• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2002. gada 29. oktobra noteikumi Nr. 484 "Dzelzceļa pasažieru pārvadājumu maršrutu atklāšanas, grozīšanas vai slēgšanas kārtība un vilcienu kustības sarakstu apstiprināšanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2002., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67855

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

nistru kabineta noteikumi Nr.485

Par Latvijas būvnormatīvu LBN 242-02 "Gāzes sadales un lietotāju ārējie tīkli"

Vēl šajā numurā

01.11.2002., Nr. 159

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 484

Pieņemts: 29.10.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.484

Rīgā 2002.gada 29.oktobrī (prot. Nr.47, 11.§)

Dzelzceļa pasažieru pārvadājumu maršrutu atklāšanas, grozīšanas vai slēgšanas kārtība un vilcienu kustības sarakstu apstiprināšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar Dzelzceļa pārvadājumu likuma 11.panta pirmo daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā atklāj, groza vai slēdz dzelzceļa pasažieru regulāros pārvadājumus iekšzemes maršrutos (turpmāk — maršruts), un vilcienu kustības sarakstu apstiprināšanas kārtību.

2. Vilcienu kustības sarakstus pēc saskaņošanas ar Satiksmes ministriju un infrastruktūras pārvaldītāju apstiprina:

2.1. dzelzceļa pārvadājumu pasūtījuma līguma slēdzēja institūcija (turpmāk — pasūtītājs) — attiecībā uz pārvadājumiem, ko veic saskaņā ar dzelzceļa pārvadājumu pasūtījuma līgumiem;

2.2. pārvadātājs — attiecībā uz pārvadājumiem, kas neietilpst dzelzceļa pārvadājumu pasūtījuma līgumos.

3. Ievērojot maršruta īpatnības, infrastruktūras jaudas kapacitāti un sociālekonomisko lietderību, Satiksmes ministrija, saskaņojot un apstiprinot dzelzceļa pārvadājumu maršrutu un vilcienu kustības sarakstu, atbilstoši dzelzceļa pārvadājumu pasūtījuma līgumam var noteikt vai ierobežot vilcienu kustības maksimālo intensitāti un minimālos vilcienu kustības intervālus attiecīgajā maršrutā pārvadājumiem, kas neietilpst dzelzceļa pārvadājumu pasūtījuma līgumos.

4. Izstrādājot un apstiprinot vilcienu kustības sarakstu, pārvadātājs, pasūtītājs un infrastruktūras pārvaldītājs atkarībā no īpašiem apstākļiem (piemēram, pasažieru plūsma, laikapstākļi, sliežu ceļa remonts) var paredzēt pārvadājumu sezonalitāti un citu intensitāti, kas stājas spēkā bez īpaša saskaņojuma.

5. Īpašos gadījumos (piemēram, neparedzēti liela pasažieru plūsma, sabiedriskie pasākumi) pārvadātājs ir tiesīgs norīkot papildu vilcienus esošajos vai jaunos maršrutos, par to informējot Satiksmes ministriju 10 dienas pirms grozījumu spēkā stāšanās.

6. Ja pārvadājums neietilpst dzelzceļa pārvadājumu pasūtījuma līgumos, pārvadātājs vismaz 20 dienas pirms pārvadājuma atklāšanas, slēgšanas vai grozīšanas informē Satiksmes ministriju, nosūtot pieteikumu (1.pielikums) un saskaņoto vilcienu kustības sarakstu (2.pielikums). Šis nosacījums neattiecas uz Dzelzceļa pārvadājumu likuma 11.panta ceturtajā daļā minētajiem gadījumiem.

7. Dzelzceļa pārvadājumu likuma 11.panta ceturtajā daļā minētajos gadījumos pārvadātājs nekavējoties informē:

7.1. pasūtītāju un Satiksmes ministriju, ja pārvadājums veikts saskaņā ar dzelzceļa pārvadājumu pasūtījuma līgumu;

7.2. Satiksmes ministriju, ja pārvadājums neietilpst dzelzceļa pārvadājumu pasūtījuma līgumā.

8. Satiksmes ministrija vismaz astoņus mēnešus pirms dzelzceļa pārvadājumu pasūtījuma spēkā stāšanās noskaidro ieinteresēto pašvaldību (rajonu padomes un republikas pilsētu domes) viedokli par pasūtāmajiem pārvadājumiem (maršruts, kustības saraksts, stacijas un pieturas punkti pasažieru apkalpošanai), nosūtot vilcienu kustības saraksta projektu (2.pielikums). Ieinteresētās pašvaldības mēneša laikā iesniedz Satiksmes ministrijā viedokli par pasūtāmajiem pārvadājumiem. Ja pašvaldības minētajā laikposmā viedokli neiesniedz, tiek uzskatīts, ka pārvadājumi ir saskaņoti.

9. Pasūtītājs vismaz astoņus mēnešus pirms dzelzceļa pārvadājumu pasūtījuma spēkā stāšanās saskaņo vilcienu kustības saraksta projektu ar infrastruktūras pārvaldītāju un nosūta to Satiksmes ministrijai.

10. Pasūtītājs vismaz divus mēnešus pirms grozījumu izdarīšanas saskaņotajos pārvadājumos nosūta Satiksmes ministrijai pieteikumu (1.pielikums) un vilcienu kustības saraksta projektu (2.pielikums).

11. Satiksmes ministrija 30 dienas pirms dzelzceļa pārvadājumu pasūtījuma spēkā stāšanās informē ieinteresētās pašvaldības par pasūtāmo pārvadājumu vilcienu kustības sarakstu.

12. Pārvadātājs informē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju par apstiprinātajiem vilcienu kustības sarakstiem vai tajos izdarītajiem grozījumiem (izņemot šo noteikumu 5.punktā noteiktos gadījumus).

Ministru prezidents A.Bērziņš

Satiksmes ministrs A.Gorbunovs

 

1. pielikums
Ministru kabineta
2002. gada 29. oktobra
noteikumiem Nr. 484

Pieteikums

Satiksmes ministrs A.Gorbunovs

 

2. pielikums
Ministru kabineta
2002. gada 29. oktobra
noteikumiem Nr. 484

Vilcienu kustības saraksts maršrutā _______________

Satiksmes ministrs A.Gorbunovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!