• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par investīciju līderi - Zviedriju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2002., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67486

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pasaules paplašināšanu

Vēl šajā numurā

22.10.2002., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par investīciju līderi – Zviedriju

Pateicoties divu lielu investoru – “Tele 2 Aktiebolag” un “Skandinaviska Enskilda Banken” ieguldījumiem Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālā, Zviedrija kļuvusi par ārvalstu investīciju līderi. Zviedrijas uzņēmumi netiešā veidā ir investējuši Latvijā krietni vairāk, jo tiek reģistrēta nevis valsts, no kuras nāk nauda, bet tas, kur ir reģistrētas tiešās investīcijas Latvijā veikusī firma, un tas varētu tikt īstenots it īpaši caur Igaunijā reģistrētajiem Zviedrijas firmu meitas uzņēmumiem un kopuzņēmumiem. To apliecina fakts, ka no kopumā 56,79 miljoniem latu Igaunijā reģistrēto uzņēmēju investīcijām – 33,3 miljonus latu ir investējusi “Hansapank”, kura pašlaik pieder Zviedrijas bankai “Swedbank”. Šādā veidā Latvijā varētu nonākt ievērojami vairāk Zviedrijas uzņēmumu naudas, nekā tas oficiāli tiek parādīts. Zviedru investīcijas ir ne tikai telekomunikācijās un bankās, bet arī transportā, tirdzniecībā, meža nozarēs, pārtikas pārstrādē, izglītībā utt.

58% no visām Zviedrijas investīcijām Latvijā dod “Tele 2 Aktiebolag” un “Skandinaviska Enskilda Banken”, kamēr pārējie 520 investori tikai 62,8 miljonus latu jeb 42% no kopējiem zviedru biznesa ieguldījumiem Latvijā. Līdz šim par nozīmīgāko pirkumu Latvijā joprojām tiek uzskatīts darījums, kad “Tele 2 AB” par 277 miljoniem dolāru iegādājās SIA “Baltkom GSM” akcijas.

 

“DIENAS BIZNESS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!