• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministre: sarunā ar invalīdu organizāciju biedriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2002., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69053

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai pacienti labi zinātu savas tiesības un iespējas

Vēl šajā numurā

05.12.2002., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministre: sarunā ar invalīdu organizāciju biedriem

Otrdien, 3. decembrī, labklājības ministre Dagnija Staķe bija aicinājusi invalīdu un cilvēku ar īpašām vajadzībām biedrību pārstāvjus, lai uzklausītu viņu viedokļus un prioritātes. Ministre uzsvēra, ka savā pirmajā tikšanās reizē viņa vēlētos mazāk runāt pati, bet vairāk uzklausīt invalīdu nevalstisko organizāciju pārstāvjus.

Uz tikšanos bija aicināti pārstāvji no invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons”, asociācijas “Rūpju bērns”, Latvijas Hemofilijas biedrības, cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas “Sustento”, Invalīdu tiesību aizsardzības centra un citām organizācijām, kas pārstāv cilvēkus ar īpašām vajadzībām.

Tika runāts par pabalstu jautājumu, taču vairumā gadījumu runātāji uzsvēra tieši invalīdu integrācijas problēmas, kas saistītas ar kvalitatīvas izglītības trūkumu un invalīdu nodarbinātības problēmām. Ministre uzsvēra, ka darīs visu, lai jauno valdību pārliecinātu par sociālās jomas prioritāti, jo tikai no visas valdības sapratnes ir atkarīga invalīdiem labvēlīgu lēmumu pieņemšana.

Visi sarunas dalībnieki bija vienoti uzskatā, ka izglītots, strādājošs un sabiedrībā integrēts cilvēks, pat būdams invalīds vai ar īpašām vajadzībām, valstij ir noderīgāks nekā tāds, kurš tikai saņem pabalstus. Tādējādi blakus veselības aprūpei nodarbinātība un izglītība ir galvenie soļi invalīdu statusa maiņai sabiedrībā.

Labklājības ministre D.Staķe: “2004. gadā Latvijai būs pieejami Eiropas Savienības strukturālie fondi, un mēs šeit varam būt gatavi ar savām sociālajām programmām. Tās ir iespējas, lai veidotu nodarbinātības sociālās programmas — gan apmācībā, gan veidojot invalīdu uzņēmumus. Jāveido programmas izglītībā, lai invalīdi nebūtu tie, kam tikai jāpiešķir pabalsti, bet gan uzturētu sevi paši, pilnvērtīgi darbojoties. Šādus projektus gatavot varētu invalīdu nevalstisko organizāciju pārstāvji, kas vislabāk zina savas vajadzības. Mēs būsim ļoti ieinteresēti saņemt jūsu projektus.”

Ministre plāno ar invalīdu biedrību pārstāvjiem turpmāk tikties regulāri un arī individuālās sarunās.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!