• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par situāciju valsts budžetā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2002., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67890

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.36

Būvniecības atkritumu apsaimniekošanas noteikumi

Vēl šajā numurā

01.11.2002., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par situāciju valsts budžetā

Finansu ministrija uzskata, ka pašreizējā situācija valsts budžetā ieņēmumu ziņā ir stabilāka nekā jebkad agrāk. Par to liecina arī valsts budžeta ieņēmumu daļa — nepilnā mēnesī, no 1. līdz 29.oktobrim ieskaitot, valsts pamatbudžetā ir bijuši rekordlieli budžeta ieņēmumi, proti, 66,4 miljoni latu. Tas pārsniedz prognozēto par vairāk nekā 10%. Līdz šim visveiksmīgākajā mēnesī nodokļu un nenodokļu ieņēmumu ziņā — maijā — bija iekasēti 65,3 miljoni latu, liecina Valsts kases operatīvā informācija.

Līdz mēneša beigām atlikušajās dienās budžeta ieņēmumi vēl vairāk pieaugs, bet budžeta deficīts, kas šā gada 30.oktobrī bija 17,7 miljoni latu, vēl vairāk samazināsies, jo pamatā visi oktobrī paredzētie budžeta izdevumi jau ir veikti.

Finansu ministrija prognozē, ka šā gada 1.novembrī valsts budžeta fiskālais deficīts nepārsniegs 0,3—0,5% no iekšzemes kopprodukta, bet pēc budžeta grozījumiem 2002. gada beigās tas nepārsniegs 1,5—1,8% no IKP.

Finansiālais deficīts sociālās apdrošināšanas speciālajā budžetā šā gada 29.oktobrī bija tikai 6,8 miljoni latu, kas ir četras reizes mazāk nekā paredzēts budžetā. Savukārt brīvie finanšu resursi Valsts kasē ir aptuveni 189 miljoni latu, kas nodrošina pilnīgu budžeta izdevumu finansēšanas stabilitāti.

FM uzskata, ka nav nekāda pamata runāt par budžeta situācijas nestabilitāti un dažādi bezatbildīgi politiski paziņojumi par to ir tikai kārtējā sabiedrības maldināšana. Arī par nākamo divu mēnešu ieņēmumiem FM prognoze ir optimistiska.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!