• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Čehijas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2002., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67325

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.10.2002., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Čehijas sadarbību

10.oktobrī Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs Prāgā tikās ar Čehijas aizsardzības ministra vietnieku Štefānu Fīli.

Tikšanās laikā abas amatpersonas pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar Latvijas iestāšanās sarunām NATO pēc Prāgas sammita, ja tiks pieņemts Latvijai labvēlīgs lēmums. Latvijai ir svarīgi pārņemt Čehijas kā jaunas NATO dalībvalsts pieredzi integrēšanās jautājumos. Ņemot vērā pašreizējās mainīgās pasaules drošības vides īpatnības, Latvijai jābūt gatavai piedāvāt savus specializētos spēkus (militārie mediķi, nesprāgušās munīcijas neitralizētāji, militārā policija u.c.) NATO ietvaros.

Štefans Fīle norādīja, ka Čehija ir ieinteresēta sadarboties ar Latviju militārā personāla apmācības un izglītības jomā, apgādes politikas veidošanā. Šobrīd Čehija gatavo sadarbības priekšlikumus potenciālajām NATO dalībvalstīm.

Vizītes turpinājumā Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs apmeklēja Prāgas sammita Koordinācijas centru, kur tikās ar tā vadītāju Čehijas ārlietu ministra vietnieku Aleksandru Vondru. Sarunu galvenā tēma bija Prāgas sammita organizatoriskā puse. Edgars Rinkēvičs pateicās Vondram par atbalstu izstādes “Ceļš uz drošību un neatkarību. Latvija — Zeme. Valsts. Tauta” rīkošanā. Izstāde ir iekļauta NATO sammita kultūras programmā. Izstādi var apskatīt Prāgas Nacionālajā muzejā, tā jau var lepoties ar lielu apmeklētāju skaitu.

Tiekoties ar Čehijas parlamenta apakšpalātas Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētāju Janu Vidimu, AM valsts sekretārs informēja čehu amatpersonu par Latvijas aizsardzības sistēmas aktualitātēm, savukārt Jans Vidims dalījās pieredzē par NATO pievienošanās līguma ratifikāciju Čehijas parlamentā. J. Vidims atzina, ka neredz būtiskus šķēršļus šāda līguma ratifikācijai Latvijā.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!