• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šodien, pasniedzot "Rīgas balvu" un sveicot. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2002., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68651

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atdzimstošo vagonrūpnīcu

Vēl šajā numurā

22.11.2002., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šodien, pasniedzot “Rīgas balvu” un sveicot

RIGASBALVA.JPG (15473 bytes)Šodien, 22.novembrī, pirmo reizi tiks pasniegta “Rīgas balva”. To pilsētas astoņsimtgades izskaņā iedibināja Rīgas dome, Latvijas Zinātņu akadēmija un Biznesa augstskola “Turība”. Pieci laureāti saņems gan Rīgas domes atvēlētās naudas prēmijas, kopsummā 5000 latu, gan mazas formas tēlniecības darbu — simbolisku putnu lidojumā, ko veidojis tēlnieks Genādijs Stepānovs, saņemot Biznesa augstskolas “Turība” finansējumu. Augstskola ir arī pasākuma finansētāja un organizētāja. Savukārt Latvijas Zinātņu akadēmija veica balvas pretendentu izvērtēšanu un organizēja žūrijas komisijas darbu.

 

Pirmo “Rīgas balvu — 2002” saņems vēsturniece Klāra Radziņa par ieguldījumu Rīgas vēstures, Latvijas kultūras popularizēšanā, arhitekts Jānis Krastiņš par nozīmīgiem zinātniskiem pētījumiem un ieguldījumu Rīgas arhitektūras mantojuma un Rīgas jūgendstila apzināšanā, vēsturnieks arheologs Andris Celmiņš par ieguldījumu Rīgas vēstures izpētē un Rīgas tēla veidošanā. Tiks pasniegtas arī divas veicināšanas prēmijas — Viktorijai Bebrei par pētījumiem Rīgas sadzīves vēsturē un Robertam Spirģim par Rīgas Rātslaukuma arheoloģisko izpēti.

Savā pilsētpētniecības pieredzē, demonstrējot īpaši atlasītu un nozīmīgu kultūrvēsturisku materiālu, dalīsies gan paši laureāti, gan arī uzaicinātie viesi no Tallinas

Rīdzinieki jau sen bija pelnījuši jaunu, paliekošu pilsētas tradīciju, kas apkopo pētījumus par Rīgu un parāda metropoles personības.

Helēna Grīnberga, “Rīgas balvas” projekta vadītāja, — “Latvijas Vēstnesim”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!