• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par apņemšanos attīstīt valsti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.10.2002., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67658

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kontrabandas pretsistēmas izveidi

Vēl šajā numurā

25.10.2002., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par apņemšanos attīstīt valsti

Ekonomikas ministra kandidāts, Pirmās partijas pārstāvis Ainārs Šlesers:

Kāpēc ekonomikas ministra amatam LPP izvirzīja tieši jūs?

Tas, kuri cilvēki kādiem amatiem ir piemēroti, tika novērtēts priekšvēlēšanu darba laikā, un LPP savus ministru kandidātus nominēja jau 100 dienas pirms vēlēšanām, ieskaitot mani kā ekonomikas ministru. Ņemot vērā, ka es esmu ievēlēts par Saeimas deputātu, var uzskatīt, ka sabiedrība ir izteikusi atbalstu man arī kā ekonomikas ministram.

“Jaunais laiks” ir paudis viedokli, ka EM ir nepieciešams likvidēt. Kādas pārmaiņas jūs vēlaties ieviest EM?

Esmu kategoriski pret EM likvidāciju, taču reorganizēt tās darbu ir nepieciešams. Mēs ar “Jauno laiku” esam vienojušies, ka EM tiks atjaunotas tās funkcijas, kas savulaik tai tika mākslīgi atņemtas un nodotas VARAM pārziņā – tūrisma un būvniecības pārraudzība. EM ir jākļūst par galveno virzītājspēku valsts ekonomiskajā attīstībā.

Uzskatu, ka pilnībā sevi ir izsmēlusi Attīstības aģentūra, un to ir nepieciešams reorganizēt, uz tās bāzes izveidojot investīciju aģentūru, kas aktīvi nodarbotos ar investīciju piesaisti valstij. Bez ārvalstu investoriem mums neiztikt, ja mēs vēlamies, lai Latvijā tiktu ražotas tādas preces, kas būtu konkurētspējīgas.

Jaunā ekonomikas ministra kompetencē būs “Ventspils naftas” un “Latvijas Krājbankas” privatizācijas jautājumi. Kā, jūsuprāt, būtu jāveic to privatizācija?

Lai risinātu šos jautājumus, ir nepieciešams iepazīties ar pašreizējo situāciju Privatizācijas aģentūrā. Skaidrs, ka galvenais uzdevums ir šīs privatizacijas rezultātā iegūt maksimāli daudz līdzekļu, kas valstij ir nepieciešami, lai tā varētu risināt sociālās problēmas. Valstij vajag naudu, tāpēc mēs vairs nevaram atļauties privatizēt dažādus uzņēmumus, par tiem neiegūstot naudu.

Savulaik jūs atkāpāties no ekonomikas ministra amata dēļ nesaskaņām ar Ventspils mēru A. Lembergu. Vai nepieļaujat situāciju, ka arī nākotnē šādi faktori varētu traucēt jūsu darbam?

LPP ir neatkarīgs politiskais spēks, un mūs nebalsta neviens no grupējumiem. Ir nepieciešams strādāt ar mērķi attīstīt valsti, tās ekonomiku. Viena no nozarēm, kas ir uzskatāma par prioritāru, ir tranzīts, tāpēc ir jāatbalsta arī šī nozare. Jāatbalsta nevis viens uzņēmums, bet visa nozare kopumā. Neviens A. Lembergu represēt netaisās, un par valstij svarīgiem jautājumiem esmu gatavs runāt arī ar viņu. Protams, gadījumā, ja no viņa puses sekos jebkāda veida nevalstiska rīcība vai dažādi spiedieni, tad šādai viņa rīcībai es nepakļaušos.

Cik dzīvotspējīga, jūsuprāt, būs pašreiz tapšanas stadijā esošā valdība, ņemot vērā, ka jūsu opozicionārs būs politiski pieredzējusī Tautas partija?

Tas, cik spēcīga būs šī valdība, lielā mērā ir atkarīgs no tā, kā tiks sadalīta atbildība starp partijām. Protams, A. Šķēle ir ļoti spēcīgs oponents, taču jāņem vērā, ka pirms četriem gadiem arī Tautas partijas deputāti bija tikai iesācēji. Manuprāt, šobrīd ievēlētie jaunie deputāti ir ievērojami kvalitatīvāki par TP cilvēkiem pirms četriem gadiem.

Vairākkārt ir izskanējis viedoklis, ka īstenais LPP līderis esat jūs, kaut gan neesat tās vadītājs. Vai varat tam piekrist?

Tas ir maldīgs priekšstats. LPP valdi veido 16 cilvēki, kas pieņem visus partijai būtiskos lēmumus, un man tajā ir tikai viena balss. Ir bijuši tādi lēmumi, kuru pieņemšanā mans viedoklis netika ņemts vērā.

“DIENAS BIZNESS”; pēc A. Vaivara intervijas “Ministrijai jābūt ekonomikas virzītājai”

Sekojot citiem: “LV” informācijas redaktors Gints Moors

Par pārņemto publikāciju faktoloģiju atbild informācijas avoti.

Pārpublikācijas šeit, “Latvijas Vēstnesī” — saīsinājumā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!