• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par rīdzinieku drošības garantu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2002., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67487

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par uzņēmumu Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

22.10.2002., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par rīdzinieku drošības garantu

GEDUSEVS.JPG (18000 bytes)
Foto: A.F.I.

Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Geduševs:

Situācija ir normāla. Neviens nav sēdējis klēpī saliktām rokām un gaidījis jaunā priekšnieka atnākšanu. Vienkārši jāturpina darbs. Vispirms jāīsteno pašvaldības policijas attīstības un modernizācijas pasākumi saskaņa ar “Rīgas attīstības mērķprogrammā 2002–2005” paredzētajām prioritātēm. Tas, starp citu, arī nozīmē, ka tajos iecirkņos, kur apmetums gāžas uz galvas, tiks veikts remonts. Cik tad ilgi gaidīs? Vēlāk būs jāmaksā dubulti vai pat trīskārši. Piemēram, ja neko nedarīs, tad glābšanas stacijas ēka Vecāķu pludmalē var nepārdzīvot rudens un nākamā pavasara vētras. Šovasar trijās oficiālajās pludmalēs, kur dežurēja pašvaldības policisti, vien izglābti 32 cilvēki, bet vēl 145 sniegta pirmā medicīniskā palīdzība. Tas uzskatāmi liecina, ka pašvaldības policija un tās attīstība ir viens no iedzīvotāju drošības garantiem.

Veidosim patruļdienestu – tam ir saņemts atbalsts arī Rīgas domē. Daudzsološs projekts ir video novērošanas sistēmas ieviešana pilsētā – pastāvīgo sabiedrisko aktivitāšu norises vietās. Tas nodrošinās efektīvu policijas patruļu vadību un darba kontroli. Atbalstīsim rīdzinieku un sabiedrisko organizāciju iniciatīvu un vēlmi piedalīties sabiedriskās kārtības nodrošināšanā. Attīstīsim sabiedriskās kārtības atbalsta punktu tīklu Rīgā un veidosim iecirkņu inspektoru dienestu, lai katrā mikrorajonā būtu savs iecirkņa inspektors. Jāatjauno jaunatnes lietu inspekcija.

Drošība nav lēts pakalpojums, taču nepietiekamas drošības izraisītās sekas rīdziniekiem būs stipri dārgākas. Kādā naudā lai sarēķina visu to ļaunumu, kas varētu nenotikt, ja īstajā vietā un īstajā laikā būtu bijis klāt policijas darbinieks. Pat tad, ja formā tērpies policists atrodas uz ielas, tas jau ir drošības garants. To izmanto visā pasaulē.

Rīgas pašvaldības policijā ir daudz pieredzējušu darbinieku – sava amata profesionāļu. Septiņdesmit deviņiem ir augstākā izglītība, bet 121 studē augstskolās. Ja spēsim izglītotos un pieredzējušos kadrus noturēt darbā, tuvākajā laikā trešdaļai policijas darbinieku būs augstākā izglītība. Nākotnē, attīstot atsevišķus darbības virzienus, būs jāatjauno sabiedrisko attiecību speciālistu un juristu amati. Tie iepriekšējos gados tika likvidēti. Jāpalielina arī darbinieku skaits profesionālās apmācības sektorā. Taču tagad prioritāte ir papildu patruļdienesta izveidošana. Šīs 120 štata vietas izdalīs pa pilsētas rajoniem, pieliekot klāt katrai pašvaldības policijas nodaļai. Tas ļaus izvairīties no jaunu “priekšnieku un vietnieku” vietu radīšanas. Reāli visi šie 120 cilvēki arī būs uz ielām.

No saviem solījumiem, ko esmu devis, pretendējot uz šo krēslu, neesmu atkāpies – cīnīšos, lai rīdziniekiem būtu viņu prasībām atbilstoša pašvaldības policija – izglītota un profesionāla.

 

“RĪGAS BALSS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!