• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konsolidēto kopbudžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2002., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67423

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai taisnīgs mūsu tiesas process

Vēl šajā numurā

17.10.2002., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konsolidēto kopbudžetu

Šā gada deviņos mēnešos valsts konsolidētā kopbudžeta (valsts pamatbudžets + speciālie budžeti + pašvaldību budžeti) bruto ieņēmumi ir 1,5 miljardi latu. Tas ir par 137,8 miljoniem latu jeb 10,1% vairāk nekā attiecīgajā laika posmā pērn. Kopbudžeta bruto izdevumi no 2002.gada janvāra līdz septembrim bijuši 1,54 miljoni latu — liecina Valsts kases oficiālais budžeta pārskats.

Konsolidētā valsts budžeta fiskālais deficīts šā gada deviņos mēnešos bija tikai 9,3 miljoni latu, bet pērn attiecīgajā periodā valsts budžeta fiskālais deficīts bija 31,7 miljoni latu, tātad šā gada deviņos mēnešos valsts budžeta fiskālais deficīts ir samazinājies vairāk nekā trīs reizes. Savukārt valsts kopbudžeta fiskālais deficīts no 2002.gada janvāra līdz septembrim bija 19,9 miljoni latu, kas ir vairāk nekā divas reizes mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Finansu ministru Gundaru Bērziņu neiepriecina lielais pašvaldību budžeta deficīta īpatsvars, no kura lauvas tiesu — 17,3 miljonus latu — veido Rīgas pašvaldības budžeta deficīts, kas gandrīz divas reizes pārsniedz valsts budžeta fiskālo deficītu šā gada deviņos mēnešos. Septembrī valsts konsolidētā kopbudžeta bruto ieņēmumi bija 161,2 miljoni latu, bruto izdevumi — 166,5 miljoni latu, kopbudžeta fiskālais deficīts — 5,1 miljons latu.

Finansu ministrs ir ļoti gandarīts par tik lielu konsolidētā kopbudžeta ieņēmumu pieaugumu. Tas ir lielāks, nekā sākotnēji tika gaidīts, un G.Bērziņš to izskaidro ar nežēlīgo un acīm redzami sekmīgo Valsts ieņēmumu dienesta cīņu ar kontrabandu.

Taču finansu ministru ļoti uztrauc primitīvais populisms, ar kādu daži politiķi pēdējā laikā mēģina vērsties pret Finansu ministrijas un VID darbu. G.Bērziņš ļoti šaubās, vai „kritizētājiem”, pārņemot FM vadību, izdosies kaut vai atkārtot tik labus budžeta ieņēmumus.

„FM un VID darba labos panākumus var neredzēt tikai tādi politiķi, kuri tos negrib saredzēt vai kuriem to diktē tie partiju sponsori, kuri paši varētu būt iesaistīti kontrabandas shēmās, kuru atklāšanā viņi acīm redzami VID panākumus nenovēl,” atzīst G.Bērziņš.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!