• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pagātne atgādina un māca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2002., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66724

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Trešdiena, 25.09.2002.

Laidiena Nr. 137, OP 2002/137

Vēl šajā numurā

24.09.2002., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pagātne atgādina un māca

Par visām – no 1.līdz 7. – Latvijas Saeimām

Tuvojoties Latvijas Republikas 8. Saeimas vēlēšanām, visiem valsts pilsoņiem, arī politiķiem un Saeimas deputātu kandidātiem, varētu būt vērts papētīt, kā mūsu valsts parlaments veidojās kopš tā sākumiem, kas pagājušā gadsimta divdesmitajiem gadiem.

Populisma vai slēptās korumpētības diemžēl nekad nav trūcis — tāpat kā mūsdienās jebkurā citā demokrātiskā valstī. Pateicoties nepilnībām tikko nodibinātās Latvijas valsts parlamenta vēlēšanu likumā un demokrātijas sākotnēji vārajai attīstībai, bieži vien uz krēsliem “Augstajā namā” ir kandidējuši politiski avantūristi vai alkatīgi “labdari”. Tāpēc varbūt pārlūkosim visās līdzšinējās Saeimas vēlēšanās piedalījušos deputātu kandidātu sarakstu savstarpējo cīņu rezultātus.

Iespējams, ka politiskā tagadne sakņojas pagātnē, savukārt pagātne bieži vien, kaut arī netiešā veidā, ietekmē mūsu šodienu. Par to varam pārliecināties, lasot un analizējot gan 20.—30. gadu, gan 90. gadu Saeimu vēlēšanu rezultātu apkopojumus. Jo neapšaubāmi par notikušo un esošo visobjektīvāk var liecināt bezkaislīgi skaitļi un procenti.

Tātad esam sagatavojuši un turpmāk gatavojamies publicēt materiālu virkni ar savas valsts parlamenta — Saeimas — vēlēšanām.

 

Dipl.hist. Mintauts Ducmanis, “LV” nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!