa piešķiršanu nākamajam gadam. Tā tiks iegūti vēl papildu 11 miljoni latu Autoceļu fondam. Asociācija gatavojas sūtīt vēstuli arī Ministru prezidentam ar lūgumu atbalstīt šo lēmumu. Šo jautājumu valdība plāno izlemt Ministru kabineta 10.decembra sēdē.

Lielo pilsētu pārstāvji arī piekrita pašreizējai akcīzes nodokļa sadalei ar domu nākotnē par to vēl diskutēt, ņemot vērā situācijas dinamisko maiņu satiksmes intensitātes jomā. Arī ministrs izteica gatavību apspriest šo jautājumu.

Ministrs ziņoja, ka novembrī Valsts autoceļu fondā no akcīzes nodokļa naftas produktiem ir ieskaitīti 5,5 miljoni latu, kas ir vairāk nekā plānotie 5,28 miljoni.

Pārrunājot jautājumus par e-valdību, ministrs atzinīgi vērtēja paveikto elektroniskās informācijas apritē katrā pilsētā, taču arī atzina, ka trūkst vienotas koordinācijas valsts mērogā, kā arī vienotu kritēriju un standartu Informācijas tehnoloģiju projektu finansēšanā. Satiksmes ministrija ir atbildīga par e-pārvaldi un struktūras izveidi, kas nodrošinātu tās saskaņotu darbību, tas minēts arī apstiprinātajā e-pārvaldes koncepcijā. Tāpēc ministrs aicināja asociāciju ar ieteikumiem aktīvi iesaistīties e-biroja veidošanā, lai veicinātu pilsētu un pašvaldību tiešu līdzdalību šajā procesā.

Satiksmes ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!