• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas pilsētas budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.2002., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68834

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

27.11.2002., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas pilsētas budžetu

Pēc Rīgas domes Finanšu departamenta operatīvajiem datiem, Rīgas pilsētas pamatbudžeta ieņēmumu faktiskā izpilde 2002. gada desmit mēnešos ir 138 miljoni latu, t.i., 83,7% no budžetā paredzētā apjoma gadam un par 10,3 miljoniem latu vairāk nekā 2001. gada desmit mēnešos. Ieņēmumi oktobrī – 13,8 miljoni latu.

Nodokļu ieņēmumos šā gada desmit mēnešos iekasēti 101,7 miljoni latu (83,8% no gada plāna); tas pārsniedz 2001. gada tā paša perioda ieņēmumus par 6,6 miljoniem latu.

Iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi (71,6% apmērā, kas paliek pašvaldības rīcībā) līdz šā gada 1. novembrim iekasēti 83,4 miljonu latu apjomā, t.i., 82,9% no budžetā plānotā apjoma gadam un par 6,8 miljoniem latu vairāk nekā šajā periodā pagājušajā gadā. Oktobrī iekasēti 8,3 miljoni latu.

Nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumi par zemi, ēkām un būvēm – 17,1 miljons latu, kā arī iekasēti zemes un īpašuma nodokļa parāda maksājumi 0,2 miljoni latu. Oktobrī, tāpat kā septembrī, iekasēti 1,3 miljoni latu.

No valsts budžeta saņemta mērķdotācija izglītības, kultūras pasākumiem un pedagogu darba samaksai 24,6 miljonu latu apmērā, no tiem oktobrī ieskaitīti 2,8 miljoni latu.

Rīgas pilsēta 2002. gada desmit mēnešos ieskaitījusi Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā dotāciju 17,47 miljonu latu apmērā, t.i., 83,3% no gada apjoma – 20,96 miljoniem latu.

Valsts speciālajā veselības aprūpes budžetā tiek ieskaitīti 28,4% no iekasētā iedzīvotāju ienākuma nodokļa, un šogad Rīgas pilsēta no iekasētajiem nodokļiem pārskaitījusi valsts bud?etam 31,54 miljonus latu.

Rīgas pilsētas pamatbudžeta nodokļu ieņēmumi un mērķdotācija novirzīti budžetā paredzēto programmu finansēšanai, tostarp izglītības iestāžu un pasākumu finansēšanai – 52,3 miljoni latu (no tiem 0,7 miljoni latu Rīgas domes piešķirtie līdzekļi pabalstu izmaksai pedagoģiskajiem darbiniekiem mācību gada sākšanai, kuri tika izmaksāti septembrī), sociālās nozares iestāžu uzturēšanai un pabalstiem – 9,9 miljoni latu. Rīgas pilsētas apgaismošanas sistēmas uzturēšanai šā gada desmit mēnešos no pamatbudžeta līdzekļiem izlietoti 1,8 miljoni latu, ielu un ceļu uzturēšanai – 1,9 miljoni latu, bet tiltu, satiksmes pārvadu uzturēšanai – 0,63 miljoni latu. Pilsētas sabiedriskā transporta uzņēmumiem pārskaitīta dotācija 4,3 miljoni latu, tostarp p/u “Autobusu parks “Imanta”” – 1,6 miljoni latu, p/u “Autobusu parks “Tālava”” – 1,2 miljoni latu un p/u “Tramvaju un trolejbusu pārvalde” – 1,5 miljoni latu.

Rīgas pilsētas speciālā budžeta ieņēmumi šā gada desmit mēnešos –15 miljoni latu, kas pārsniedz iepriekšējā gada līmeni par 1,7 miljoniem latu. Speciālā budžeta ieņēmumi oktobrī, tāpat kā septembrī – 0,8 miljoni latu.

No Autoceļu fonda saņemta dotācija 3,3 miljoni latu (no tiem 404 tūkstoši latu ir pirmajā ceturksnī ieskaitītais parāds par iepriekšējo gadu), saņemtā dotācija novirzīta pašvaldību autoceļu (ielu) uzturēšanai, remontam un būvniecībai.

Mērķdotācija pasažieru regulāriem pārvadājumiem no Autoceļu fonda ieskaitīta 344 tūkstoši latu, un šie līdzekļi novirzīti pašvaldības uzņēmumiem “Autobusu parks “Imanta”” un “Autobusu parks “Tālava”” atbilstoši veiktajam darba apjomam pilsētas maršrutos.

Investīciju projektu finansēšanai 2002. gada desmit mēnešos izlietoti 39,5 miljoni latu, tostarp oktobrī 5,8 miljoni latu.

Izglītības nozarē investīciju projektiem līdz 1. novembrim izlietoti 10,7 miljoni latu – finansēti celtniecības un rekonstrukcijas darbi Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā, Teikas vidusskolā, Rīgas 49. vidusskolas sporta kompleksā, Āgenskalna pamatskolā, Mežciema pamatskolā, Āgenskalna ģimnāzijā (Āgenskalna ielā 21), peldbaseina celtniecība Ziepniekkalnā, remontdarbi skolās, kā arī logu, ārējo durvju konstrukciju nomaiņas programma 28 Rīgas pilsētas izglītības iestādēs.

Kultūras un sporta jomas projektiem izlietoti 3,6 miljoni latu – finansējot rekonstrukcijas darbus bērnu un jauniešu sporta centrā “Daugavas sporta nams”, Latvijas Nacionālā teātra ēkā, kā arī Latvijas Nacionālās operas 2. kārtas celtniecības darbus un VEF kultūras pils remontu.

Sociālās sfēras objektos ieguldīti 1,2 miljoni latu – veicot remontdarbus Rīgas pilsētas bērnu uzturēšanās iestādēs un veco ļaužu sociālās aprūpes iestādēs, kā arī sociālās palīdzības dienestu telpās un uzstādot ūdensskaitītājus maznodrošināto iedzīvotāju dzīvokļos.

Veselības aizsardzības projekti šogad finansēti 1,2 miljonu latu apmērā – apmaksājot remonta darbus Rīgas 2. slimnīcā, Rīgas Ātrās medicīniskās palīdzības stacijā, klīniskajā slimnīcā “Gaiļezers”, ugunsdrošības signalizācijas sistēmas aprīkojuma nomaiņu Rīgas pilsētas Dzemdību namā, medicīniskās aparatūras iegādi Rīgas 1. slimnīcai, valsts SIA “Bērnu slimnīca “Gaiļezers”” un P.Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcai.

Dzīvokļu un komunālās saimniecības objektos ieguldīti 530 tūkstoši latu, apmaksājot dzīvojamā fonda jumtu remontus, kā arī siltummezglu remontdarbus Rīgas pilsētas skolās un bērnudārzos.

Ielu seguma izbūvei, rekonstrukcijai un atjaunošanai, kā arī tiltu remontiem un ielu apgaismojuma sistēmas remontiem izlietoti 12,3 miljoni latu, no tiem oktobrī – 2,3 miljoni latu. Lielākie ielu seguma rekonstrukcijas un izbūves objekti – Parādes, Lāčplēša, Rankas, Āzenes ielas rekonstrukcija un Rietumu ielas izbūve, bet lielākie tiltu un satiksmes pārvadu objekti – Akmens tilta 2. kārtas remonta darbi, Vanšu tilta labā krasta satiksmes pārvada remonts, estakādes remonti uzbraukšanai, kā arī nobraukšanai no Salu tilta.

Investīcijām sabiedriskajā transportā šogad izlietoti 4,5 miljoni latu, finansējot tramvaju vagonu rekonstrukciju, autobusu parka “Imanta” degvielas uzpildes stacijas un autobusu iebraukšanas – izbraukšanas punkta izbūvi Kleistu ielā 28, un jaunu autobusu iegādi autobusu parkiem “Imanta” un “Tālava”.

Vides aizsardzības projekti finansēti 2,1 miljona lata apmērā – turpinot realizēt cieto sadzīves atkritumu projektu Getliņos, apmaksājot rekonstrukcijas darbus Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā, “airviro” sistēmas renovāciju, kā arī gaisa monitoringa stacijas iegādes un uzstādīšanas projekta realizāciju.

Gundars Bojārs, Rīgas domes priekšsēdētājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!