• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par amatpersonu deklarācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2002., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67896

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES jauno austrumu robežu

Vēl šajā numurā

01.11.2002., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par amatpersonu deklarācijām

Vakar, 31.oktobrī, iepriekšējo Ministru kabineta (MK) 06.04.1999 noteikumu nr.138 vietā stājās spēkā jauni MK 22.10.2002 noteikumi nr.478 “Kārtība, kādā aizpildāmas, iesniedzamas, reģistrējamas un glabājamas valsts amatpersonu deklarācijas un iesniedzami valsts amatpersonu saraksti”.

Jaunie noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 20.panta piekto daļu un 24.panta trešo daļu, un ar tiem tiek apstiprinātas jaunas valsts amatpersonu deklarāciju veidlapas.

Saskaņā ar likumu valsts amatpersonām tagad jāsniedz plašāka informācija, salīdzinot ar to, ko paredzēja Korupcijas novēršanas likums, tāpēc attiecīgi paplašināts arī deklarāciju veidlapās norādāmās informācijas apjoms. Tagad valsts amatpersonām deklarāciju publicējamajā daļā jānorāda arī:

— informācija par uzņēmuma līgumiem vai pilnvarojumiem, kuros noteiktās saistības amatpersona pildījusi iepriekšējā pārskata periodā;

— informācija par lietošanā esošajiem nekustamajiem īpašumiem;

— informācija par transportlīdzekļiem, kuri atrodas valsts amatpersonas valdījumā vai lietošanā vai kurus tā iegādājusies uz līzinga pamata;

— informācija par valsts amatpersonas pārskata periodā veiktajiem darījumiem virs 20 minimālajām mēnešalgām.

Darījuma puses un darījuma apmērs norādāms deklarācijas nepublicējamajā daļā.

Deklarācija papildināta arī ar jaunu sadaļu, kurā valsts amatpersona var norādīt jebkādu citu informāciju, kuru tā vēlas sniegt saistībā ar sava mantiskā stāvokļa un personisko interešu deklarēšanu.

Parakstoties, valsts amatpersona apliecina, ka norādītās ziņas ir pilnīgas un patiesas.

MK noteikumi nosaka, ka deklarācijas iesniedzamas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB). Tā kā līdz KNAB darbības uzsākšanai likuma izpildes kontroli, t.sk. deklarāciju saņemšanu un pārbaudi turpina Valsts ieņēmumu dienests (VID), tad pagaidām deklarāciju iesniegšanas kārtība nemainās — augstākās amatpersonas deklarācijas iesniedz VID Korupcijas novēršanas kontroles daļā Rīgā, Smilšu ielā 1, bet pārējās amatpersonas — VID teritoriālajā iestādē pēc dzīvesvietas. Deklarācijas veidlapas paraugs un MK jaunie noteikumi būs pieejami VID interneta mājaslapā www.vid.gov.lv.

 

VID Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!