• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par partiju priekšvēlēšanu deklarāciju pārbaudēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.10.2002., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66992

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darbs Latvijā ir neparasti interesants uzdevums

Vēl šajā numurā

03.10.2002., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par partiju priekšvēlēšanu deklarāciju pārbaudēm

Tā kā kavējas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izveide, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja funkcijas tika nodotas Valsts ieņēmumu dienestam (VID). Viena no KNAB funkcijām, ko patlaban veic VID, ir politisko partiju, kas piedalās Saeimas vēlēšanās, priekšvēlēšanu izdevumu deklarāciju savākšana (līdz 2002. gada 6. septembrim) un to pārbaude.

Lai veiktu šo uzdevumu līdz vēlēšanām, VID teritoriālā iestāde septembra pirmajā nedēļā sastādīja visu 20 partiju pārbaužu plānu laikam no 9. septembra līdz 4. oktobrim. Pēc pārbaužu plāna apstiprināšanas un pilnvaru izsniegšanas VID darbiniekiem, kas veiks partiju pārbaudes, pilnvarotais VID darbinieks sazinājās ar katras partijas biroju un saskaņoja partijai pieņemto pārbaudes laiku. Tas bija nepieciešams, lai, VID darbiniekam ierodoties uz pārbaudi partijas birojā, to sagaidītu grāmatvede un uz vietas būtu visi pārbaudāmie grāmatvedības dokumenti.

Tieši šādā veidā tika ieplānota arī “Latvijas ceļa” izdevumu deklarāciju pārbaude. Par plānoto pārbaudi “Latvijas ceļa” birojs tika informēts iepriekš — pagājušajā nedēļā, ar grāmatvedi tika panākta vienošanās, ka pārbaude varētu notikt 1. oktobrī. Saskaņā ar šo vienošanos VID darbinieki 1. oktobrī ieradās “Latvijas ceļa” birojā, lai veiktu partijas priekšvēlēšanu izdevumu deklarāciju pārbaudi. 1. oktobrī notika arī partijas “Latgales gaisma” pārbaude.

Līdz šim VID ir veicis 15 partiju (“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK, Politisko organizāciju apvienība “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā”, Sociāldemokrātiskā labklājības partija, Krievu partija, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, Progresīvā centriskā partija, “Jaunais laiks”, Tautas partija, Latvijas Pirmā partija, Latviešu partija, Brīvības partija, Sociāldemokrātu savienība — SDS, Latvijas Apvienotā republikāņu partija, partija “Mūsu zeme”, “Māras zeme”) pārbaudes.

Līdz nedēļas beigām tiks veiktas politiskās apvienības “Centrs”, Latvijas Atdzimšanas partijas un Zaļo un Zemnieku savienības pārbaudes. Lai radītu vienlīdzīgus noteikumus visām partijām, pārbaužu rezultāti tiks publiskoti pēc visu pārbaužu pabeigšanas un par visām partijām vienlaikus.

Valsts ieņēmumu dienesta Komunikācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!