• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Plenārsēdes stenogramma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.2002., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68580

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Prezidijā:
Par 2002. gada 12. novembra sēdi

Vēl šajā numurā

21.11.2002., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Plenārsēdes stenogramma:

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Sēdes vadītāja. Sāksim 14.novembra Saeimas sēdi.

Pirms izskatīt darba kārtību, Prezidijs ir saņēmis vairākus grozījumus darba kārtībai. Mandātu un iesniegumu komisija lūdz iekļaut šā gada 14.novembra Saeimas sēdes darba kārtībā Saeimas lēmuma projektu “Par Jura Dobeļa 8.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK Vidzemes vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministra pienākumus”. Prezidijs ierosina iekļaut to kā 1. darba kārtības jautājumu, un arī pieci Saeimas deputāti Kastēns, Kariņš, Grīnblats, Brigmanis un Emsis arī ir iesnieguši Saeimas Prezidijam iesniegumu, ka, pamatojoties uz Saeimas Kārtības ruļļa 51.panta pirmo daļu, aicinām izdarīt Saeimas 14.novembra sēdes darba kārtībā grozījumus un iekļaut Saeimas lēmuma projektu par deputāta pilnvaru apstiprināšanu Jurim Dobelim, Inesei Vaiderei, Ingrīdai Labuckai, Pēterim Simsonam, Guntim Bērziņam, Solvitai Mellupei, Ērikam Škaparam, Baibai Brigmanei, Aldim Kušķim uz laiku, kamēr no attiecīgajiem vēlēšanu apgabaliem ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus, sēdes 1.sadaļā “Prezidija ziņojumi” pirms darba kārtības 1.jautājuma. Vai ir iebildumi? Iebildumu nav.

Tālāk. Saeimas Prezidijs ir saņēmis Mandātu un iesniegumu komisijas iesniegumu — lūdz iekļaut šā gada 14.novembra Saeimas sēdes darba kārtībā Saeimas lēmuma projektu “Par Ineses Vaideres 8.Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministra pienākumus”, un tas būtu darba kārtības 2.jautājums. Vai ir iebildumi? Nav.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Saeimas Mandātu un iesniegumu komisijas lūgumu — iekļaut šā gada 14.novembra Saeimas sēdes darba kārtībā Saeimas lēmuma projektu “Par Ingrīdas Labuckas 8.Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu un laiku, kamēr no Latvijas Pirmās partijas Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministra pienākumus”. Vai ir iebildumi? Iebildumu nav.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Mandātu un iesniegumu komisijas lūgumu — iekļaut šā gada 14.novembra Saeimas sēdes darba kārtībā Saeimas lēmuma projektu “Par Pētera Simsona 8.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Latvijas Pirmās partijas Kurzemes vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministra pienākumus”, iekļaut to kā 4. darba kārtības jautājumu. Vai ir iebildumi? Iebildumu nav.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Mandātu un iesniegumu komisijas lūgumu — iekļaut šā gada 14.novembra Saeimas sēdes darba kārtībā Saeimas lēmuma projektu “Par Gunta Bērziņa 8.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no kandidātu saraksta “Jaunais laiks” Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministra pienākumus”, iekļaut to darba kārtībā kā 5. darba kārtības punktu. Iebildumi ir? Iebildumu nav. Paldies!

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Saeimas Mandātu un iesniegumu komisijas lūgumu — iekļaut šā gada 14.novembra Saeimas sēdes darba kārtībā Saeimas lēmuma projektu “Par Solvitas Mellupes 8.Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no kandidātu saraksta “Jaunais laiks” Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministra pienākumus”, priekšlikums to iekļaut kā darba kārtības 6.numuru. Vai ir iebildumi? Iebildumu nav.

Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija lūdz iekļaut šā gada 14.novembra Saeimas sēdes darba kārtībā Saeimas lēmuma projektu “Par Ērika Škapara 8.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no kandidātu saraksta “Jaunais laiks” Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministra pienākumus”, iekļaut kā darba kārtības 7.punktu. Vai ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav.

Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija lūdz iekļaut šā gada 14.novembra Saeimas sēdē darba kārtībā Saeimas lēmuma projektu “Par Baibas Brigmanes 8.Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no kandidātu saraksta “Jaunais laiks” Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministra pienākumus”, iekļaut to ar darba kārtības 8.numuru. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav.

Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija lūdz iekļaut šā gada 14.novembra Saeimas sēdes darba kārtībā Saeimas lēmuma projektu “Par Alda Kušķa 8.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no kandidātu saraksta “Jaunais laiks” Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Iekļaut to ar darba kārtības 9.numuru. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Tātad darba kārtībā šie punkti ir iekļauti.

Tātad sākam izskatīt darba kārtību. Un pirmais ir jautājums — lēmuma projekts “Par Jura Dobeļa deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku”.

Lūdzu Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā deputātu Strēli.

K.Strēlis (JL). Ļoti cienījamā Prezidija vadītāja! Cienījamie kolēģi! Saskaņā ar Kārtības ruļļa 5.punktu ministram ir tiesības nolikt deputāta mandātu.

Mandātu un iesniegumu komisija ir saņēmusi iesniegumu no deputāta Ģirta Kristovska, ka viņš vēlas nolikt deputāta mandātu uz ministra amata pildīšanas laiku.

Atbilstoši Vēlēšanu likumam nākamais kandidāts no tā paša apgabala vēlēšanu saraksta ir Juris Dobelis. Juris Dobelis ir piekritis iestāties Saeimas sastāvā un pildīt deputāta pienākumus uz laiku.

Sēdes vadītāja. Paldies!

Es aicinu Juri Dobeli dot svinīgo solījumu.

J.Dobelis (TB/LNNK). Es, Juris Dobelis, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītāja. Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā — Kārlis Strēlis. Lūdzu!

K.Strēlis (JL). Mandātu un iesniegumu komisija ir saņēmusi iesniegumu no deputāta Roberta Zīles…

Sēdes vadītāja. Es atvainojos… Tātad, pirms mēs lūdzam zvērēt nākošo deputātu, mums būtu jābalso par lēmuma projektu: Apstiprināt Jura Dobeļa 8.Saeimas deputāta pilnvaras uz laiku, kamēr no apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK Vidzemes vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! “Par” ir balsojis 81 deputāts, pret un atturas — nav. Lēmums ir pieņemts.

Lūdzu Dobeļa kungu ieņemt vietu zālē!

Izskatām darba kārtības 2.jautājumu — izskatām lēmuma projektu “Par Ineses Vaideres deputātes mandāta apstiprināšanu uz laiku”.

Lūdzu Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā Kārli Strēli.

K.Strēlis (JL). Mandātu un iesniegumu komisija ir saņēmusi iesniegumu no deputāta Roberta Zīles, ka viņš vēlas nolikt deputāta mandātu uz ministra amata pildīšanas laiku.

Atbilstoši Vēlēšanu likumam nākamais kandidāts no tā paša apgabala vēlēšanu saraksta ir Inese Vaidere. Inese Vaidere ir piekritusi iestāties Saeimas sastāvā un pildīt deputāta pienākumus uz laiku.

Sēdes vadītāja. Paldies!

Aicinu Inesi Vaideri dot svinīgo solījumu!

I.Vaidere (TB/LNNK). Es, Inese Vaidere, uzņemoties Saeimas deputātes amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru būt uzticīga Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītāja. Aicinu Saeimas deputātus balsot par Saeimas lēmuma projektu: “Apstiprināt Ineses Vaideres 8.Saeimas deputātes pilnvaras uz laiku, kamēr no apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.” Lūdzu zvanu! Lūdzu rezultātu! 83 deputāti balsojuši par, pret un atturas — nav. Lēmuma projekts ir pieņemts.

Izskatām trešo darba kārtības jautājumu — lēmuma projektu “Par Ingrīdas Labuckas 8.Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu uz laiku”.

Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā — Kārlis Strēlis.

K.Strēlis (JL). Mandātu un iesniegumu komisija ir saņēmusi iesniegumu no deputāta Baštika, ka viņš vēlas nolikt deputāta mandātu uz ministra amata pildīšanas laiku. Atbilstoši Vēlēšanu likumam nākamais kandidāts no tā paša apgabala vēlēšanu saraksta ir Ingrīda Labucka. Ingrīda Labucka ir piekritusi iestāties Saeimas sastāvā un pildīt deputāta pienākumus uz laiku.

Sēdes vadītāja. Paldies! Aicinu Ingrīdu Labucku dot svinīgo solījumu!

I.Labucka (LPP). Es, Ingrīda Labucka, uzņemoties Saeimas deputāta pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru būt uzticīga Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītāja. Paldies! Tātad aicinu balsot par Saeimas lēmuma projektu: “Apstiprināt Ingrīdas Labuckas 8.Saeimas deputātes pilnvaras uz laiku, kamēr no Latvijas Pirmās partijas Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministra pienākumu.” Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! 86 deputāti balsojuši par, pret un atturas — nav. Lēmuma projekts pieņemts.

Aicinu Inesi Vaideri un Ingrīdu Labucku ieņemt vietas zālē.

Nākošais dienas kārtības jautājums ir lēmuma projekts “Par Pētera Simsona 8.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku”.

Vārds Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā Kārlim Strēlim.

K.Strēlis (JL). Mandātu un iesniegumu komisija ir saņēmusi iesniegumu no deputāta Šlesera, ka viņš vēlas nolikt deputāta mandātu uz Ministru prezidenta palīga amata pildīšanas laiku. Atbilstoši Vēlēšanu likumam nākamais kandidāts no tā paša apgabala vēlēšanu saraksta ir Pēteris Simsons. Pēteris Simsons ir piekritis iestāties Saeimas sastāvā un pildīt deputāta pienākumus uz laiku.

Sēdes vadītāja. Aicinu Pēteri Simsonu dot svinīgo solījumu!

P.Simsons (LPP). Es, Pēteris Simsons, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā svinīgi solu būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās sirdsapziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītāja. Paldies! Aicinu deputātus balsot par Saeimas lēmuma projektu “Apstiprināt Pētera Simsona 8. Saeimas deputāta pilnvaras uz laiku, kamēr no Latvijas Pirmās partijas Kurzemes vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministra pienākumus.”

Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! 82 deputāti ir balsojuši “par”. “Pret” un “atturas” — nav. Lēmuma projekts ir pieņemts.

Aicinu Pēteri Simsona kungu zālē!

Kā nākamais darba kārtības jautājums — lēmuma projekts “Par Gunta Bērziņa 8.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku”.

Vārds Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā — Kārlim Strēlim.

K.Strēlis (JL). Mandātu un iesniegumu komisija ir saņēmusi iesniegumu no deputāta Māra Gulbja, ka viņš vēlas nolikt deputāta mandātu uz ministra amata pildīšanas laiku. Atbilstoši Vēlēšanu likumam nākamais kandidāts no tā paša apgabala vēlēšanu saraksta ir Guntis Bērziņš. Guntis Bērziņš ir piekritis iestāties Saeimas sastāvā un pildīt deputāta pienākumus uz laiku.

Sēdes vadītāja. Aicinu Gunti Bērziņu dot svinīgo solījumu!

G.Bērziņš (JL). Es, Guntis Bērziņš, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā svinīgi solu būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītāja. Aicinu Saeimas deputātus balsot par Saeimas lēmuma projektu “Apstiprināt Gunta Bērziņa 8.Saeimas deputāta pilnvaras uz laiku, kamēr no kandidātu saraksta “Jaunais laiks” Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — balso 82 deputāti, pret un atturas — nav. Lēmuma projekts pieņemts.

Izskatām nākamo ... Lūdzu Gunti Bērziņu ieņemt vietu zālē!

Izskatām nākamo darba kārtības jautājumu. Lēmuma projekts “Par Solvitas Mellupes 8.Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu uz laiku”.

Vārds Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā — Kārlim Strēlim.

K.Strēlis (JL). Mandātu un iesniegumu komisija ir saņēmusi iesniegumu no deputātes Ingunas Rībenas, ka viņa vēlas nolikt deputāta mandātu uz ministra amata pildīšanas laiku. Atbilstoši Vēlēšanu likumam nākamais kandidāts no tā paša apgabala vēlēšanu saraksta ir Solvita Mellupe. Solvita Mellupe ir piekritusi iestāties Saeimas sastāvā un pildīt deputātes pienākumus uz laiku.

Sēdes vadītāja. Paldies! Aicinu Solvitu Mellupi dot svinīgo solījumu!

S.Mellupe (JL). Es, Solvita Mellupe, uzņemoties Saeimas deputātes amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru būt uzticīga Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītāja. Aicinu deputātus balsot par Saeimas lēmuma projektu “Apstiprināt Solvitas Mellupes 8.Saeimas deputātes pilnvaras uz laiku, kamēr no kandidātu saraksta “Jaunais laiks” Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par balsojuši 86 deputāti, pret un atturas — nav. Lēmuma projekts pieņemts.

Izskatām nākošo dienas kārtības jautājumu – lēmuma projekta “Par Ērika Škapara 8.Saeimas deputāta mandāta apstiprināšanu uz laiku”. Lūdzu, Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā — Kārlis Strēlis.

K.Strēlis (Mandātu un iesniegumu komisija). Mandātu un iesniegumu komisija ir saņēmusi iesniegumu no deputāta Einara Repšes, ka viņš vēlas nolikt deputāta mandātu uz Ministru prezidenta amata pildīšanas laiku. Atbilstoši Vēlēšanu likumam nākamais kandidāts no tā paša apgabala vēlēšanu saraksta ir Ēriks Škapars. Ēriks Škapars ir piekritis iestāties Saeimas sastāvā un pildīt deputāta pienākumus uz laiku.

Sēdes vadītāja. Aicinu Ēriku Škaparu dot svinīgo solījumu!

Ē.Škapars (JL). Es, Ēriks Škapars, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītāja. Lūdzu balsot par Saeimas lēmuma projektu — “Apstiprināt Ērika Škapara 8.Saeimas deputāta pilnvaras uz laiku, kamēr no kandidātu saraksta “Jaunais laiks” Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministra pienākumus.” Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par balso 86 deputāti, pret un atturas — nav. Lēmuma projekts pieņemts.

Aicinu zālē Solvitu Mellupi un Ēriku Škaparu!

Izskatām nākamo darba kārtības jautājumu — lēmuma projektu “Par Baibas Brigmanes deputāta mandāta apstiprināšanu uz laiku”.

Lūdzu Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā Kārli Strēli.

K.Strēlis (JL). Mandātu un iesniegumu komisija ir saņēmusi iesniegumu no deputāta Kārļa Šadurska, ka viņš vēlas nolikt deputāta mandātu uz ministra amata pildīšanas laiku. Atbilstoši Vēlēšanu likumam nākamais kandidāts no tā paša apgabala vēlēšanu saraksta ir Baiba Brigmane. Baiba Brigmane ir piekritusi iestāties Saeimas sastāvā un pildīt deputāta pienākumus uz laiku.

Sēdes vadītāja. Aicinu Baibu Brigmani dot svinīgo solījumu!

B.Brigmane (JL). Es, Baiba Brigmane, uzņemoties Saeimas deputātes amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru būt uzticīga Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemot ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītāja. Balsojam par Saeimas lēmuma projektu “Apstiprināt Baibas Brigmanes 8.Saeimas deputātes pilnvaras uz laiku, kamēr no kandidātu saraksta “Jaunais laiks” Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministra pienākumus”. Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par balsoja 83 deputāti, pret un atturas — nav. Lēmuma projekts ir pieņemts.

Aicinu zālē Baibu Brigmani!

Izskatām nākamo darba kārtības jautājumu. Jautājums ir lēmuma projekts “Par Alda Kušķa deputāta mandāta apstiprināšanu uz laiku”.

Vārds Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā Kārlim Strēlim.

K.Strēlis (JL). Mandātu un iesniegumu komisija ir saņēmusi iesniegumu no deputāta Valda Dombrovska, ka viņš vēlas nolikt deputāta mandātu uz ministra amata pildīšanas laiku. Atbilstoši Vēlēšanu likumam nākamais kandidāts no tā paša apgabala vēlēšanu saraksta ir Aldis Kušķis. Aldis Kušķis ir piekritis iestāties Saeimas sastāvā un pildīt deputāta pienākumus uz laiku.

Sēdes vadītāja. Aicinu Aldi Kušķi dot svinīgo solījumu.

A.Kušķis (JL). Es, Aldis Kušķis, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemot ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītāja. Aicinu balsot par Saeimas lēmuma projektu “Apstiprināt Alda Kušķa 8.Saeimas deputāta pilnvaras uz laiku, kamēr no kandidātu saraksta “Jaunais laiks” Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par ir balsojuši 82 deputāti, pret un atturas — nav. Lēmuma projekts pieņemts. Aicinu zālē Aldi Kušķi!

Ņemot vērā, ka ir nepieciešams tehniski pārveidot balsošanas sistēmu, lai tie deputāti, kam ir apstiprināti mandāti, varētu piedalīties nākamajos balsojumos, kā arī Prezidijs ir saņēmis 5 deputātu lūgumu par pārtraukuma izsludināšanu, lūdzu ierosināt pārtraukumu uz vienu stundu.

Vai ir iebildumi? Ja ir iebildumi, lūdzu balsošanas režīmu. Balsojam par pārtraukumu uz vienu stundu. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par balsojis 61 deputāts, pret — 24, atturas — 1.

Izsludinu pārtraukumu uz vienu stundu — līdz pulksten 16.30.

Pirms pārtraukuma vārds Saeimas priekšsēdētāja biedram Jēkabsona kungam.

Ē.Jēkabsons (Saeimas priekšsēdētājas biedrs). Godātie kolēģi! Gribu vērst jūsu uzmanību uz diviem ziņojumiem.

Pirmais. Šajā pārtraukumā Dzeltenajā zālē notiks Latvijas un Moldovas parlamentu sadarbības grupas dibināšanas sanāksme.

Un otrais paziņojums ir tāds priecīgs un varbūt patīkams šajā dienā… uzsākot arī mūsu darbību un darbu parlamentā, un, proti, šodien kāds cilvēks mūsu vidū svin gadu miju jeb dzimšanas dienu. Un šis cilvēks ir Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdres kundze. (Aplausi.)

Un atļaujiet novēlēt viņai visu kolēģu, visu deputātu vārdā ar senas lūgšanas vārdiem kādu pasacījumu, kas saka: “Māci mums mūsu gadus un laikus tā skaitīt, ka mēs gudru sirdi dabūjam.” Lai mūsu priekšsēdētājai ir prāta un sirds gudrība, vadot mūs šajā kopējā darbā. Paldies! Sveicam! (Aplausi.)

Sēdes vadītāja. Paldies!

Pārtraukums

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Sēdes vadītāja. Turpinām Saeimas sēdi.

Pirms mēs tālāk sākam skatīt darba kārtību, ir septiņu deputātu priekšlikums: “Saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 49.pantu ierosinām pārtraukt Saeimas sēdi uz 15 minūtēm”.

Vai ir iebildumi? Iebildumu nav. Tad viens var runāt “par”, viens var runāt “pret”.

Vai kāds vēlas runāt “par”? No tribīnes lūdzu… Krišjānis Kariņš.

A.K.Kariņš (JL). Mēs ierosinām pārtraukumu uz 15 minūtēm, lai mēs visi varētu ātri iepazīties ar sarakstiem, redzēt, ka patiešām tas viss princips ir ievērots. Tas laiks ir ļoti īss, ātri apskatīt — 15 minūtes.

Sēdes vadītāja. Vai ir kāds, kas runās pret? Nē. Vai deputātiem ir iebildumi? Tad lūdzu zvanu. Balsosim par septiņu deputātu ierosinājumu: pārtraukt Saeimas sēdi uz 5 minūtēm. Lūdzu balsošanas režīmu! Uz 15 minūtēm, es atvainojos! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par nobalsojuši 52 deputāti, pret — 24, atturas — 3. Priekšlikums pieņemts. Saeimas sēdi atsāksim tātad 16.45. Paldies!

Pārtraukums

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Sēdes vadītāja. Pārtraukuma laiks ir beidzies. Atsākam sēdi.

Pirms mēs izskatām tālāko darba kārtību, Prezidijs ir saņēmis Elitas Šņepstes iesniegumu par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu. Prezidijs ierosina papildināt dienas kārtību un šo te Elitas Šņepstes lūgumu iekļaut darba kārtībā pirms lēmuma projekta izskatīšanas par Saeimas komisiju ievēlēšanu.

Vai deputātiem ir iebildumi? Tad iebildumu nav.

Mēs izskatām tālāko darba kārtību. Un nākamais darba kārtības jautājums ir atvaļinājuma piešķiršana Elitai Šņeptei. Saeimas Prezidijs informē, ka saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 8.pantu Prezidijs piešķīra atvaļinājuma deputātei Elitai Šņepstei šā gada 11.novembrī.

Nākamais darba kārtības jautājums ir Elitas Šņepstes lūgums par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu šā gada 14.novembrī.

Lūdzu zvanu! Balsojam par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu Elitai Šņepstei šā gada 14.novembrī. Balsošanas režīmu, lūdzu! Tad lūdzu rezultātu! 74 deputāti balso par, 3 atturas. Lēmums ir pieņemts.

Nākošais darba kārtības jautājums ir lēmuma projekts “Par Saeimas komisiju ievēlēšanu”.

Tātad atbilstoši Saeimas pieņemtajam paziņojumam “Par pastāvīgo komisiju izveidošanas noteikumiem” un frakciju iesniegtajiem priekšlikumiem par personālijām mēs varētu balsot par Saeimas lēmuma projektu “Par Saeimas komisiju ievēlēšanu”. Visas kandidatūras ir iesniegtas saskaņā ar Saeimas paziņojuma “Par pastāvīgo komisiju izveidošanas noteikumiem” punktu nr.6, kas nosaka: “Ja, veidojot komisiju, ir ievēroti šā paziņojuma 2.-5. punkta noteikumi, balsošana notiek par visiem izvirzītajiem komisijas locekļu kandidātiem kopumā.”

Tātad ir papildu informācija par to, ka Ārlietu komisijā un Sociālo un darba lietu komisijā kandidatūras nav izvirzītas atbilstoši Saeimas paziņojumam “Par pastāvīgo komisiju izveidošanas noteikumiem” un tādēļ, iespējams, būtu jābalso par katru komisijas... Ārlietu komisijas un Sociālo un darba lietu komisijas locekļiem atsevišķi. Bet saskaņā ar Kārtības ruļļa 49.pantu partija “Jaunais laiks” ierosina pārtraukumu uz 15 minūtēm. Vai deputātiem ir iebildumi?

Tātad lūdzu balsojam! Lūdzu zvanu! Es atvainojos, viens var runāt “par” un viens var runāt “pret”.

Lūdzu, Kariņa kungs, no tribīnes, par! Nē, nē, viss...

Tātad lūdzu balsošanas režīmu!

Lūdzu rezultātu! Par — 55, pret — 41, atturas — 1. Lēmums pieņemts.

Tad atsākam Saeimas sēdi pulksten 17.05.

Pārtraukums

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Sēdes vadītāja. Ir konstatēts, ka pārkāpumu nav. Visas kandidatūras ir iesniegtas saskaņā ar Saeimas paziņojumu “Par pastāvīgo komisiju izveidošanas noteikumiem” (Aplausi.), kur 6.punkts nosaka, ka balsošana notiek par visiem izvirzītajiem komisijas locekļu kandidātiem kopumā.

Tātad Saeimas lēmuma projekts ir, ka Saeima nolemj ievēlēt Saeimas Ārlietu komisiju šādā sastāvā: Guntis Bērziņš, Silva Golde, Ēriks Jēkabsons, Jānis Jurkāns, Nikolajs Kabanovs, Aleksandrs Kiršteins, Sarmīte Ķikuste, Leopolds Ozoliņš, Aigars Pētersons, Rihards Pīks, Igors Solovjovs, Inese Vaidere.

Lūdzu, balsojam par Ārlietu komisiju iepriekšminētajā sastāvā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! “Par” nobalsojuši 97 deputāti. “Pret” un “atturas” — nav. Tātad lēmums pieņemts.

Saeima nolemj ievēlēt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju šādā sastāvā: Vilnis Edvīns Bresis, Baiba Brigmane, Uldis Mārtiņš Klauss, Guntars Krasts, Vilis Krištopans, Ainars Latkovskis, Ivans Ribakovs, Pēteris Simsons, Atis Slakteris, Andris Šķēle, Jānis Urbanovičs, Aleksejs Vidavskis.

Lūdzu balsojam par Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju iepriekšminētajā sastāvā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par balso — 97 deputāti, pret un atturas — nav. Lēmums pieņemts.

Saeima nolemj ievēlēt Saeimas Juridisko komisiju šādā sastāvā: Valērijs Agešins, Aleksandrs Bartaševičs, Māris Grīnblats, Edgars Jaunups, Artis Kampars, Andis Kāposts, Ingrīda Labucka, Solvita Mellupe, Vineta Muižniece, Mareks Segliņš, Vjačeslavs Stepaņenko.

Lūdzu balsojam par Saeimas Juridisko komisiju iepriekšminētajā sastāvā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par nobalsojuši — 97 deputāti, pret un atturas — nav. Lēmums pieņemts.

Saeima nolemj ievēlēt Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju šādā sastāvā: Augusts Brigmanis, Vladimirs Buzajevs, Boriss Cilevičs, Ina Druviete, Jānis Esta, Aldis Kušķis, Ināra Ostrovska, Anta Rugāte, Inese Šlesere.

Lūdzu, balsojam par Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju iepriekšminētajā sastāvā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 97 deputāti, pret un atturas — nav. Lēmums pieņemts.

Saeima nolemj ievēlēt Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju šādā sastāvā: Dzintars Ābiķis, Arturs Krišjānis Kariņš, Valērijs Karpuškins, Paulis Kļaviņš, Anatolijs Mackevičs, Raimonds Pauls, Jakovs Pliners, Jānis Strazdiņš, Kārlis Strēlis, Pēteris Tabūns, Ausma Ziedone—Kantāne.

Lūdzu, balsojam par Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju iepriekšminētajā sastāvā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par balsojuši 96 deputāti, pret un atturas — nav. Lēmums pieņemts.

Saeima nolemj ievēlēt Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisiju šādā sastāvā: Martijans Bekasovs, Silva Bendrāte, Juris Dalbiņš, Juris Dobelis, Arnolds Laksa, Linda Mūrniece, Mihails Pietkevičs, Andrejs Radzevičs, Dainis Turlais, Ingrīda Ūdre.

Lūdzu balsojumam par Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisiju iepriekšminētajā sastāvā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par ir balsojuši 96 deputāti, pret un atturas — nav. Lēmums pieņemts.

Saeima nolemj ievēlēt Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju šādā sastāvā: Andrejs Aleksejevs, Aleksandrs Golubovs, Alberts Krūmiņš, Jānis Lagzdiņš, Andrejs Naglis, Pēteris Ontužāns, Juris Sokolovskis, Jānis Straume, Viesturs Šiliņš, Staņislavs Šķesters, Ēriks Zunda.

Lūdzu balsojam par Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju iepriekšminētajā sastāvā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 96, pret un atturas — nav. Lēmums pieņemts.

Saeima nolemj ievēlēt Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju šādā sastāvā: Andris Ārgalis, Indulis Emsis, Sergejs Fjodorovs, Pēteris Kalniņš, Aigars Kalvītis, Oskars Kastēns, Pāvels Maksimovs, Krišjānis Peters, Jānis Reirs, Anna Seile, Ēriks Škapars, Andris Tolmačovs, Dzintars Zaķis.

Lūdzu balsojam par Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju iepriekšminētajā sastāvā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 97, pret un atturas — nav. Lēmums pieņemts.

Saeima nolemj ievēlēt Saeimas Sociālo un darba lietu komisiju šādā sastāvā: Andris Bērziņš, Gundars Bērziņš, Ingrīda Circene, Oļegs Deņisovs, Andrejs Klementjevs, Liene Liepiņa, Vitālijs Orlovs, Jevgenija Stalidzāne, Elita Šņepste, Arvīds Ulme, Ērika Zommere.

Lūdzu balsojam par Saeimas Sociālo un darba lietu komisiju iepriekšminētajā sastāvā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 86, pret — nav, atturas — 10. Lēmums pieņemts.

Saeima nolemj ievēlēt Saeimas Mandātu un iesniegumu komisiju šādā sastāvā: Martijans Bekasovs, Māris Grīnblats, Aleksandrs Kiršteins, Ingrīda Labucka, Jānis Strazdiņš, Kārlis Strēlis.

Lūdzu balsojam par Saeimas Mandātu un iesniegumu komisiju iepriekšminētajā sastāvā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par balsojuši 97 deputāti, pret un atturas — nav. Lēmums pieņemts.

Saeima nolemj ievēlēt Saeimas Pieprasījumu komisiju šādā sastāvā: Dzintars Ābiķis, Silva Bendrāte, Augusts Brigmanis, Oļegs Deņisovs, Uldis Mārtiņš Klauss, Andrejs Naglis, Leopolds Ozoliņš, Raimonds Pauls, Andrejs Radzevičs, Jevgenija Stalidzāne, Vjačeslavs Stepaņenko, Pēteris Tabūns, Dainis Turlais, Aleksejs Vidavskis, Dzintars Zaķis, Ērika Zommere.

Lūdzu balsojam par Saeimas Pieprasījumu komisiju iepriekšminētajā sastāvā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par balsojuši 96 deputāti, 1 deputāts atturas. Lēmums pieņemts.

Saeima nolemj ievēlēt Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisiju šādā sastāvā: Andrejs Aleksejevs, Andris Bērziņš, Baiba Brigmane, Indulis Emsis, Sarmīte Ķikuste, Arnolds Laksa, Pāvels Maksimovs, Vitālijs Orlovs, Aigars Pētersons, Jakovs Pliners, Jānis Reirs, Andris Šķēle, Elita Šņepste, Inese Vaidere, Ēriks Zunda.

Lūdzu balsojumu par Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisiju iepriekšminētajā sastāvā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par balsojuši 97 deputāti, pret un atturas — nav. Lēmums pieņemts.

Saeima nolemj ievēlēt Saeimas Saimniecisko komisiju šādā sastāvā: Andris Ārgalis, Vilnis Edvīns Bresis, Ingrīda Circene, Juris Dobelis, Sergejs Fjodorovs, Silva Golde, Ēriks Jēkabsons, Jānis Jurkāns, Aigars Kalvītis, Artis Kampars, Alberts Krūmiņš, Anatolijs Mackevičs, Pēteris Ontužāns, Igors Solovjovs.

Lūdzu balsojumu par Saeimas Saimniecisko komisiju iepriekšminētajā sastāvā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par balsojuši 97 deputāti, pret un atturas — nav. Lēmums pieņemts.

Saeima nolemj ievēlēt Saeimas Nacionālās drošības komisiju šādā sastāvā: Andrejs Klementjevs, Paulis Kļaviņš, Vilis Krištopans, Linda Mūrniece, Mareks Segliņš, Jānis Straume.

Lūzu balsojumu par Saeimas Nacionālās drošības komisiju iepriekšminētajā sastāvā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par balsojuši 96 deputāti, pret un atturas — nav. Lēmums pieņemts.

Saeima nolemj ievēlēt Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisiju šādā sastāvā: Gundars Bērziņš, Vladimirs Buzajevs, Ina Druviete, Jānis Esta, Aleksandrs Golubovs, Ināra Ostrovska, Pēteris Simsons, Viesturs Šiliņš, Ivans Ribakovs, Anta Rugāte, Arvīds Ulme, Ausma Ziedone—Kantāne.

Lūdzu balsojumu par Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisiju iepriekšminētajā sastāvā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par — 97 deputāti, pret un atturas — nav. Lēmums pieņemts.

Saeima nolemj ievēlēt Saeimas Eiropas lietu komisiju šādā sastāvā: Valērijs Agešins, Boriss Cilevičs, Nikolajs Kabanovs, Arturs Krišjānis Kariņš, Oskars Kastēns, Guntars Krasts, Aldis Kušķis, Liene Liepiņa, Solvita Mellupe, Vineta Muižniece, Rihards Pīks, Atis Slakteris, Juris Sokolovskis, Staņislavs Šķesters, Inese Šlesere, Ingrīda Ūdre.

Lūdzu balsojam par Saeimas Eiropas lietu komisiju iepriekšminētajā sastāvā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par balsojuši 97 deputāti, pret un atturas — nav. Lēmums pieņemts.

Saeima nolemj ievēlēt Korupcijas, kontrabandas, organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas komisiju šādā sastāvā: Aleksandrs Bartaševics, Guntis Bērziņš, Juris Dalbiņš, Edgars Jaunups, Pēteris Kalniņš, Andis Kāposts, Valērijs Karpuškins, Jānis Lagzdiņš, Ainārs Latkovskis, Krišjānis Peters, Mihails Pietkevičs, Anna Seile, Ēriks Škapars, Andris Tolmačovs, Jānis Urbanovičs.

Lūdzu balsojam par Saeimas Korupcijas, kontrabandas, organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas komisiju iepriekšminētajā sastāvā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! 95 deputāti balsojuši par, 2 atturas. Lēmums pieņemts.

Es apsveicu Saeimu ar komisiju ievēlēšanu un veiksmīgu darba cēliena uzsākšanu šajā sesijā!

Līdz ar šo 14.novembra sēdes dienas kārtība ir izsmelta, un pasludinu sēdi par... Piedodiet, pirms sēdes slēgšanas lūdzu reģistrēsimies ar identifikācijas kartēm!

Tad, pirms Saeimas sekretāra biedrs nolasa reģistrācijas rezultātus, Saeimas sekretāram vārds par komisiju sasaukšanas laikiem.

J.Reirs (8.Saeimas sekretārs). Tātad visas komisijas sanāk Sarkanajā zālē. Komisiju pulcēšanās vieta ir Sarkanā zāle.

Piektdien, 15.novembrī, 9.00 — Ārlietu komisija,

9.45 — Budžeta un finansu (nodokļu) komisija,

10.30 — Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija,

11.15 — Juridiskā komisija,

12.00 — Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija,

12.45 — Nacionālās drošības komisija,

13.30 — Izglītības, kultūras un zinātnes komisija,

14.15 — Aizsardzības un iekšlietu komisija,

15.00 — Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija.

Otrdien, 19.novembrī,

14.00 — Mandātu un iesniegumu komisija,

14.45 — Pieprasījumu komisija.

Trešdien, 20.novembris,

10.00 — Saimnieciskā komisija,

10.45 — Pilsonības likuma izpildes komisija.

Ceturtdien, 21.novembris, Publisko izdevumu un revīzijas komisija — 14.00,

14.45 — Eiropas lietu komisija,

15.30 — Korupcijas, kontrabandas, organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas komisija.

Par Sociālo un darba lietu komisijas sanākšanas laiku un vietu tiks paziņots atsevišķi.

Sēdes vadītāja. Vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai Saeimas sekretāra biedram.

A.Bartaševičs (8.Saeimas sekretāra biedrs). Godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Andis Kāposts, Aleksandrs Kiršteins, Paulis Kļaviņš, Elita Šņepste. Paldies!

Sēdes vadītāja. Saeimas sēde ir slēgta. Paldies!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!