• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētājas tikšanos ar Eiropas lietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2002., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68659

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Pienācis laiks uzrunāt visu Latvijas sabiedrību"

Vēl šajā numurā

22.11.2002., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētājas tikšanos ar Eiropas lietu ministru

Trešdien, 20.novembrī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Nīderlandes Karalistes Eiropas lietu ministru Atzo Nikolaju.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar abu valstu savstarpējās attiecības un Latvijas virzību uz iestāšanos Eiropas Savienībā.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre uzsvēra, ka Nīderlandes un Latvijas divpusējās attiecības vērtējamas kā veiksmīgas. To apliecina arī plašā līgumtiesiskā bāze, kas noslēgta un ratificēta abu valstu starpā.

Saeimas priekšsēdētāja augstu novērtēja Nīderlandes praktisko palīdzību mūsu valstij pirmsiestāšanās programmu ietvaros un sacīja, ka tas ir labs pamats tālākai sadarbībai jau ES. I.Ūdre pastāstīja par Latvijas un ES sarunu gaitu un akcentēja lauksaimniecības jautājuma veiksmīga atrisinājuma nozīmi, tas ir, panākt pieņemamu vienošanos par lauksaimniecības ražošanas kvotām, tostarp piena un graudaugu ražošanā.

Tikšanās dalībnieki arī pārrunāja sabiedrības informēšanas nozīmību par jautājumiem, kas skar Eiropas Savienības paplašināšanu un Latvijas integrāciju šajā organizācijā. Saeimas priekšsēdētāja un vēstnieks bija vienisprātis, ka informatīvajam darbam ar iedzīvotājiem ir liela nozīme. I.Ūdre pastāstīja par Saeimas Eiropas Savienības informācijas centra īstenoto “karstā telefona” akciju, kurā jebkurš iedzīvotājs var zvanīt un uzdot jautājumus par ES.

Sarunas nobeigumā tās dalībnieki sprieda par mazo valstu iespējām ietekmēt lēmumu pieņemšanu ES institūcijās, kā arī par nacionālo parlamentu lomu pēc ES paplašināšanas.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!