• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Strādāsim, lai būtu pozīcijā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.2002., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67135

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēlēšanas apliecināja demokrātisko procesu stabilitāti Latvijā

Vēl šajā numurā

08.10.2002., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Strādāsim, lai būtu pozīcijā”

UDRE.JPG (14789 bytes)Ingrīda Ūdre, Zaļo un Zemnieku savienības priekšsēdētāja, — “Latvijas Vēstnesim” 5.oktobrī pulksten 23.00

Pagaidām vēlēšanu rezultāti liecina, ka Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) klājas labāk, nekā tika prognozēts. Vai esat pārsteigta?

Varētu teikt, ka ne, jo, tiekoties ar vēlētājiem lauku rajonos un pagastos, mazās pilsētās, sapratām, ka atbalsts ZZS ir pietiekami liels, it īpaši pēc tam, kad vēlētāji bija iepazinušies ar mūsu programmu un deputātu kandidātiem. Pašreizējie rezultāti varbūt ir labāki, nekā būs oficiālie, pirmsvēlēšanu aptaujas mums solīja mazākus panākumus, bet es domāju, ka mēs būsim Saeimā un piedalīsimies arī valdības veidošanā.

Valdību veidošanas pieredze liecina, ka tās tiek veidotas, pieaicinot pēc iespējas mazāku partiju skaitu. Vai, neraugoties uz ZZS panākumiem vēlēšanās, jūs pieļaujat iespēju palikt opozīcijā?

Ja ņemam vērā 7.Saeimas pieredzi un to, ka Tautas partija palika opozīcijā, es pieņemu, ka tāda iespēja var būt arī partijai “Jaunais laiks”, kas pēc pašreizējiem rezultātiem ir līderi. Es vēlētos, lai šoreiz izveidotos tāda valdība, kas strādātu četrus gadus, strādātu cilvēku un sabiedrības labā, spētu īstenot savus politiskos mērķus, nevis mainītos katru gadu un līdz ar to mainītu arī ierēdņu attieksmi pret savu darbu.

Par ZZS opozīcijā. Ir grūti pašreiz ko pateikt, jo valdības veidošana ir grūts process un partijas var iekļūt pozīcijā vai palikt opozīcijā neatkarīgi no iegūtā balsu skaita. Katrā gadījumā mēs strādāsim, lai mēs būtu pozīcijā, jo, tikai esot pozīcijā, partija var sasniegt savus politiskos mērķus un izpildīt solījumus, kas doti vēlētājiem. Opozīcijā būdami, mēs varam vien izteikt savu viedokli — diemžēl tāda šobrīd ir mūsu Satversme un mūsu likumdošana.

Vai ZZS ir pieņemami “Jaunā laika” līdera izvirzītie valdības veidošanas principi — ne tik daudz partejiskais, cik profesionalitātes kritērijs?

Savs ētikas kodekss ir katrā partijā, turklāt katra partija ir bāzēta arī uz kristīgām vērtībām. Man ir ļoti žēl, ka cilvēki, kas nav varbūt bijuši aktīvā politikā, nesaprot, ka katrai partijai ir arī savi politiskie mērķi. Ja veidojas koalīcijas valdība, tad katram ministram ir jābūt atbildīgam ne tikai par valdības mērķiem, bet arī par savas partijas politisko mērķu īstenošanu. Tāpēc runāt par tīri profesionālu valdību, kas varētu sakārtot valsti, neņemot vērā politiskās ietekmes, ir nereāli. Ja arī Repšes kungs veidos valdību, viņam vajadzēs rēķināties ar katras partijas politiskajiem mērķiem un politisko ietekmi.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!