• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līdzekļiem "Nelauksaimnieciskās uzņēmējdarbības attīstības programmai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2002., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67707

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mazo un vidējo uzņēmumu attīstības kreditēšanu

Vēl šajā numurā

29.10.2002., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par līdzekļiem “Nelauksaimnieciskās uzņēmējdarbības attīstības programmai”

Ministru prezidentam A.Bērziņam

Finansu ministram G.Bērziņam

Ekonomikas ministram A.Kalvītim

Zemkopības ministram A.Slakterim

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome izsaka protestu Ministru kabinetam saistībā ar Ministru kabineta 2002.gada 23.oktobra sēdes (protokols Nr.46) 6.punktā pieņemto lēmumu — piešķirt Nelauksaimnieciskās uzņēmējdarbības attīstības programmai 3 milj. latu, palielinot par šo summu valsts budžeta deficītu.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) izsaka neizpratni par piešķirto līdzekļu apjomu iepriekšminētās programmas realizācijai saistībā ar to, ka Ministru kabinets 17.09.02. sēdē konceptuāli izskatīja un atbalstīja šīs programmas realizāciju un programmu apstiprināja 2002.gada 14.oktobra sēdē (rīkojums Nr.575/prot.Nr.39 29.§). Rīkojumā Nr.575 nepārprotami norādīti precīzi un pietiekami detalizēti programmas finansējuma avoti saskaņā ar likuma “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju” 6.panta trešo daļu un 8.panta pirmās daļas 17.punktu, kur Privatizācijas aģentūrai 2002.gadā no atskaitījumiem no valsts īpašuma objektu privatizācijā gūtajiem ienākumiem jāpārskaita šīs programmas īstenošanai 7 000 000 latu šādiem finansējuma administrētājiem:

1. Latvijas Hipotēku un zemes bankai — 5 000 000 latu, tai skaitā:

— bankas pašu kapitāla palielināšanai — 2 200 000 latu;

— atbalsta maksājumu (grantu) finansēšanai — 2 800 000 latu;

2. Lauku attīstības fondam — pašu kapitāla palielināšanai – 1 400 000 latu;

3. Lauku atbalsta dienestam — līguma slēgšanai ar plānošanas reģionu aģentūrām konsultatīvā atbalsta nodrošināšanai (proporcionāli rajonu skaitam aģentūrās šīs programmas īstenošanas uzsākšanas brīdī) — 600 000 latu.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomei pastāv pamatotas bažas, ka, ņemot vērā 2002.gada 23.oktobra sēdes Nr.46 lēmumu, šīs programmas realizāciju nav iespējams veikt, jo piešķirto līdzekļu apjoms — Ls 3 milj. — ir tikai nedaudz vairāk par līdzekļu summu, kura tika paredzēta atbalsta maksājumu (grantu) finansēšanai.

Līdztekus LOSP apšauba minētā rīkojuma Nr.575 7.punkta lēmumu, ka Zemkopības ministrija, kura tiek noteikta par atbildīgo institūciju programmas īstenošanā, spēs realizēt (uzsākt?) lauksaimniekiem tik būtiski nepieciešamās un ilgstoši gaidītās Nelauksaimnieciskās uzņēmējdarbības attīstības programmas realizāciju ar tik ievērojami samazinātu finansējumu no Ls 7 milj. uz Ls 3 milj. Turklāt pastāv bažas, ka arī nākotnē programmas ieviešanai papildus nepieciešamie Ls 4 milj. varētu netikt rasti.

Lauksaimnieki nespēj noticēt tam, ka šīs svarīgās programmas iepriekšējā akceptēšana Ministru kabinetā bija tikai kārtējais populistiskais priekšvēlēšanu aģitācijas laika solījums Latvijas lauksaimniekiem to cerībās pārstrukturēt savas saimniecības uz dažādiem citiem uzņēmējdarbības dažādošanas veidiem.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome un tās 43 dalīborganizācijas vēlētos iespējami īsākā laika periodā rakstisku skaidrojumu LR Ministru kabineta lēmumam par programmai iepriekš piešķirto līdzekļu samazinājumu, kā arī kuri ministri jeb politisko partiju deleģētie ministri neatbalstīja šīs programmas realizācijai iepriekš piešķirto finansējuma apjomu.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes priekšsēdētāja L.Silaraupa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!