• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrijas 2002. gada 3. oktobra noteikumi Nr. 25 "Grozījumi Satiksmes ministrijas 2001.gada 15.janvāra noteikumos Nr.5 "Tehnisko normatīvu prasības riteņu transportlīdzekļu un to sastāvdaļu atbilstības novērtēšanai"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.2002., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67206

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satversmes tiesas dienesta informācija Nr.1-4/909

Par lietas Nr.2002-18-01 ierosināšanu

Vēl šajā numurā

10.10.2002., Nr. 146

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Satiksmes ministrija

Veids: noteikumi

Numurs: 25

Pieņemts: 03.10.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrijas noteikumi Nr.25

Rīgā 2002. gada 3. oktobrī

Grozījumi Satiksmes ministrijas 2001.gada 15.janvāra noteikumos Nr.5 “Tehnisko normatīvu prasības riteņu transportlīdzekļu un to sastāvdaļu atbilstības novērtēšanai”

Izdoti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma

4.panta trešo daļu un Ministru kabineta

2000.gada 19.decembra noteikumu Nr.448

“Riteņu transportlīdzekļu un to sastāvdaļu atbilstības

novērtēšanas noteikumi” 3., 24. un 28.punktu

Izdarīt Satiksmes ministrijas 2001.gada 15.janvāra noteikumos Nr.5 “Tehnisko normatīvu prasības riteņu transportlīdzekļu un to sastāvdaļu atbilstības novērtēšanai” (Latvijas Vēstnesis, 2001, 16.num.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 51.punktu ar šādu tekstu:

“, ievērojot 9.pielikumā paredzētos atvieglojumus.”

2. Izteikt 4.pielikumu šādā redakcijā:

4.pielikums

Satiksmes ministrijas

2001.gada 15.janvāra noteikumiem Nr.5

Tehnisko normatīvu saraksts

1. Ar atbilstību šajā pielikumā noteiktajiem tehniskajiem normatīviem tiek saprasta visu attiecīgās direktīvas vai ANO Noteikumu tehnisko un administratīvo prasību ievērošana, kā rezultātā transportlīdzekļa izgatavotājs ir saņēmis oficiālu transportlīdzekļa tipa vai tā sastāvdaļas tipa apstiprinājuma sertifikātu, ko izsniegusi attiecīgās dalībvalsts pilnvarotā kompetentā institūcija.

2. Atsevišķos gadījumos pēc izgatavotāja vai tā pārstāvja pamatota lūguma, piemēram, speciālu vai specifisku transportlīdzekļu tipiem, piešķirot tipa apstiprinājumu uz laiku vai veicot individuālu transportlīdzekļa atbilstības novērtēšanu, kā apliecinājumi atsevišķu direktīvas vai ANO Noteikumu tehnisko prasību izpildei var tikt uzskatīti:

2.1. oficiālu pārbaudes laboratoriju izsniegti pārbaudes protokoli;

2.2. Inspekcijas nozīmētu (deleģētu) personu izdoti pārbaudes protokoli.

3. Ženēvas 1958.gada Nolīguma dalībvalstu kompetentās institūcijas (Designated Administrative Departments) un oficiālās pārbaudes laboratorijas (Designated Technical Services), kas var veikt transportlīdzekļu atbilstības novērtēšanu saskaņā ar ANO Noteikumu prasībām, ir minētas dokumentā UNO/E/ECE/ITC/TRANS/ WP.29/343, kas reizi gadā tiek aktualizēts un pieejams internetā http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp29wgs/wp29gen/ wp29fdocstts.html.

4. Eiropas Savienības dalībvalstu kompetentās institūcijas (National Authorities) un oficiālās pārbaudes laboratorijas (Technical Services), kas var veikt transportlīdzekļu atbilstības novērtēšanu saskaņā ar direktīvu prasībām, ir minētas Eiropas Komisijas mājaslapā http://europa.eu.int/comm/enterprise/ automotive/index.htm.

5. Visos gadījumos, kad ir uzstādītas tādas ierīces (aprīkojums), kuru uzstādīšana ir brīvprātīga, to atbilstībai jābūt novērtētai, t.i., tām jābūt sertificētām, marķētām (ja attiecināms) un uzstādītām atbilstoši attiecīgās direktīvas vai ANO Noteikumu prasībām.

 

I. Piemērojamo tehnisko normatīvu saraksts M, N un O kategoriju transportlīdzekļiem (transportlīdzekļu tipiem)

 

Piezīmes:

1 Ja nepieciešams precizēt tehnisko prasību piemērošanas sfēru attiecībā uz konkrētu attiecīgās kategorijas transportlīdzekli vai transportlīdzekļa (sastāvdaļu) tipu, Inspekcija vadās pēc norādēm attiecīgajā direktīvā vai līdzvērtīgajos ANO Noteikumos.

2 Atbilstības novērtēšana veicama visiem tiem M un N kategorijas transportlīdzekļiem (tipiem), kam atbilstības novērtēšana nav veikta saskaņā ar direktīvas 88/77/EEC vai ANO Noteikumu Nr.49 prasībām.

3 Atbilstības novērtēšana nav jāveic tiem O kategoriju transportlīdzekļiem (tipiem), kam nav uzstādītas degvielas tvertnes.

4 Atbilstības novērtēšana nav jāveic tiem transportlīdzekļiem (tipiem), kuru konstrukcija nodrošina tehnisko prasību izpildi, kā arī seglu vilcējiem, piekabēm garu un nedalāmu kravu pārvadāšanai, kā arī specifiskiem transportlīdzekļiem (tipiem), kam drošības konstrukciju uzstādīšana nav savietojama ar to ekspluatācijas īpatnībām.

5 Atbilstības novērtēšana veicama visiem tiem O kategoriju transportlīdzekļiem (tipiem), kuru vadāmajiem riteņiem ir pilnībā hidraulisks stūres iekārtas pievads.

6 Transportlīdzekļiem (tipiem) jābūt aprīkotiem ar sertificētām un marķētām skaņu signālierīcēm. Atbilstības novērtēšana attiecībā uz skaņu signālierīču uzstādīšanu veicama tikai M1 kategoriju transportlīdzekļiem (tipiem).

7 O1 kategorijas transportlīdzekļiem (tipiem) bremžu iekārtas uzstādīšana nav obligāta, tomēr, ja tā ir uzstādīta, transportlīdzeklim (tipam) atbilstības novērtēšana veicama tādā pašā kārtībā kā O2 kategorijas transportlīdzeklim (tipam).

8 Atbilstības novērtēšana veicama visiem tiem M un N kategoriju transportlīdzekļiem (tipiem), kas aprīkoti ar dzirksteļaizdedzes motoriem, kā arī visu pārējo M, N un O kategoriju transportlīdzekļiem (tipiem), kuru elektriskās (elektroniskās) sistēmas rada elektromagnētiskus traucējumus.

9 Prasības nav attiecināmas uz tiem N1 kategoriju transportlīdzekļiem (tipiem), kuru pilnā masa pārsniedz 2000kg.

10 Prasības nav attiecināmas uz tiem N1 kategoriju transportlīdzekļiem (tipiem), kuru pilnā masa pārsniedz 1500kg.

11 Prasības nav attiecināmas uz M2 un M3 kategoriju autobusiem, kas konstruktīvi paredzēti arī stāvošu pasažieru pārvadāšanai un kurus paredzēts ekspluatēt tikai pilsētas un piepilsētas maršrutos.

12 Prasības nav attiecināmas uz tiem transportlīdzekļiem (tipiem), kam atbilstības novērtēšana veikta saskaņā ar ES regulas Nr.3821/85 prasībām.

13 Atbilstības novērtēšana attiecībā uz drošības jostu uzstādīšanu veicama tikai M1 un N1 kategoriju transportlīdzekļiem (tipiem), kā arī M2 kategorijas transportlīdzekļiem (tipiem), kuru pilnā masa nepārsniedz 3500kg. Pārējo kategoriju transportlīdzekļiem drošības jostu uzstādīšana ir brīvprātīga.

14 Saskaņā ar direktīvas 2001/56/EC prasībām atbilstības novērtēšana, sākot ar 2004.gada 9.maiju, veicama visiem tiem M, N un O kategoriju transportlīdzekļiem (tipiem) kam ir uzstādītas pasažieru salona, vadītāja guļvietas nodalījuma vai kravas telpas apsildīšanas ierīces.

15 Atbilstības novērtēšana veicama visiem tiem M un N kategoriju transportlīdzekļiem (tipiem), kam, veicot sēdekļu un to stiprinājumu atbilstības novērtēšanu, saskaņā ar direktīvas 74/408/EEC vai ANO Noteikumu Nr.17 vai Nr.80 prasībām nav veikta sēdekļu atzveltņu un pagalvju atbilstības novērtēšana.

16 Atbilstības novērtēšana veicama visiem tiem M un N kategoriju transportlīdzekļiem (tipiem), kam nav veikta atbilstības novērtēšana saskaņā ar direktīvas 70/220/EEC vai ANO Noteikumu Nr.83 prasībām.

17 Atbilstības novērtēšana nav obligāta un var tikt veikta brīvprātīgi.

18 Visiem uzstādītajiem stikliem un stiklu materiāliem jābūt sertificētiem un marķētiem saskaņā ar direktīvas vai ANO Noteikumu prasībām.

19 Visām riepām jābūt sertificētām un marķētām saskaņā ar direktīvas vai ANO Noteikumu prasībām, kā arī uzstādītām saskaņā ar direktīvas 92/23/EEC II. un IV.pielikuma prasībām. Atbilstības novērtēšana saskaņā ar direktīvas 2001/43/EC prasībām attiecībā uz riepu uzstādīšanu veicama, sākot ar 2004.gada 4.februāri. Atbilstības novērtēšana saskaņā ar direktīvas 2001/43/EC V.pielikuma (riepu/ceļa trokšņu līmenis) prasībām veicama, sākot ar 2005.gada 4.februāri, t.i., tām jābūt marķētām ar papildmarķējumu “s”.

20 Prasības nav attiecināmas uz N2 un M3 kategoriju transportlīdzekļiem (tipiem), kuru pilna masa nepārsniedz 10000kg, transportlīdzekļiem (tipiem), kuru maksimālais konstruktīvais ātrums ir mazāks par direktīvā 92/6/EEC noteikto, kā arī tiem, kas saskaņā ar Ministru kabineta noteikto kārtību ir atbrīvoti no šādu ierīču uzstādīšanas.

21 M un N kategoriju transportlīdzekļiem (tipiem) sakabes ierīču uzstādīšana ir brīvprātīga.

22 Atbilstības novērtēšana veicama tikai tiem autobusiem (tipiem), kas paredzēti vairāk nekā 22 pasažieru pārvadāšanai starppilsētu un tūrisma pārvadājumos.

23 Prasības nav attiecināmas uz speciālajiem un specializētajiem M2 un M3 kategoriju transportlīdzekļiem (tipiem): transportlīdzekļiem paaugstinātas drošības pārvadājumiem (piem., cietumnieku), neatliekamās medicīniskās palīdzības transportlīdzekļiem, paaugstinātas pārgājības transportlīdzekļiem (M2G un M3G kategoriju transportlīdzekļiem).

24 Prasības nav attiecināmas uz tiem transportlīdzekļiem (tipiem), kuru pilnā masa pārsniedz 2500kg.

25 Prasības nav attiecināmas uz N2G un N3G kategoriju transportlīdzekļiem (tipiem), kā arī tiem transportlīdzekļiem, kam priekšējo drošības konstrukciju uzstādīšana nav savietojama ar to ekspluatācijas īpatnībām. Atbilstības novērtēšana nav jāveic to N2 kategorijas transportlīdzekļiem (tipiem), kuru pilna masa nepārsniedz 7500kg un klīrenss nav lielāks par 400mm. Sākot ar 2003.gada 10.augustu, atbilstības novērtēšana veicama visiem N2 un N3 kategoriju transportlīdzekļiem (tipiem), izņemot N2G un N3G kategoriju transportlīdzekļus (tipus).

26 Prasības nav attiecināmas uz tiem transportlīdzekļiem, kas saskaņā ar Ministru kabineta noteikto kārtību ir atbrīvoti no tahogrāfu uzstādīšanas.

27 Visiem N3 un O4 kategoriju transportlīdzekļiem (tipiem), posmainajiem starppilsētu un tūrisma autobusiem (tipiem), kas paredzēti vairāk nekā 16 pasažieru pārvadāšanai, kā arī tiem O1, O2 un O3 kategoriju transportlīdzekļiem (tipiem), kuru garums pārsniedz 8m, jābūt aprīkotiem ar sertificētām un marķētām pazīšanas zīmēm.

28 Atstarojošo materiālu uzstādīšana krāsainu joslu veidā nav obligāta un var tikt veikta brīvprātīgi.

29 Atbilstības novērtēšana saskaņā ar ANO Noteikumu prasībām veicama tikai to M un N kategoriju transportlīdzekļiem, kuriem ir uzstādītas dzeltenas (oranžas) vai zilas krāsas bākugunis.

 

II. Piemērojamo tehnisko normatīvu un to grozījumu saraksts M, N un O kategoriju transportlīdzekļiem (transportlīdzekļu tipiem)

SM25-1 COPY.GIF (100329 bytes)

SM25-2 COPY.GIF (252366 bytes)

SM25-3 COPY.GIF (143875 bytes)

Nr.

Atbilstības novērtēšanai

Direktīvas

ANO

 
 

pakļautie parametri

–––––––––––––

Nr.

 
 

un sastāvdaļas

Bāzes

Grozošās

 

1.

Trokšņu līmenis un

70/157/EEC

92/97/EEC1

51.011

 

slāpēšanas ierīces

 

96/20/EC

51.02

     

1999/101/EC

 

2.

Motora gāzveida izmeši

70/220/EEC

96/69/EC2

83.032

     

98/77/EC2

83.042

     

98/69/EC

83.05

     

1999/102/EC

 
     

2001/1/EC

 
     

2001/100/EC

 

3.

Degvielas tvertnes

 

81/333/EEC1

34.01

 

–––––––––––––––––

70/221/EEC

97/19/EC3

–––––––

 

Pakaļējās drošības konstrukcijas

 

2000/8/EC

58.01

4.

Pakaļējās reģistrācijas

70/222/EEC

 

numura zīmes vietas

     

5.

Stūres iekārtas

70/311/EEC

92/62/EEC4

79.01

     

1999/7/EC

 

6.

Durvju eņģes un

70/387/EEC

98/90/EC

11.02

 

slēgmehānismi

 

2001/31/EC

 

7.

Skaņu signālierīces un to

70/388/EEC

70/388/EEC

28.00

 

uzstādīšana

 

87/354/EEC

 

8.

Atpakaļskata spoguļi un to

71/127/EEC

88/321/EEC

46.01

 

uzstādīšana

     

9.

Bremžu iekārtas

 

91/422/EEC1

13.071

     

98/12/EC

13.081

 

––––––––––––––––––

71/320/EEC

 

13.09

 

Vieglo automobiļu bremžu

 

13H.00

 

iekārtas

     

10.

Elektromagnētiskā

72/245/EEC

89/491/EEC1

10.011

 

savietojamība

 

95/54/EC

10.02

11.

Dīzeļmotoru dūmainība

72/306/EEC

89/491/EEC1

24.03

     

97/20/EC

 

12.

Iekšējais aprīkojums

74/60/EEC

78/632/EEC5

21.01

     

2000/4/EC

 

13.

Pretaizbraukšanas ierīces .

   

18.02

 

Imobilaizeri .

74/61/EEC

95/56/EC

97.00

 

Trauksmes signalizācijas ierīces

   

97.01

14.

Trieciendroša stūres iekārta

74/297/EEC

91/662/EEC

12.03

15.

Sēdekļi un to stiprinājumi

74/408/EEC

81/577/EEC1

17.061

     

96/37/EC

17.07

 

Autobusu sēdekļi un to

   

80.001

 

stiprinājumi

   

80.01

16.

Ārējie izvirzījumi

74/483/EEC

79/488/EEC

26.02

     

87/354/EEC

 

17.

Ātruma mērīšanas ierīces

75/443/EEC

75/443/EEC1

39.00

 

(spidometri)

 

97/39/EC

 

18.

Obligātās izgatavotāja

76/114/EEC

78/507/EEC

 

plāksnītes

 

87/354/EEC

 

19.

Drošības jostu stiprinājumu

76/115/EEC

90/629/EEC1

14.041

 

vietas

 

96/38/EC

14.05

20.

Gaismas un gaismas

76/756/EEC

91/663/EEC1

48.016

 

signalizācijas ierīču uzstādīšana

 

97/28/EC

48.02

21.

Atstarotāji

76/757/EEC

76/757/EEC

3.02

     

87/354/EEC

 
     

97/29/EC

 

22.

Gabarītu, bremžu un

   

7.02

 

kontūrlukturi .

76/758/EEC

89/516/EEC

–––––––

 

Dienas gaitas lukturi .

 

97/30/EC

87.00

 

Sānu gabarītlukturi

   

91.00

23.

Virzienrādītāji

76/759/EEC

89/277/EEC

6.01

     

1999/15/EC

 

24.

Pakaļējās numura zīmes

76/760/EEC

76/760/EEC

4.00

 

lukturīši

 

87/354/EEC

 
     

97/31/EC

 

25.

Galvenie lukturi

   

1.01

       

1.02

 

.

   

112.00

 

Hermetizētie galvenie lukturi .

   

5.02

       

8.04

 

.

76/761/EEC

89/517/EEC

8.05

 

Galvenie lukturi ar

 

1999/17/EC

20.02

 

halogēnām spuldzēm .

   

20.03

       

112.00

 

Halogēnie hermetizētie galvenie lukturi .

   

31.02

 

Kvēlspuldzes .

   

37.037

 

Gāzu lokizlādes galvenie lukturi .

   

98.00

 

Gāzu lokizlādes gaismas avoti

   

99.00

26.

Priekšējie miglas lukturi

76/762/EEC

76/762/EEC

 
     

87/354/EEC

19.02

     

1999/18/EC

 

27.

Jūgkāši (vilkšanas ierīces)

77/389/EEC

77/389/EEC

     

96/64/EC

 

28.

Pakaļējie miglas lukturi

77/538/EEC

87/354/EEC

 
     

89/518/EEC

38.00

     

1999/14/EC

 

29.

Atpakaļgaitas lukturi

77/539/EEC

77/539/EEC

 
     

87/354/EEC

23.00

     

97/32/EC

 

30.

Stāvgaismas lukturi

77/540/EEC

77/540/EEC

 
     

87/354/EEC

77.00

     

1999/16/EC

 

31.

Drošības jostas un to

77/541/EEC

90/628/EEC1

 
 

uzstādīšana

 

96/36/EC

16.04

     

2000/3/EC

 

32.

Priekšējā redzamība

77/649/EEC

88/366/EEC1

     

90/630/EEC

 

33.

Vadības ierīču identifikācija

78/316/EEC

93/91/EEC

     

94/53/EC

 

34.

Priekšējā stikla pretaizsalšanas

78/317/EEC

78/317/EEC

 

un pretaizsvīšanas ierīces

     

35.

Priekšējā stikla tīrītāji un

78/318/EEC

78/318/EEC

 

apskalotāji

 

94/68/EC

 

36.

Apsildīšanas ierīces

78/548/EEC

78/548/EEC8

   

2001/56/EC

2001/56/EC

37.

Riteņu aizsargi (dubļu sargi)

78/549/EEC

78/549/EEC

     

94/78/EC

 

38.

Sēdekļu atzveltnes ar

   

17.061

 

pagalvjiem .

78/932/EEC

78/932/EEC

17.07

 

Sēdekļu pagalvji

 

87/354/EEC

25.031

       

25.04

39.

CO2 emisija un degvielas

80/1268/EEC

93/116/EC1

84.001

 

patēriņš

 

1999/100/EC

101.00

40.

Motora jauda

80/1269/EEC

88/195/EEC

 
     

89/491/EEC

85.00

     

97/21/EC

 
     

1999/99/EC

 

41.

Dīzeļmotoru izmeši un

88/77/EEC

91/542B/EEC2

 
 

cietās daļiņas

 

96/1B/EC2

49.02B2

     

1999/96/EC

49.03

     

2001/27/EC

 

42.

Sānu drošības konstrukcijas

89/297/EEC

89/297/EEC

73.00

43.

Pretšļakatu ierīces

91/226/EEC

91/226/EEC

44.

Vieglo automobiļu gabarīti un

92/21/EEC

92/21/EEC1

 

masas

 

95/48EC

 

45.

Stikli, stiklu materiāli un to

92/22/EEC

92/22/EEC

43.00

 

uzstādīšana

 

2001/92/EC

 

46.

Vieglo automobiļu riepas un

   

30.02

 

to uzstādīšana .

92/23/EEC

92/23/EEC9

 
 

Kravas automobiļu riepas un

 

2001/43/EC

54.00

 

to uzstādīšana .

     
 

Pagaidu lietošanas riteņi un riepas

   

64.00

47.

Ātruma ierobežotājierīces

92/24/EEC

92/24/EEC

89.00

48.

Gabarīti un masas (izņemot

97/27/EC

97/27/EC

 

M1 kategoriju)

 

2001/85/EC

 

49.

Kabīņu ārējie izvirzījumi

92/114/EEC

92/114/EEC

61.00

50.

Mehāniskās sakabes ierīces

   

55.00

 

un to uzstādīšana / saīsinātā

94/20/EC

94/20/EC

55.01/

 

tipa sakabes ierīces

   

102.00

51.

Tālsatiksmes autobusu

95/28/EC

95/28/EC

 

interjera materiāli

     

52.

Autobusu (>22 pasažieru

   

36.03

 

vietām) konstrukcija .

     
 

Autobusu (²22 pasažieru

   

52.01

 

vietām) konstrukcija .

2001/85/EC

2001/85/EC

 
 

Divstāvu autobusu (>22

   

107.00

 

pasažieru vietām) konstrukcija .

     
 

Autobusu (>16 pasažieru

   

66.00

 

vietām) virsbūves stiprība

     

53.

Personu drošība frontālā

96/79/EC

96/79/EC

94.00

 

sadursmē

 

1999/98/EC

94.01

54.

Personu drošība sānu

96/27/EC

96/27/EC

95.00

 

sadursmē

   

95.01

56.

ADR transportlīdzekļi

98/91/EC

98/91/EC

105.01

       

105.02

57.

Priekšējās drošības konstrukcijas

2000/40/EC

2000/40/EC

93.00

58.

Tahogrāfi

EEC Regula

3688/92

   

Nr.3821/85

2479/95

 
     

1056/97

 
     

2135/98

 
     

1360/2002

 

59.

Atstarojošās pazīšanas zīmes

70.01

 

Atstarojošie materiāli

104.00

60.

Bākugunis (zilās un dzeltenās)

65.00

6. Veicot atbilstības novērtēšanu transportlīdzekļiem (tipiem) saskaņā ar direktīvu prasībām, Inspekcija par derīgiem atzīst tikai tos apliecinājumus, kas izsniegti saskaņā ar bāzes direktīvu prasībām, ievērojot tabulā norādīto grozošo direktīvu prasības. Šis nosacījums nav attiecināms, ja direktīvai nav grozošās direktīvas.

7. Veicot atbilstības novērtēšanu transportlīdzekļiem (tipiem) saskaņā ar ANO Noteikumu prasībām, Inspekcija par derīgiem atzīst tikai tos apliecinājumus, kas izsniegti saskaņā ar attiecīgajiem ANO Noteikumiem un tabulā norādītajām grozījumu sērijām (series of amendments).

8. Tekstā izceltie tehniskie normatīvi piemērojami gan transportlīdzekļu tipu, gan individuāli apstiprināmu transportlīdzekļu atbilstības novērtēšanai. Parastajā tekstā norādītie tehniskie normatīvi piemērojami tikai individuāli apstiprināmu transportlīdzekļu atbilstības novērtēšanai.

9. Ja individuāli apstiprināmam transportlīdzeklim ir veikta atbilstības novērtēšana saskaņā ar spēkā neesošiem tehniskajiem normatīviem, t.i., normatīviem, kas nav minēti šajā tabulā, Inspekcija šādus apstiprinājumus var atzīt tikai speciālu un specifisku transportlīdzekļu gadījumos un saskaņā ar noteikumu 9.pielikuma prasībām.

 

Piezīmes:

1 Ir spēkā līdz 28.02.2003.

2 Ir spēkā līdz 31.12.2002. (EURO–2)

3 Ir spēkā līdz 02.05.2003.

4 Ir spēkā līdz 28.02.2003., bet tikai tiem M2, M3, N2 un N3 kategoriju transportlīdzekļiem (tipiem), kuriem ir vairāk nekā viens vadāmais tilts.

5 Ir spēkā līdz 07.04.2003.

6 Ir spēkā līdz 30.09.2003.

7 Kvēlspuldžu marķējums tāds pats kā saskaņā ar 02 grozījumu sērijas prasībām apstiprinātām kvēlspuldzēm.

8 Ir spēkā līdz 08.05.2005.

9 Ir spēkā līdz 03.02.2005.

 

III. Piemērojamo tehnisko normatīvu un to grozījumu saraksts L kategoriju transportlīdzekļiem (transportlīdzekļu tipiem)

SM25-4 COPY.GIF (149986 bytes)

SM25-5 COPY.GIF (87397 bytes)

10. Veicot L kategoriju transportlīdzekļu tipa apstiprināšanu un tipa apstiprinājuma sertifikātu reģistrēšanu, Inspekcija par derīgiem atzīst tikai tos tipa apstiprinājumus, kas piešķirti saskaņā ar tabulā uzskaitītajiem tehniskajiem normatīviem.

11. Transportlīdzekļiem, kuru tipam sākotnējais tipa apstiprinājums piešķirts pirms 1999.gada 17.jūnija, jāatbilst tabulā norādīto normatīvu no Nr.1 līdz Nr.12 prasībām, izņemot grozošo direktīvu prasības, kas norādītas ceturtajā kolonnā.

12. Pārējiem transportlīdzekļiem jāatbilst tabulā norādīto normatīvu no Nr.1 līdz Nr.13 prasībām vai arī direktīvu 92/61/EEC, 2000/7/EC vai 2002/24/EC prasībām.

 

Piezīmes:

1 Ja atbilstības novērtēšana veikta atbilstoši ANO Noteikumiem, bremžu loki, kluči un uzlikas nedrīkst saturēt azbesta materiālus.

2 L3, L4 un L5 kategoriju transportlīdzekļiem ātruma mērīšanas ierīču atbilstības novērtēšana var tikt veikta arī saskaņā ar direktīvas 75/443/EEC vai ANO Noteikumu Nr.39 prasībām.

3 Atbilstības novērtēšana var tikt veikta arī saskaņā ar ANO Noteikumu Nr.30 un Nr.54 prasībām.

4 Atbilstības novērtēšana var tikt veikta arī saskaņā ar ANO Noteikumu Nr.3, 19, 20, 37 un 38 prasībām.

5 Atbilstības novērtēšana veicama saskaņā ar ANO Noteikumu Nr.46 vai direktīvas prasībām visiem L2, L4 un L5 kategoriju transportlīdzekļiem, kuriem ir virsbūve.

Atbilstības novērtēšana veicama saskaņā ar ANO Noteikumu Nr.81 vai direktīvas prasībām visiem L kategoriju transportlīdzekļiem, kuriem nav virsbūves.

6 Atbilstības novērtēšana var tikt veikta arī saskaņā ar ANO Noteikumu Nr.16 vai direktīvas 77/541/EEC prasībām.

7 Atbilstības novērtēšana veicama saskaņā ar direktīvas prasībām visiem to L2, L4 un L5 kategoriju transportlīdzekļiem, kuriem ir virsbūve.

Autosatiksmes departamenta direktora vietnieks J.Kancēvičs”

 

Satiksmes ministrs A. Gorbunovs

Autosatiksmes departamenta direktora vietnieks J.Kancēvičs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!