• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības Konventa plenārsēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.11.2002., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68093

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES paplašināšanās interneta konferenci

Vēl šajā numurā

06.11.2002., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības Konventa plenārsēdi

28. un 29.oktobrī Beļģijā, Briselē, notika kārtējā Eiropas Savienības Konventa plenārsēde, kurā piedalījās arī Latvijas parlamenta un valdības pārstāvji.

Pirmdien, 28.oktobrī, Eiropas Savienības Konventa plenārsēdē tika iesniegts ES pamatlīguma projekts. Savukārt otrdien, 29.oktobrī, notika konventa dalībnieku debates par piedāvāto projektu.

Eiropas Savienības Konventa debatēs piedalījās arī Latvijas delegācijas pārstāvis, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Rihards Pīks. Viņš sacīja, ka iesniegtais pamatlīguma projekta variants iezīmē jaunu Konventa darba cēlienu, kurā piedāvātā līguma struktūra jāpiepilda ar konkrētu saturu. R.Pīks paskaidroja, ka pamatlīgumā jāsaglabā un jāattīsta Eiropas kopīgās vērtības, respektējot kultūru, tradīciju un valodu dažādību, kā arī valstu un reģionu identitāti.

R.Pīks uzsvēra, ka lēmumu pieņemšanas procesā Eiropas institūciju jautājumos vajadzētu pakāpeniski atteikties no vienbalsības darba efektivitātes nodrošināšanai, savukārt pašām institūcijām jānodrošina lielāks sava darba caurspīdīgums. Nepieciešams arī stiprināt Eiropas pārnacionālās institūcijas — Eiropas Komisijas — darbu, tādējādi pilnvērtīgāk nodrošinot Eiropas Savienības dalībvalstu kopīgo interešu aizstāvību. Uzrunas nobeigumā R.Pīks sacīja, ka svarīgs uzdevums nākotnē būs kontaktu attīstība ar paplašinātās ES kaimiņvalstīm, nosakot īpašas savstarpējās sadarbības formas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!