• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Bulgārijai jauns vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.2002., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68829

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mūsu drošība prasa darbu un prasa arī līdzekļus"

Vēl šajā numurā

27.11.2002., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Bulgārijai jauns vēstnieks

BU2.JPG (16688 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs,“LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 26. novembrī, saņēma akreditācijas vēstuli no Bulgārijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Lačezara Petkova (Lačezar Petkov).

Abas puses sveica viena otru sakarā ar Latvijas un Bulgārijas uzaicināšanu dalībai NATO. V.Vīķe-Freiberga pauda pārliecību, ka Prāgas galotņu konferencē saņemtais uzaicinājums mūsu valstīm pievienoties Ziemeļatlantijas aliansei veidos drošus pamatus labklājīgas un stabilas Eiropas attīstībai.

Valsts prezidente un Bulgārijas vēstnieks novērtēja abu valstu sadarbību Viļņas desmitnieka ietvaros un uzsvera, ka uzaicinājums aliansei tuvinās abas valstis jau kā sabiedrotos, ne tikai kā savstarpēja atbalsta partnerus.

Runājot par Eiropas apvienošanās procesu, prezidente sacīja, ka Latvija veic visus priekšdarbus, lai ES paplašināšanās sarunas tiktu noslēgtas, kā plānots, un Latvija varētu kļūt par pilntiesīgu ES dalībvalsti jau 2004. gada pirmajā pusgadā. Viņa izteica Latvijas atbalstu aktīvam reformu procesam Bulgārijā, kā arī intensīvai sarunu turpināšanai par Bulgārijas iestāšanos ES ne vēlāk kā 2007. gadā, solot arī Latvijas pieredzi ES integrācijas procesā.

Pārrunāta tālākā sadarbība Latvijas un Bulgārijas divpusējās attiecībās, kas aizsākās pirms astoņdesmit gadiem — 1922. gada 24. maijā. Prezidente atzinīgi vērtēja to, ka turpinās aktīvs darbs pie starpvalstu līgumbāzes paplašināšanas, šogad parakstot vairākus līgumus, kuru mērķis ir veicināt sadarbību gan ekonomikā, gan abu valstu iedzīvotāju ceļošanā. Spriests arī par veidiem, kā paplašināt sadarbību tūrismā, kultūrā un izglītībā.

Valsts prezidenta preses dienests

BU1.JPG (19593 bytes)Pie Saeimas priekšsēdētāja biedra

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Jānis Straume vakar tikās arī ar Bulgārijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Lačezaru Petkovu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar abu valstu savstarpējās attiecības un Latvijas virzību uz iestāšanos Ziemeļatlantijas aliansē un Eiropas Savienībā.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs uzsvēra, ka Latvijas un Bulgārijas izvirzīto ārpolitisku mērķu līdzība rada bāzi sadarbībai ekonomikā, kultūrā un izglītībā, kā arī daudz aktīvākai starpparlamentārai sadarbībai.

Bulgārijas vēstnieks atzīmēja šīs tikšanās svarīgo un simbolisko nozīmi — dalīto prieku par uzaicinājumu iestāties NATO. Vēstnieks novērtēja Bulgārijas un Latvijas līdzšinējās politiskās attiecības kā ļoti labas un atzina nepieciešamību aktivizēt ekonomisko sadarbību.

Sarunas gaitā abas puses pārrunāja sabiedrības attieksmi Latvijā un Bulgārijā jautājumos par iestāšanos NATO un Eiropas Savienībā, kā arī apliecināja gatavību sadarboties, iekļaujoties minētajās starpvaldību organizācijās.

J.Straume novēlēja Bulgārijas vēstniekam veiksmi turpmākajā darbā un apliecināja Latvijas parlamenta gatavību aktīvi sadarboties.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!