• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts līdzekļu izmantošanas likumību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2002., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66401

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par prioritātēm Rīgas pilsētas nākamgada budžetā

Vēl šajā numurā

17.09.2002., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts līdzekļu izmantošanas likumību

Finansu ministra rīcībā ir nonākusi informācija, kas liecina par dīvainu un, iespējams, kriminālu valsts līdzekļu izmantošanu valsts akciju sabiedrībā “Latvijas Gaisa satiksme”, tos kā ziedojumus virzot kultūras atbalstīšanai, bet faktiski izmantojot personiskām vajadzībām. Lai pārbaudītu šos faktus, finansu ministrs Gundars Bērziņš 13. septembrī uzdeva Valsts ieņēmumu dienestam pārbaudīt šīs informācijas atbilstību patiesībai un gadījumā, ja tā apstiprināsies, lemt par nepieciešamību ierosināt krimināllietu.

Finansu ministra rīcībā esošā informācija liecina, ka 1997.gadā valsts akciju sabiedrība “Latvijas Gaisa satiksme” (LGS) ir ziedojusi 10 000 latu Kultūras fondam tēlniecības projekta realizēšanai. LGS prezidents tolaik bija Aleksandrs Okladņikovs. Pēc neilga laika A.Okladņikova sieva Tatjana Okladņikova ir pieprasījusi tēlniekiem, kas bija saņēmuši ziedojuma līdzekļus, atdot šo naudu viņai, un, kā liecina FM rīcībā esošā informācija, viņa to arī saņēmusi. Finansu ministrs ir uzdevis Valsts ieņēmumu dienestam pārbaudīt, vai šajā situācijā nav saskatāmas krimināli sodāmas darbības.

Savukārt divu citu LGS ziedojumu (1998.gadā — Ls 20 000 un Ls 26 000) nauda, iespējams, ir gājusi vēl dīvainākus ceļus. Pēc finansu ministra rīcībā esošās informācijas, šie līdzekļi, kas formāli ir ieguldīti Jūrmalas pilsētas labiekārtošanā, faktiski ir pārskaitīti firmām, kas labiekārtoja vienu īpašumu Jūrmalā, kas pieder T.Okladņikovai (LGS prezidents joprojām bija A.Okladņikovs). Tādējādi, iespējams, ir izveidojusies situācija, ka A.Okladņikovs faktiski caur Kultūras fondu ir ziedojis valsts akciju sabiedrības līdzekļus sava īpašuma labiekārtošanai. Valsts ieņēmumu dienests pārbaudīs, vai šāda izrīkošanās ar valsts līdzekļiem nebūtu vērtējama kā dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana personīgā labuma gūšanai un korupcija.

Kā zināms, uzņēmums par ziedojumiem var saņemt uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaides. Tādēļ Valsts ieņēmumu dienests pārbaudīs arī valsts akciju sabiedrības “Latvijas Gaisa satiksme” nodokļu nomaksas atbilstību likumiem.

 

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!