• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 20. novembrī, Ministru kabineta Komitejas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.2002., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68599

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar ticību un cerību mūsu drošībai un labklājībai

Vēl šajā numurā

21.11.2002., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 20. novembrī, Ministru kabineta Komitejas sēdē

Ministru kabineta Komitejas 20.novembra sēdē akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā rīkojuma projekts “Par Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Satversmes apstiprināšanu”.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2001. gada 2. oktobrī izskatīto un apstiprināto Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) virsnieku militārās izglītības koncepciju uzsākta militārās izglītības reforma. 2001. gada 19. oktobrī stājās spēkā Grozījumi Nacionālo bruņoto spēku likumā, kura 121. panta pirmā daļā paredzēta Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas (NAA) Satversmes apstiprināšana Ministru kabinetā. Lai izpildītu likumā doto uzdevumu un realizētu militārās izglītības reformu, sagatavota, NAA Satversmes sapulcē izskatīta un pieņemta NAA Satversme.

NAA ir Latvijas Republikas valsts augstākās izglītības un zinātnes iestāde, kas savas darbības mērķus sasniedz, īstenojot profesionālās studiju programmas un veicot zinātniskās pētniecības darbību militārajā jomā. Militārā dienesta jautājumos NAA atrodas tiešā NBS komandiera komandpakļautībā. NAA autonomija izpaužas tiesībās brīvi izvēlēties augstskolas dibinātāju izvirzīto uzdevumu īstenošanas veidus un formas, kā arī atbildībā par augstskolā iegūtās izglītības kvalitāti, mērķtiecīgu un racionālu finansu un materiālo resursu izmantošanu, augstskolu darbību reglamentējošo likumu un citu normatīvo aktu ievērošanu.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projekts “Kārtība, kādā tiek uzskaitīts alternatīvā dienesta pildīšanas laiks un veidotas datu bāzes”, kuri noteiks kārtību, kādā tiek uzskaitīts alternatīvā dienesta pildīšanas laiks un veidotas datu bāzes.

Pilsoņus norīko alternatīvā dienesta pildīšanai, pamatojoties uz Militārā dienesta iesaukšanas centra vadītāja pieņemto lēmumu, kā arī tiek apstiprināts veidlapas paraugs norīkojumam par ierašanos pildīt alternatīvo dienestu.

Noteikts, ka par katru alternatīvā dienesta veicēju alternatīvā dienesta pildīšanas vietas administrācija iekārto personas lietu. Personas lietas glabāšanas laiks — 3 gadi no dienas, kad alternatīvā dienesta veicējs noņemts no personāla uzskaites.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projekts “Muitas procedūras — izvešana pārstrādei — izpildes kārtība”, kuri noteiks kārtību, kādā izsniedzama atļauja preču izvešanai pārstrādei, kārtību, kādā no Latvijas Republikas muitas teritorijas uz laiku izvedamas preces pārstrādei, ievedami atpakaļ un izlaižami brīvam apgrozījumam Latvijā pārstrādes operāciju rezultātā radušies produkti un pārstrādes operāciju rezultātā radušies blakusprodukti: atkritumi, lūžņi, atlikumi, atgriezumi un pārpalikumi, kārtību, kādā kārtojamas muitas formalitātes un veicami muitas maksājumi, kā arī kārtību, kādā atsevišķu maksājumu var neņemt vērā, aprēķinot atskaitāmo summu.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projekts “Kārtība, kādā ārvalstu juridiskajām personām atmaksājams pievienotās vērtības nodoklis par Latvijas Republikā iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem”, kuri noteiks kārtību, kādā Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā nereģistrētām ārvalstu juridiskajām personām, kuras nav reģistrējušās Latvijas Republikas Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā un neveic saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem reģistrējamu uzņēmējdarbību Latvijas Republikā, atmaksā samaksāto pievienotās vērtības nodokli par Latvijas Republikā iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem uzņēmējdarbības veikšanai ārpus Latvijas Republikas teritorijas; nodokļa atmaksāšanas termiņus un atmaksājamā nodokļa minimālo summu; Valsts ieņēmumu dienestā iesniedzamos dokumentus un to iesniegšanas termiņus; iesnieguma veidlapas paraugu nodokļa atmaksāšanai.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projekts “Par Nederīgo dokumentu reģistru”, kuri noteiks nederīgo personu apliecinošu dokumentu un to neaizpildīto veidlapu veidus, kas iekļaujami Nederīgo dokumentu reģistrā, kā arī šo dokumentu un veidlapu uzskaites kārtību.

Reģistrs ir valsts informācijas sistēma, kurā ietvertas ziņas par nederīgiem Latvijas Republikas personu apliecinošiem dokumentiem un to veidlapām un nederīgiem ārvalstu personu apliecinošiem dokumentiem un to veidlapām.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projekts “Muitas procedūras — ievešana pārstrādei — izpildes kārtība”, kuri noteiks kārtību, kādā veicama muitas procedūra — ievešana pārstrādei, nosaka gadījumus, kuros preces nemainītā veidā vai kompensācijas produktus var uzskatīt par tādiem, kas izlaisti brīvam apgrozījumam, nosaka laika ierobežojumu konkrētām pārstrādes operācijām vai konkrētām precēm, kā arī nosaka gadījumus, kad muitas iestāde neatļauj kompensācijas produktu izgatavošanu no līdzvērtīgām precēm un no līdzvērtīgām precēm iegūto kompensācijas produktu izvešanu no Latvijas Republikas pirms preču ievešanas pārstrādei.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā rīkojuma projekts “Par Baltijas Krievu institūta Satversmes apstiprināšanu”.

Satversme pieņemta Baltijas Krievu institūta Satversmes sapulcē 1996.gada 14.februārī, un tajā tika izdarīti grozījumi 1999.gada 28.oktobrī. Institūta Satversme apstiprināta Latvijas Republikas Ministru kabinetā 2000.gada 28.jūnijā. Atbilstoši Augstskolu likumam 2001.gada 27.septembrī ar Baltijas Krievu institūta Satversmes sapulces lēmumu Satversmē ir veikti grozījumi, kas ietverti šajā Satversmes redakcijā.

Baltijas Krievu institūta darbības galvenais mērķis ir dot studējošiem augstāko izglītību un kvalifikāciju atbilstoši mūsdienu starptautiskajām prasībām humanitāro, sociālo un ekonomisko zinātņu jomā. Baltijas Krievu institūta uzdevumi: nodrošināt akadēmiskā personāla un studējošo akadēmisko brīvību; izstrādāt un īstenot studiju programmas, pieaugušo tālākizglītības programmas; veikt fundamentālus un lietišķus zinātniskus pētījumus; informēt sabiedrību par savu darbību, par studiju un zinātnisko pētījumu virzieniem un iespējām, piedāvāt sabiedrībai iegūtos zinātnisko un profesionālo pētījumu rezultātus.

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projekts “Bezdarbnieka statusa piešķiršanas kārtība”, kuri noteiks kārtību, kādā personai, kura atbilst Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā noteiktajiem bezdarbnieka statusa iegūšanas kritērijiem, Nodarbinātības valsts aģentūra piešķir bezdarbnieka statusu.

Noteikumu projekts satur izmaiņas, kas attiecas uz nepieciešamo dokumentu iesniegšanu aģentūrā, lai personai piešķirtu bezdarbnieka statusu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!