• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pateicībā par atsaucību un patriotismu Latvijas karavīru audzināšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.2002., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68503

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr. 340

Par S.Kalnietes komandējumu

Vēl šajā numurā

19.11.2002., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pateicībā par atsaucību un patriotismu Latvijas karavīru audzināšanā

TZO10.JPG (17927 bytes)
TZO08.JPG (17981 bytes)
TZO09.JPG (18640 bytes)
Aizsardzības ministrijā 15.novembrī: aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, aktrise Vera Gribača un dzejnieks Andrejs Eglītis
Foto: Andris Kļaviņš

Valsts svētku priekšvakarā 15. novembrī Aizsardzības ministrijā tika godināti kultūras cilvēki, kas ar savu vārdu, stāju un praktisko darbību veicinājuši karavīru un visas sabiedrības audzināšanu patriotisma garā, uzticībā Tēvzemei. Atgādinot, ka šogad Lāčplēša dienas un mūsu valsts dibināšanas gadskārtas svinībām sevišķu nozīmi piešķir tūlīt pēc svētkiem gaidāmā Latvijas uzņemšana NATO valstu saimē, aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis sacīja:

— No valsts aizsardzības un karavīru patriotisma stiprināšanas viedokļa šis ir īpašs gads un īpašs mēnesis. Te iezīmējas tāda kā robežšķirtne starp Latvijas valsts drošības deficītu un to jauno kvalitāti, kas mums jāsasniedz. Un tā būs jāsasniedz mūsdienu nestabilajā pasaulē, kāda tā pašlaik ir. Bet Latvija pievienosies tai demokrātiskajai pasaules daļai, to valstu saimei, kas ir organizētas, spēcīgas un spēj par sevi pastāvēt un, es domāju, dot arī citiem fizisku un garīgu patvērumu. Šādās reizēs mēs cenšamies pateikt paldies karavīriem un civilajiem darbiniekiem, kas sekmējuši valsts aizsardzību, lai mūsu nākotne būtu droša un ilglaicīga. Šodien mēs vēlētos īpaši pateikties vairākiem sabiedrībā pazīstamiem kultūras cilvēkiem, kas gan ar radošo darbu, gan savu domu un stāju palīdzējuši stiprināt mūsu karavīru un sabiedrības gara spēku.

Aizsardzības ministra apbalvojumu — Atzinības goda zīmi — saņēma dzejnieks Andrejs Eglītis. Ar ministrijas Atzinības rakstu tika apbalvota aktrise Vera Valtere-Gribača, dokumentālās videofilmas “Par Tēvzemi un brīvību” veidotāju radošā grupa un jurists Ilgvars Drucis, kas Tukuma rajona Zantes pagastā jau sešus gadus sekmīgi vada paša izveidoto Kurzemes cietokšņa muzeju. Atzinības raksts tika pasniegts arī Aizsardzības ministrijas parlamentārajam sekretāram Normundam Pēterkopam, kas vairāku gadu garumā rūpējies par aizsardzības sistēmu reglamentējošo likumu un citu normatīvo aktu izstrādāšanu un veiksmīgu virzīšanu un Aizsardzības ministrijas viedokļa aizstāvēšanu valstiskajās institūcijās.

Apbalvotos sirsnīgi sveica Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube. Arī viņš uzsvēra, ka kultūras cilvēki nes pasaulē, sabiedrībā, jaunatnē patriotismu un gara spēku, apliecina tās pamatvērtības, uz kurām balstās karavīru audzināšana un droša valsts aizsardzība.

 

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!