• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Bankas 2002. gada 13. septembra informācija "Par Latvijas Bankas padomes lēmumiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2002., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66605

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 19. septembrī, Saeimas sēdē

Vēl šajā numurā

20.09.2002., Nr. 135

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Latvijas Banka

Veids: informācija

Pieņemts: 13.09.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Bankas informācija

Rīgā 2002. gada 13. septembrī

Par Latvijas Bankas padomes lēmumiem

Latvijas Banka ar šī gada 16. septembri nosaka jaunas procentu likmes, samazinot tās par pusi procenta. Līdz ar to Latvijas Bankas noteiktās procentu likmes ir šādas:

— refinansēšanas procentu likme — 3,0% gadā;

— banku noguldījumu Latvijas Bankā procentu likmes:

— septiņām dienām — 2,0% gadā,

— četrpadsmit dienām — 2,25% gadā;

— lombarda kredīta procentu likmes:

— līdz 10 dienām — 5,0% gadā,

— 11.–20. dienā — 6,0% gadā,

— sākot no 21. dienas — 7,0% gadā.

Latvijas Bankas refinansēšanas likme un lombarda kredītu likmes bijušas nemainīgas kopš 2000. gada 17. marta, bet banku noguldījumu Latvijas Bankā likmes — kopš 2002. gada 17. maija.

2002. gadā Latvijas tautsaimniecība kopumā ir sekmīgi attīstījusies. Gada inflācija ir samazinājusies līdz 0,9% šā gada augustā, un sagaidāms, ka arī turpmākajos mēnešos tā saglabāsies zemā līmenī. Naudas tirgus procentu likmes ilgstoši saglabājas zemā līmenī un atrodas tuvu pie banku noguldījumu Latvijas Bankā procentu likmēm, t.i., aptuveni 3% robežās. Latvijas Bankas veiktās likmju izmaiņas sekmēs procentu likmju samazināšanos valstī, kā arī procentu likmju starpības samazināšanos starp latos un ārvalstu valūtās piedāvātajiem kredītresursiem. Tādējādi tiks veicināta kreditēšanas un līdz ar to tautsaimniecības attīstība Latvijā.

Latvijas Bankas padomes apstiprinātajos “Latvijas Bankas organizētās vērtspapīru norēķinu sistēmas noteikumos”, “Banku termiņnoguldījumu Latvijas Bankā pieņemšanas noteikumos” un ‘’Latvijas Bankas lombarda kredītu izsniegšanas noteikumos” veikti grozījumi (visi stājas spēkā ar 01.10.2002.), lai nodalītu no noteikumiem S.W.I.F.T. ziņojumu formas. Attīstoties finanšu tirgiem, S.W.I.F.T. ievieš jaunus standartus, tāpēc šīs ziņojumu formas bieži tiek mainītas. Par formās notikušajām pārmaiņām tirgus dalībnieki, uz kuriem attiecas noteikumi, turpmāk tiks informēti ar interneta starpniecību.

‘’Latvijas Bankas lombarda kredītu izsniegšanas noteikumos” grozījumi veikti arī, turpinot Latvijas Bankas monetārās politikas instrumentu saskaņošanu ar Eiropas Centrālās bankas standartiem. Latvijas Banka izsniegs lombarda kredītus tikai tiem Latvijas Bankas organizētās vērtspapīru norēķinu sistēmas dalībniekiem, kuri reģistrēti Latvijā.

Latvijas Bankas padome nolēma slēgt līgumu ar konkursa kārtībā izvēlēto SIA “Ernst & Young Baltic” par Latvijas Bankas 2002. gada saimnieciskās darbības pārbaudi.

Latvijas Bankas preses sekretārs E.Vējiņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!