• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par enerģijas piegādes drošību Latvijā, Baltijā un Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2002., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66865

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Kanādas sadarbību

Vēl šajā numurā

27.09.2002., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par enerģijas piegādes drošību Latvijā, Baltijā un Eiropā

Šodien, 27. septembrī, Ventspilī norisinās Eiropas Komisijas un Latvijas valdības kopīgi rīkota starptautiska ministru līmeņa konference “Enerģijas piegādes drošība Baltijas jūras reģionā Eiropas Savienības paplašināšanās kontekstā”.

Konferences mērķis ir likt pamatus sadarbības veicināšanai starp Baltijas jūras reģiona valstīm, tādējādi vairojot enerģijas piegādes drošību Eiropas Savienības paplašināšanās kontekstā. Divi galvenie konferences darba kārtības jautājumi ir: drošības un apkārtējās vides aizsardzības aspekti enerģētikas materiālu transportēšanai pa jūru un sauszemi un enerģētikas materiālu piegādes drošība.

Diskusiju galvenā tēma būs enerģijas resursu dažādo transportēšanas veidu (dzelzceļš, maģistrālie cauruļvadi, autoceļi, ostas) drošība Baltijas jūras reģionā. Konferences rīkotāji atzinuši, ka Baltijas jūras reģiona valstīm ir liels potenciāls, lai kļūtu par vienu no reģioniem ar visaugstāko konkurētspēju un straujāko attīstību pasaulē. Ekonomiskā sadarbība starp reģiona valstīm ir viens no galvenajiem virzītājspēkiem Baltijas jūras reģiona attīstībā, un drīzumā paredzamā Eiropas Savienības paplašināšanās, iekļaujot vairākas šā reģiona valstis, varētu dot papildu impulsu vēl straujākai reģiona attīstībai.

Paredzēts, ka konferences noslēgumā tiks pieņemta deklarācija, kas būtu nozīmīgs pienesums reģionālās sadarbības veicināšanā enerģijas piegādes drošības jautājumos.

Konferenci atklās Latvijas Ministru prezidents Andris Bērziņš. Latviju pārstāvēs arī satiksmes ministrs Anatolijs Gorbunovs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Vladimirs Makarovs, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Kaspars Gerhards, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs u.c. Eiropas Komisijas konferencē pārstāvēs Fernando de Estebans, Eiropas Komisija Enerģētikas un transporta ģenerāldirektorāta ģenerāldirektora vietnieks, Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā vadītājs Endrū Rasbašs u.c. Konferencē uzaicināti piedalīties Dānijas, Igaunijas, Somijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Krievijas un Zviedrijas valdību pārstāvji.

 

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!