• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta preses sekretāra paziņojumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2002., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/67059

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par politiķu godu un godkārību

Vēl šajā numurā

04.10.2002., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta preses sekretāra paziņojumiem

Ministru prezidentam A.Bērziņam;

Valsts kancelejas direktorei G.Veismanei;

Iekšlietu ministra p.i. Ģ.V.Kristovskim;

Laikraksta “Latvijas Vēstnesis” galvenajam redaktoram O.Gertam

Šodien [3.oktobrī — red.] laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” publicēts Ministru prezidenta preses sekretāra A. Lapiņa paziņojums “Par rīkojumiem saistībā ar iekšlietu ministra atstādināšanu”, kurā teikts: “Amatpersonas tika informētas par demisiju, kā arī par Ģ.V. Kristovska nozīmēšanu par iekšlietu ministru. Viņiem tika iesniegti arī Ministru prezidenta parakstītie rīkojumi.” Paziņojumā apgalvots, ka tas noticis jau 30. septembra vakarā pēc tam, kad pēc iekšlietu ministra demisijas tiku izsaukts pie Ministru prezidenta.

Šis apgalvojums neatbilst patiesībai, ko uzsvēru arī vakar sarunā ar nacionālo ziņu aģentūras LETA korespondentu Silkalnu, kuru informēju, ka ne 30. septembra vakarā, kad iekšlietu ministrs M. Segliņš tika atstādināts no iekšlietu ministra pienākumu pildīšanas, ne naktī uz 1. oktobri neesmu saņēmis Ministru prezidenta rīkojumu ne faksa, ne kādā citā veidā. Ziņu aģentūra publicēja gan manu viedokli, gan arī Ministru prezidenta preses sekretāra A. Lapiņa skaidrojumu, taču uz, manuprāt, visbūtiskāko jautājumu viņš neatbildēja – kāpēc tiek publiskoti pēc būtības nepatiesi vai sagrozīti fakti?

Līdz ar to lūdzu atspēkot, pierādīt, precizēt vai jebkādā citā veidā noskaidrot – kurš, kad, kam iesniedza Ministru prezidenta rīkojumus saistībā ar iekšlietu ministra atstādināšanu.

Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas

Rīgā 2002. gada 3. oktobrī valsts sekretārs A. Staris

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!