• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sarunām ar Eiropu lauksaimniecības jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2002., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66111

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas dienesta informācija Nr.40/894-7194

Vēl šajā numurā

06.09.2002., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sarunām ar Eiropu lauksaimniecības jautājumos

Zemkopības ministrijas amatpersonas, kas atbildīgas par sarunām ar Eiropas Savienību (ES), šīs vasaras karstumu izjūt arī pārnestā nozīmē, jo visu laiku risinās intensīvas tehniskās konsultācijas ar ES un arī sarunas ar dalībvalstīm.

Būtiskākās no tām pēc 3.jūlija augsta līmeņa tehniskajām konsultācijām Briselē bija 23.jūlija tehniskās konsultācijas Briselē par piena kvotām un ar cukuru saistītajiem maksājumiem, kā arī 12.augusta tehniskās konsultācijas par laukaugiem.

Ir sagatavota kārtējā tehniskā papildinformācija. Kā parasti, pirms nosūtīšanas uz ES tā tiks nodota Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) vērtējumam. Šajā sakarā, kā arī, lai pārrunātu, kā risinās sarunas ar ES, ministrijas atbildīgās amatpersonas nākamnedēļ tiksies ar LOSP pārstāvjiem.

Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Aivars Lapiņš un Ārlietu ministrijas pārstāvji šonedēļ Zviedrijas Lauksaimniecības ministrijā tikās ar ES direktoru un darbiniekiem, kas pēta un analizē kandidātvalstu, tai skaitā Latvijas, pozīcijas. Kaimiņvalsts kolēģi tika iepazīstināti ar mūsu pamatojumu piena kvotai, kā arī cukura un lauku maksājumiem. Savukārt Zviedrijas attiecīgās amatpersonas pēc savas pieredzes ieteica, kā tālāk rīkoties ES sarunās ieinteresētajai Latvijas pusei.

Šodien un rīt plānota tāda paša rakstura tikšanās ar augsta līmeņa Somijas Lauksaimniecības ministrijas pārstāvjiem, kuri risina ES paplašināšanās jautājumus. Zviedrijas un Somijas sarunu mērķis — turpināt un padziļināt dialogu ar lauksaimnieku sabiedrību. Arī par šo dialogu gaitu un rezultātiem tiks informēta LOSP.

Savukārt zemkopības ministrs Atis Slakteris par ministrijas aktualitātēm, tai skaitā par sarunām ar ES, ik mēnesi informē Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu. Ministrijā atzinīgi vērtē Valsts prezidentes atbalstu, vēršoties ar vēstuli pie ES Komisijas prezidenta Romano Prodi, lai vēlreiz no sava skatpunkta akcentētu Latvijas lauksaimniekiem tik aktuālās iestāšanās problēmas.

Nākamnedēļ zemkopības ministrs plānojis sazināties ar Baltijas valstu lauksaimniecības ministriem. Atis Slakteris uzklausīs viņu viedokli par ES lauksaimniecības komisāram Francim Fišleram adresēto Baltijas valstu lauksaimniecības ministru kopīgo paziņojumu, kuru sagatavojuši Latvijas Zemkopības ministrijas pārstāvji. Zemkopības ministrs pārrunās arī Baltijas lauksaimniecības ministru tikšanās gaitu Mežotnē, kas plānota F.Fišlera vizītes laikā Latvijā 16.septembrī.

Zemkopības ministrijas Preses  un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!