• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidentes vizīti ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2002., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66232

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

12.09.2002., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidentes vizīti ASV

Mūsu Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 11. septembrī, Ņujorkā līdz ar citiem uz ANO Ģenerālo asambleju sabraukušajiem valstu vadītājiem pēc Ņujorkas mēra Maikla Blumberga ielūguma devās uz galveno 11. septembra piemiņas vakaru Bateriju parkā vien pāris minūšu gājienā no kādreizējās Pasaules tirdzniecības centra debesskrāpju vietas. Šis piemiņas pasākums Ņujorkā sākās plkst. 19.15 pēc vietējā laika, kad Latvijā jau bija atnācis 12. septembris un pulksteņi rādīja 02.15.

Kā jau informējām, Valsts prezidente no 9. līdz 15. septembrim atrodas ASV, kur vada mūsu valsts delegāciju ANO 57. Ģenerālajā asamblejā, kā arī pārstāv Latviju 11. septembra notikumu piemiņas pasākumos.

Vizītes otrajā dienā, 10. septembrī, viņa piedalījās ANO jaunās dalībvalsts Šveices prezidenta Kaspara Viligera rīkotajā pieņemšanā citu valstu un delegāciju vadītājiem par godu Šveices uzņemšanai ANO. Sarunā ar Šveices prezidentu V.Vīķe–Freiberga apsveica viņu ar Šveices iestāšanos ANO un kļūšanu par pilntiesīgu ANO locekli. Latvijas prezidente izteica cerību, ka Šveice būs aktīva un vērtīga ANO dalībvalsts. Pārrunājot gaidāmo Latvijas valsts vizīti Šveicē šā gada 29. un 30. oktobrī, K.Viligers uzsvēra: V.Vaira Vīķe–Freiberga būs pirmā sieviete — kādas valsts prezidente, kas ierodas valsts vizītē Šveicē, un ka šī būs arī vēsturē pirmā valsts vizīte, kurā Šveici apmeklēs kāds no Baltijas valstu prezidentiem. Latvijas Valsts prezidente uzsvēra, ka šī vizīte būs svarīgs notikums Latvijas un Šveices attiecību vēsturē.

Šodien, 12. septembrī, mūsu Valsts prezidente piedalīsies ANO 57. Ģenerālās asamblejas atklāšanas sēdē, kur ASV prezidents Džordžs Bušs paredzējis uzstāties ar plašu runu par dažādām planētas aktualitātēm. Viņas uzruna paredzēta plkst. 11.45 pēc Ņujorkas laika jeb 18.45 Latvijā.

Taču arī šiem notikumiem īpašu cilvēciskas vienotības gaisotni piešķīrusi 11. septembra atcere Ņujorkā un pasaulē. Pirmajā gadskārtā, kopš pasaule iegājusi jaunā, visaugstākās atbildības līmenī.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!