• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas pastmarkām starptautiskā izstādē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2002., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66038

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas tautsaimniecības attīstību

Vēl šajā numurā

05.09.2002., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas pastmarkām starptautiskā izstādē

“Latvijas pasts”, no 30.augusta līdz 3.septembrim piedaloties starptautiskajā filatēlijas izstādē “Amphilex 2002” Amsterdamā, Nīderlandē, saņēmis vairāku pasaules valstu filatēlistu un ekspertu atzinību par izdotajām pastmarku sērijām un pastmarku stabilo emisijas vērtību.

“Latvijas pasta” stendu ik dienu apmeklēja vairāki simti filatēlijas izstādes dalībnieku, viņu vidū arī vairāki pasaulē pazīstami filatēlisti un pastmarku eksperti, kas izteica atzinību par “Latvijas pasta” izdoto pastmarku augsto māksliniecisko noformējumu, organizējot pastmarku izdošanu augstas kvalitātes tipogrāfijās un izvēloties interesentiem saistošas pastmarku tēmas.

Eksperti izteica atzinību arī par Latvijas pastmarku stabilo emisiju, jo “Latvijas pasta” izdoto pastmarku nominālvērtību kopsumma gadā ir viena no stabilākajām pasaulē. Līdzīgi kā naudai, arī pastmarkām kā vērtszīmēm tiek noteikta to emisijas vērtība. Aizvadītajā gadā “Latvijas pasts” laida klajā pastmarkas ar kopējo nominālvērtību 8,57 lati.

Starptautiskajā filatēlijas izstādē Nīderlandē “Latvijas pasts” piedāvāja speciāli izstādei izdoto bukletu, kurā bija aplūkojama nesen klajā laistās pastmarku sērijas “Latvijas upju un jūras zivis” pastmarka “Sams”, kā arī izstādei par godu izgatavotais speciālais zīmogs. Tā ir vispārpieņemta pasta administrāciju prakse, ka filatēlijas izstādēs pasta administrācijas sevi prezentē, izdodot bukletu, kurā izvietotas jaunākās pastmarkas ar speciālu izstādes zīmogu, bet filatēlisti izstāda personiskās pastmarku kolekcijas.

Ārvalstu filatēlistus visvairāk interesē “Latvijas pasta” izdotās pastmarkas par dabu un arhitektūru, tāpēc “Latvijas pasts” izstādē Nīderlandē piedāvāja pastmarkas par Latvijas zivīm.

Filatēlijas izstāde “Amphilex 2002” ir viena no lielākajām šī gada filatēlijas izstādēm pasaulē. “Amphilex 2002” pulcēja vairāk nekā 40 valstu pasta administrācijas, kā arī pārstāvjus no pastmarku tipogrāfijām, filatēlijas piederumu ražotājiem, vairākus tūkstošus filatēlistu no visas pasaules.

Piedaloties starptautiskajās filatēlijas izstādēs, “Latvijas pastam” ir iespēja ne tikai piedāvāt Latvijā izdotās pastmarkas, bet arī dalīties pieredzē starptautisku filatēlijas izstāžu un pasākumu organizēšanā. Pašlaik “Latvijas pasts” Pasaules pasta savienībā vada darba grupu par starptautisko filatēlijas izstāžu organizēšanas labāko pieredzi.

 

Edijs Šauers, “Latvijas pasta”  ģenerāldirektora palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!