• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai izzinātu savu un savas valsts vēsturi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2002., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67381

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija pasaulē varēs noturēties, tikai turpinot ieguldījumu savos cilvēkos un viņu spējās

Vēl šajā numurā

16.10.2002., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai izzinātu savu un savas valsts vēsturi

LIGUMS.JPG (17413 bytes)
Līgumu paraksta: LLMZA prezidente Baiba Rivža un korporā-cijas “Selonijas apvienotais konvents” pārstāvis Guntars Saiva

Latvijas Lauksaimniecības un mežu zinātņu akadēmija (LLMZA) un korporācija “Selonijas apvienotais konvents” noslēgušas līgumu par sadarbību lauksaimniecības zinātnē, kurā darbojušies korporācijas locekļi. Līgums paredz mērķprogrammu tēmas.

Līguma darbības laiks ir no šā gada 1. novembra līdz 2005. gada 1. novembrim.

Korporācija piešķirs trīs balvas, katru 1000 latu apmērā.

Balvu 2003. gadā “Selonija” piešķirs par pētījumu “Korporācijas “Selonija” locekļu devums Latvijas lauksaimniecības zinātnē un tās vēstures apzināšanā”.

Balvu 2004. gadā “Selonija” piešķirs par pētījumu “”Selonijas” filistra Spriča Paegles devums Latvijas valsts tapšanā un viņa tālākās darbības devums lauksaimniecībā, tautsaimniecībā un citās jomās jaunās valsts nostiprināšanā”.

Abos zinātniskajos darbos jāietver nozīmīgāko dokumentu un publikāciju kopijas. No balvu summas pretendentam jāapmaksā arī nozīmīgāko publikāciju bibliogrāfijas (atbilstoši Latvijā pieņemtajam standartam) iesiešanas un citi iespējamie izdevumi. Konkursam paredzētie darbi jāiesniedz līdz attiecīgā gada 15. oktobrim. Vieni un tie paši autori var pieteikties bez ierobežojumiem uz abām konkursa tēmām. Iesniegumam jāpievieno izpildītāja vārds un uzvārds, anotācijas un curriculum vitae.

Iesniegtos darbus vērtēs komisija, kurā ietilpst: divi LLMZA pārstāvji, arī prezidents, divi korporācijas “Selonija” pārstāvji un viens Latvijas Akadēmisko mācībspēku un zinātnieku apvienības (LAMZA) pārstāvis.

Balvas ieguvējs saņem LLMZA un korporācijas “Selonija” atzinības rakstu.

Apbalvoto darbu viens eksemplārs tiek nodots uzglabāšanā Latvijas Akadēmiskajā bibliotēkā, otrs — korporācijai “Selonija”. Ja darba izpildītājs un korporācija “Selonija” izsaka vēlmi darbu daļēji publicēt, tad par to abas puses vienojas atsevišķi.

Trešo balvu abas puses vienojas izmantot fragmentāra bibliogrāfiskā rādītāja “Sēlija” sastādīšanai un tā sagatavošanai līdz izdošanai (neietverot izdevumos iespiešanu).

Bibliogrāfisko rādītāju izpildītāji sastāda, sadarbojoties ar Latvijas Zinātņu akadēmiju.

Teksts un foto: Dr. Sigizmunds Timšāns — “Latvijas Vēstnesim”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!