• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2002. gada 25. oktobra informācija "Par SIA "Latvija Statoil" un SIA "Shell Latvia" paredzēto apvienošanos". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2002., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67816

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi Lauksaimniecības likumā

Vēl šajā numurā

31.10.2002., Nr. 158

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: informācija

Pieņemts: 25.10.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Konkurences padomes informācija

2002. gada 25. oktobrī

Par SIA “Latvija Statoil” un SIA “Shell Latvia” paredzēto apvienošanos

Konkurences padome paziņo, ka šā gada 10.oktobrī ir saņemts SIA “Latvija Statoil” un SIA ”Shell Latvia” paziņojums par paredzēto apvienošanos.

Minētās apvienošanās rezultātā SIA “Latvija Statoil” iegūs izšķirošu ietekmi pār SIA “Shell Latvia”, iegūstot īpašuma tiesības uz 100% SIA “Shell Latvia” daļām.

Apvienošanās dalībnieki darbojas ar degvielas tirdzniecību saistītajos tirgos.

Darījuma sekas atbilst Konkurences likuma 15.panta pirmās daļas 3.punktam, kas nosaka: “Tirgus dalībnieku apvienošanās ir (..) tāds stāvoklis, kad viens vai vairāki tirgus dalībnieki iegūst izšķirošu ietekmi pār citu tirgus dalībnieku vai citiem tirgus dalībniekiem.” Apvienošanās dalībnieku kopējais apgrozījums pārsniedz Konkurences likuma 15.panta otrajā daļā noteikto minimālo kritēriju — 25 miljonus latu, kas rada pienākumu iesniegt ziņojumu par apvienošanos Konkurences padomē. Ievērojot to, Konkurences padome nolēma izskatīt iesniegto ziņojumu un pieņemt lēmumu saskaņā ar Konkurences likuma 16.panta normām.

Lai noskaidrotu, vai paziņotā apvienošanās var izraisīt nevēlamas sekas konkurencei ar degvielas tirdzniecību saistītajos konkrētajos tirgos, Konkurences padome aicina ieinteresētās fiziskās un juridiskās personas divu nedēļu laikā pēc šā paziņojuma publicēšanas rakstiski iesniegt Konkurences padomē (Elizabetes ielā 41/43, Rīgā, LV-1010, fakss 7242141) savu viedokli par apvienošanās iespējamajām sekām Latvijā.

Konkurences padomes priekšsēdētājs P.Vilks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!