• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Parlamenta pārstāvja vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2002., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66158

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.09.2002., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Parlamenta pārstāvja vizīti Latvijā

Vakar, 9. septembrī, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar Eiropas liberāli demokrātiskās un reformu partijas grupas vadītāju Eiropas Parlamentā Greiemu Vatsonu.

G.Vatsons novēlēja Latvijai veiksmīgu Eiropas Savienības (ES) paplašināšanos, kā arī pauda cerību, ka pēc Saeimas vēlēšanām Latvijas jaunā valdība spēs nodrošināt tagadējās valdības iesākto mērķu sasniegšanu — iestāšanos ES un NATO. G.Vatsons uzsvēra, ka Eiropas Savienība no savas puses veiksmīgi risina ar ES paplašināšanos saistītos jautājumus un īpaša loma šajā procesā ir Eiropas Parlamenta aktivitātēm — šā gada novembrī uz Eiropas Parlamenta plenāro sesiju ir uzaicināti piedalīties arī ES kandidātvalstu pārstāvji.

A.Bērziņš informēja G.Vatsonu par Latvijas veiksmīgo virzību uz Eiropas Savienību un NATO. Ministru prezidents uzsvēra valdības apņēmību pabeigt iestāšanās ES sarunas šā gada novembrī un pauda cerību NATO sammitā Prāgā saņemt uzaicinājumu Latvijas iestājai NATO.

G.Vatsons atzinīgi novērtēja Latvijas valdības paveikto, nodrošinot valsts stabilitāti un straujo attīstību pēdējos gados, kas bijusi iespējama, lielā mērā pateicoties A.Bērziņa vadītās valdības noturībai.

Sarunas noslēgumā A.Bērziņš informēja viesi par ideju rīkot tautas referendumu par iestāšanos ES vienlaikus visās Baltijas valstīs, kā arī par Latvijas Nacionālā konventa aktivitātēm, iesaistot inteliģenci, nevalstisko organizāciju pārstāvjus un plašu sabiedrību diskusijā par ES nākotni.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!