• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu mazo un vidējo uzņēmumu attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.2002., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67128

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nepieciešamību pēc sarunu galda

Vēl šajā numurā

08.10.2002., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mūsu mazo un vidējo uzņēmumu attīstību

4.oktobrī Ekonomikas ministrijā notika Tautsaimniecības padomes (TSP) ikmēneša sanāksme.

Sanāksmē vislielākā uzmanība tika veltīta darba kārtības galvenajam jautājumam – Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu attīstības programmas 2002. – 2006.gadam izvērtēšanai un apspriešanai. No Ekonomikas ministrijas puses programmu prezentēja Uzņēmējdarbības departamenta direktors Andrejs Buhārins. Tautsaimniecības padome atzinīgi novērtēja Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) attīstības programmu 2002. – 2006.gadam.

Formulējot galīgo viedokli par programmu, TSP izteica arī dažus konstruktīvus priekšlikumus: ir jānosaka kritēriji uzņēmumu izvērtēšanai valsts atbalsta saņemšanai; programmā jāparāda arī pašvaldību vieta un loma turpmākā MVU attīstībā; programmas uzraudzības vadības komitejas sastāvā jāiekļauj arī Zemkopības ministrijas pārstāvis, lai programmas realizācija nebūtu atrauta no nelauksaimnieciskās uzņēmējdarbības attīstības veicināšanas.

Sēdes noslēgumā TSP locekļi nolēma atbalstīt MVU attīstības programmas tālāku virzību pieņemšanai Ministru kabinetā (MK), ņemot vērā izteiktos priekšlikumus, kā arī aicināt MK nodrošināt programmas realizācijai nepieciešamo finansējumu.

TSP kā uzņēmējus pārstāvoša institūcija jau sen kā prioritāti ir noteikusi MVU attīstību, tāpēc arī jautājums par MVU attīstības veicināšanas pasākumiem TSP sēdēs ir skatīts vairākkārt. Jau 2001.gada jūnijā TSP ierosināja aktualizēt MVU nacionālo programmu 1997. - 2001.gadam. Savukārt šā gada jūnijā TSP tika vērtēta MVU attīstības programmas pirmā versija. TSP piedalījās arī pirmā MVU nacionālā foruma rīkošanā šā gada augustā.

Sēdes laikā izskatīti arī vairāki informatīvi jautājumi, tai skaitā Reģionālās politikas plānošanas pārvaldes veiktā uzņēmēju aptauja, lai noskaidrotu uzņēmēju informētību, ieinteresētību un gatavību ES strukturālo fondu potenciālā finansējuma izmantošanā. Apkopotas jau iesūtītās aptaujas anketas, taču sanāksmē tika uzsvērts, ka anketu iesniegšanas beigu termiņš ir 8.oktobris, tāpēc uzņēmēji aicināti aktīvāk paust savas domas. Interesentiem aptaujas anketa pieejama gan TSP sekretariātā (tālr. 7013223), gan visās nozaru ekspertu padomēs.

 

Tautsaimniecības padomes sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!