• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Šo stundu patiešām pavadījām lietderīgi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2002., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69046

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente:
Pasniedzot Triju Zvaigžņu ordeni Stīvenam Springfīldam

Vēl šajā numurā

05.12.2002., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Šo stundu patiešām pavadījām lietderīgi”

Vakar, 4.decembrī, Saeimas priekšsēdētāja tikās ar Ministru prezidentu
RU.JPG (17038 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”
Vakar, 4.decembrī, Saeimas namā: Ministru prezidents Einars Repše un Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre, pārrunājot valsts budžeta veidošanas, ārpolitikas, kā arī citus valstij svarīgus jautājumus

Vakar, 4. decembrī, Saeimas namā notika kārtējā Saeimas priekšsēdētājas Ingrīdas Ūdres un Ministru prezidenta Einara Repšes tikšanās. Pēc gandrīz stundu ilgās sarunas abas augstās amatpersonas īsumā rezumēja apspriesto.

Ingrīda Ūdre

: — Saeimas un valdības vadītājiem vienmēr ir daudz kas pārrunājams, jo mums aizvien kopīgi jāstrādā valsts labā. Bet šoreiz īpaši pārrunājām jautājumus, kas saistīti ar valsts budžetu. Apspriedām arī jautājumus, kas attiecināmi uz mūsu valsts visaptverošu elektrifikāciju, un arī dažas ārpolitikas lietas. Tikšanās noteikti bija visādā ziņā vērtīga.

 

Einars Repše: — Mūsu saruna patiešām bija ļoti saturīga. Tika apspriesti deviņi punkti, kas skar mūsu turpmāko likumdošanas varas un izpildvaras sadarbību. Jā, runājām arī par Latgales elektrifikāciju. Mums ir zināms, ka ir tādas lauku sētas, kur joprojām nav elektrības piegādes. Protams, mēs zinām, kādi izdevumi vajadzīgi, lai tur elektrību ievilktu. Bet šie izdevumi jāsalīdzina kaut vai ar šodien publiskotajiem ”Latvenergo” reklāmas tēriņiem, par kuriem šī valsts akciju sabiedrība vēl nav uzskatījusi par vajadzīgu publiski atskaitīties.

Šo nepilnu stundu patiešām pavadījām ļoti lietderīgi. Apspriedām arī budžeta veidošanas jautājumus. Un jau tūlīt, atgriežoties Valdības namā, dažu labu Ūdres kundzes ierosinājumu, kā saka, laidīšu apritē.

Runājām arī par valsts akciju sabiedrībām, jo jāizvērtē, kuras no tām ir nepieciešamas un kuras pārraugāmas vai uzraugāmas. Tāpat par aģentūrām, kur jāizpēta to pastāvēšanas un veidošanas procesi. Tostarp runājām par vienu specifisku iestādi — Valsts nekustamo īpašumu aģentūru — un arī dažādām citām aģentūrām, kas nodarbojas ar tiem pašiem jautājumiem, proti, apsaimnieko dažādus valsts īpašumus. Tur bieži vien ir acīmredzama dublēšanās un nelietderīga līdzekļu tērēšana.

Ja ir runa par valsts iestāžu likvidāciju vai reorganizāciju, slēdzienus varēsim izdarīt tikai tad, kad būsim izpētījuši šos jautājumus. Patlaban esam tikai izpētes stadijā. Un es domāju, ka līdz ar to dažs labs brīnums nāks laukā.

Vēlreiz varu uzsvērt, ka šī saruna bija abpusēji ļoti lietderīga.

Mintauts Ducmanis, ”LV” Saeimas lietu redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!