• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauniem līgumiem vides aizsardzībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2002., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67066

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunu vides un dabas likumdošanu

Vēl šajā numurā

04.10.2002., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauniem līgumiem vides aizsardzībā

Vakar, 3. oktobrī, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Vladimirs Makarovs un ANO Attīstības programmas pārstāve Latvijā Gabriela Kēlere parakstīja līgumu, kas divu vides aizsardzības projektu ietvaros paredz 4 ANO konvenciju ieviešanu Latvijā.

Ar Pasaules vides fonda finansiālu atbalstu un Apvienoto Nāciju Attīstības programmas atbalstu Latvijā tiks īstenots projekts par nacionālās kapacitātes izvērtēšanu attiecībā uz klimata pārmaiņām (ANO Konvencija par klimata pārmaiņām), bioloģisko daudzveidību (Konvencija par bioloģisko daudzveidību) un zemes degradāciju (Konvencija par pārtuksnešošanos). Projekta kopējā summa ir 212 000 ASV dolāru jeb aptuveni 127 000 latu. Projektu paredzēts īstenot līdz 2004.gada oktobrim.

Otrs projekts paredz sagatavot noturīgo organisko piesārņotāju ieviešanas plānu saistībā ar Stokholmas konvenciju — projekta rezultātā Latvija varēs ratificēt Stokholmas konvenciju. Stokholmas konvencijas mērķis ir aizsargāt cilvēku veselību un vidi no noturīgajiem organiskajiem piesārņotājiem (ķīmiskas vielas, kas ilgu laiku dabā nesadalās un ar vēju vai ūdeni var tikt pārnēsātas lielos ģeogrāfiskos attālumos). Projekta kopējā summa ir 477 400 ASV dolāru jeb aptuveni 286 200 latu. Projektu paredzēts īstenot līdz 2004.gada aprīlim.

Vides aizsardzības un  reģionālās attīstības ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!