• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Aizsargjoslu likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2002., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68658

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Nīderlandes kopinteresēm vides aizsardzībā

Vēl šajā numurā

22.11.2002., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Aizsargjoslu likumā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) izstrādājusi grozījumus Aizsargjoslu likumā, precizējot aprobežojumus Baltijas jūras un Rīgas jūras līča krasta kāpu aizsargjoslā.

Lai ierobežotu jaunu ēku un būvju celtniecību krasta kāpu aizsargjoslā, Aizsargjoslu likuma grozījumos noteikts, ka piekrastes aizsargjoslā aizliegts celt jaunas būves, izņemot atbilstoši vietējās pašvaldības teritorijas plānojumam — ostas teritorijā. Aizsargjoslu likuma grozījumos noteikts, ka papildus ostas teritorijām Ministru kabinets piekrastes aizsargjoslā var noteikt teritorijas, kuras drikst celt jaunas būves.

Grozījumos papildus tiek paredzēts aprobežojums — aizliegts celt un izvietot nožogojumus ūdenstilpju un ūdensteču aizsargjoslā desmit metrus platā joslā un krasta kāpu aizsargjoslā un pludmalē.

VARAM uzskata, ka šie grozījumi Aizsargjoslu likumā veicinās Baltijas jūras un Rīgas jūras līča un piekrastes, ūdenstilpju un ūdensteču aizsardzību, veicinās piekrastes ainavu, sugu un biotopu aizsardzību, nodrošinās piekrastes dabas resursu, atpūtai un tūrismam nepieciešamo resursu saglabāšanu un aizsardzību, kā arī to līdzsvarotu izmantošanu.

Ar likumprojektu “Grozījumi Aizsargjoslu likumā” un tā anotāciju, kā arī ar pašreiz spēkā esošo Aizsargjoslu likumu iespējams iepazīties VARAM interneta mājaslapā www.varam.gov.lv.

VARAM aicina komentārus un priekšlikumus saistībā ar šo likumprojektu līdz šā gada 5.decembrim sūtīt VARAM Vides aizsardzības departamenta direktora vietniecei Daigai Vilkastei (daiga.vilkaste@varam.gov.lv; tālr.7026504).

VARAM informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!