• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru kabineta balvu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2002., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66161

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Katram jānodarbojas ar to, kas ir viņa funkcijās"

Vēl šajā numurā

10.09.2002., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru kabineta balvu

Ministru kabineta balvu piešķir par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij nozīmīgās jomās, kas ir pabeigti iepriekšējā gadā vai ilgākā laika posmā. Ministru kabineta (MK) balva ir 5000 latu, goda diploms un nozīmīte.

Līdz 30.septembrim ierosinājumus par MK balvas kandidātiem Ministru kabineta Apbalvošanas padomei var iesniegt ministri, Latvijas Pašvaldību savienība un sabiedriskās organizācijas. Viena gada laikā var piešķirt ne vairāk kā piecas Ministru kabineta balvas. Personām, kurām šī balva jau vienreiz ir piešķirta, to var piešķirt atkārtoti pēc 10 gadiem.

Pirmā Ministru kabineta balva 1995.gadā tika pasniegta diviem laureātiem: Jānim Kalniņam, rakstniekam un literatūrzinātniekam, — par kultūrvēsturiski nozīmīgas un mākslinieciski augstvērtīgas latviešu tautas atmodas darbiniekiem veltītas romānu sērijas radīšanu (“Auseklis”, “Pumpurs”, “Kalna Kaibēni”) un Pēterim Puķītim, Dobeles 1.vidusskolas skolotājam, — par radošu un mērķtiecīgu zinātniski metodisko darbu un izcilu profesionalitāti.

2001.gada Ministru kabineta balva piešķirta Jānim Stradiņam, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidentam, akadēmiķim, profesoram, habilitētajam ķīmijas zinātņu doktoram, — par zinātnisko darbu ciklu Latvijas (Rīgas) zinātņu un kultūras vēsturē, Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim — par augstvērtīgām koncertprogrammām un ieguldījumu Latvijas un Baltijas mūzikas popularizēšanā, Betijai Strautniecei, māksliniecei, Tautas lietišķās mākslas studijas “Dzīne” vadītājai, — par mūža ieguldījumu tautas mākslas attīstībā un Latvijas kultūrvides veidošanā, Valdim Zariņam, vijolniekam, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesoram, — par nozīmīgu ieguldījumu latviešu vijoļmākslas attīstībā un Baibai Skridei, vijolniece, — par izciliem sasniegumiem atskaņotājmākslā 2001.gadā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!