• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2002. gada 25. oktobra lēmums Nr. 281 "Par grozījumiem "Akciju atpirkšanas noteikumos"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2002., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67812

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmums Nr.282

Par grozījumiem "Valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītāju licencēšanas noteikumos"

Vēl šajā numurā

31.10.2002., Nr. 158

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Veids: lēmums

Numurs: 281

Pieņemts: 25.10.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmums Nr.281

(prot. Nr.38, 5.p.) Rīgā 2002. gada 25. oktobrī

Par grozījumiem “Akciju atpirkšanas noteikumos”

Pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma 6., 7., 8. un 17. pantu un likuma “Par vērtspapīriem” 65. pantu, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome nolemj:

1. Izdarīt ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes 2001. gada 2. novembra lēmumu Nr.17/5 apstiprinātajos “Akciju atpirkšanas noteikumos” šādus grozījumus:

1.1. izteikt 2.1.5. punktu šādā redakcijā:

“2.1.5. dokumenti par piedāvātāja finansiālo stāvokli, kas ļauj pārliecināties par līdzekļu pietiekamību piedāvājumā noteikto saistību izpildei. Par šādu dokumentu uzskatāms:

2.1.5.1. galvojuma līgums, ja to izsniegusi kredītiestāde, brokeru sabiedrība vai apdrošināšanas sabiedrība, kura ir reģistrēta:

2.1.5.1.1. Latvijas Republikā, Lietuvas Republikā, Igaunijas Republikā, Eiropas Savienības dalībvalstī vai Eiropas Ekonomiskās telpas valstī,

2.1.5.1.2. Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas dalībvalstī, ar kuras attiecīgu uzraudzības institūciju Komisija ir noslēgusi sadarbības līgumu par informācijas apmaiņu;

2.1.5.2. izziņa par piedāvātāja mērķa noguldījumu, kuru piedāvātājs ir tiesīgs izmantot tikai norēķiniem par akciju atpirkšanu, ja izziņu ir izsniegusi kredītiestāde, kura atbilst šo noteikumu 2.1.5.1.1. un 2.1.5.1.2. punkta prasībām.”

1.2. izteikt 2.14. un 2.15. punktu šādā redakcijā:

“2.14. Piedāvātājs akciju apmaksu veic ne vēlāk kā piecu darba dienu laikā pēc piedāvājuma termiņa beigām. Akciju atpirkšanu drīkst veikt atbilstoši norēķinu veidam “piegāde pret vienlaicīgu samaksu” (delivery versus payment).

2.15. Piedāvātājam ir tiesības paredzēt bez mērķa sabiedrības akciju apmaksas naudā arī to apmaiņu pret citiem vērtspapīriem vai to iegūšanas tiesībām. Ja piedāvātājs šīs tiesības izmanto, to ietver piedāvājuma dokumentā, norādot apmaiņas noteikumus. Maiņas kārtība ir jānosaka tāda, kas nepieļauj risku, ka tie mērķa sabiedrības akcionāri, kuri pieņēmuši piedāvājumu, nesaņem apmaiņai piedāvātos vērtspapīrus.”

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja vietnieks J.Brazovskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!