• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iekšlietām kā vienu no valdības galvenajām prioritātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.2002., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68399

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par obligātu saskaņotu veselības apdrošināšanas sistēmu

Vēl šajā numurā

14.11.2002., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iekšlietām kā vienu no valdības galvenajām prioritātēm

R2.JPG (18912 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”
Vakar: Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa, Ministru prezidents Einars Repše un iekšlietu ministrs Māris Gulbis

Drošība un kārtība valstī ir viena no jaunās valdības galvenajām prioritātēm, vakar, 13. novembrī, piedaloties Valsts policijas darba sanāksmē, uzsvēra Ministru prezidents Einars Repše.

Tiekoties ar policijas struktūrvienību vadītājiem, premjerministrs sacīja, ka jaunā valdība ir gatava darīt visu, lai sekmētu policijas darbu. Kā galveno valdības uzdevumu šā mērķa sasniegšanai viņš minēja materiāli tehniskās bāzes un atalgojuma uzlabošanu. E. Repše atzina, ka šobrīd policijas darbinieku atalgojums ir daudz par zemu, bet tā palielināšana ir tieši saistīta ar valsts budžeta iespējām, savukārt budžeta pildīšana vistiešākajā mērā ir saistīta ar noziedzības līmeni valstī, īpaši uzsverot kontrabandas negatīvo ietekmi uz budžetu. Lai palielinātu valsts budžeta ienākumus, pēc iespējas sekmīgāk jāapkaro noziedzība.

Valsts budžets un policijas darbs ir savstarpēji saistīti un atkarīgi, tādēļ, lai palielinātu policijas materiālo nodrošinājumu, pirmām kārtām ir jāsagaida pašaizliedzīgs darbs no pašām policijas struktūrām.

E. Repše norādīja, ka Valsts policijai jābūt tādai, lai Latvijas iedzīvotāji varētu uz to paļauties un uzticēties, lai nebūtu gadījumu, kad represijas tiek vērstas pret nevainīgiem cilvēkiem. Bet pret noziedzniekiem policijai jābūt stingrai un nesaudzīgai. Policijai jāatgūst labā slava un uzticība cilvēku acīs, jāatgūst daži zaudētie ierakumi, teica Ministru prezidents.

Premjerministrs uzsvēra, ka būtu jāuzlabo policijas darbs noziegumu atklāšanā. Viņš norādīja, ka valstī ir apmēram desmit skaļas, sabiedrības rezonansi ieguvušas lietas, kuras vēl aizvien nav atklātas, un šāda situācija ir nepieņemama. Protams, ir vēl daudzi citi noziegumi, kuri palikuši neatklāti, bet nav tik plaši atspoguļoti.

Sanāksmes laikā valdības vadītājs īpaši uzsvēra nepieciešamību aktivizēt cīņu pret narkotiku izplatību valstī. E. Repše uzsvēra, ka ar šo parādību jācīnās jau tās pirmsākumos uz robežas, kā arī atmaskojot un aizturot lielos narkotiku izplatītājus.

Vēl Ministru prezidents sacīja, ka ir jāizskauž tādi jēdzieni kā “policijas jumti” un “pasūtītas pārbaudes konkurentiem”. E.Repše aicināja uz sadarbību tiesībsargājošo iestāžu darbiniekus dažādu problēmu risināšanai un sekmīgai noziedzības apkarošanai.

E. Repše pauda apņēmību darīt visu, lai iekšlietu struktūras tiktu atbrīvotas no jebkādas politiskās ietekmes un lai tiktu izskausti gadījumi, kad kāda politiķa vai augstu stāvošas valsts amatpersonas zvans varētu traucēt vai apturēt kāda nozieguma izmeklēšanu.

Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa pauda gandarījumu, ka Ministru prezidents, stājoties amatā, kā vienu no pirmajām iestādēm apmeklējis tieši Valsts policiju, norādot, ka tādējādi valdība pierāda — noziedzības apkarošana un iekšlietu struktūru darba uzlabošana patiešām ir svarīga prioritāte.

Valsts policijas darba sanāksmē piedalījās arī jaunais iekšlietu ministrs Māris Gulbis un visu policijas struktūrvienību vadošās amatpersonas.

Tikšanās noslēgumā klātesošajiem tika paziņots, ka no 13. novembra par iekšlietu ministra ārštata padomnieku piekritis būt bijušais Kriminālpolicijas priekšnieks Aloizs Blonskis.

Artis Nīgals, “LV” nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!