• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu valsts reģistrētajiem bezdarbniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2002., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68149

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas dienesta informācija Nr.40/1081 – 8931

Par starptautisko līgumu spēkā stāšanos

Vēl šajā numurā

07.11.2002., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mūsu valsts reģistrētajiem bezdarbniekiem

Nodarbinātības valsts dienesta (NVD) apkopotā informācija rāda, ka 1.oktobrī no kopējā reģistrēto bezdarbnieku skaita valstī 764 jeb 0,83% bija 2002.gadā arodizglītību, vidējo profesionālo un augstāko izglītību ieguvušie. Šā gada 1.oktobrī NVD uzskaitē pavisam valstī bija 92 063 bezdarbnieki.

Absolventi, kas šogad ieguvuši arodizglītību, vidējo profesionālo un augstāko izglītību un nevar iekārtoties darbā, pārstāv plaša spektra profesijas. Absolventu ar augstāko izglītību vidū lielāks bezdarbnieku skaits ir tādās profesijās kā ekonomists, dažādu mācību priekšmetu skolotājs, dažādu nozaru uzņēmējdarbības vadītājs, jurists u.c. No absolventiem ar vidējo profesionālo un arodizglītību visvairāk bezdarbnieku reģistrēts pavāra, grāmatveža, sekretāra, lietveža, biroja darba organizatora, dažādu celtniecības profesiju speciālistu, galdnieka, būvgaldnieka, atslēdznieka, autoremontatslēdznieka, šuvēja, apdares darbu strādnieka profesijā u.c. Savukārt absolventi ar iegūtu arodizglītību uz pamatizglītības bāzes visvairāk bez darba ir pavāra, būvgaldnieka, apdares darbu strādnieka, konditora un friziera profesijā.

Lielākas grūtības atrast darbu ir tieši sievietēm. Dati liecina, ka 70% jeb 532 no absolventiem, kas šobrīd ir bezdarbnieki, ir sievietes. Lielāks bezdarbnieču īpatsvars ir augstskolu beidzēju un vidējās profesionālās izglītības un arodizglītības iestāžu beidzēju vidū.

Latvijā profesionālās izglītības un arodizglītības iestādes ir vairāku institūciju pārziņā. Analizējot 2001./2002.mācību gada absolventu, pašreizējo bezdarbnieku, skaitu sadalījumā pa institūciju pārziņā esošām izglītības iestādēm, redzams, ka 1.oktobrī NVD uzskaitē puse absolventu ir tieši no Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā esošām izglītības iestādēm, bet 37% no Zemkopības ministrijas. Savukārt no pārējām izglītības iestādēm, kas ir Labklājības un Kultūras ministrijas un pašvaldību pārziņā, kā arī no juridisku personu dibinātajām, bez darba ir no 2 līdz 4% absolventu.

Nodarbinātības valsts dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!