• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vides problēmām pasaules sammitā Johannesburgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2002., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66034

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā mūsu uzņēmējiem klāsies Eiropā

Vēl šajā numurā

05.09.2002., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vides problēmām pasaules sammitā Johannesburgā

Lai uzklausītu Latvijas viedokli par to, kā Latvija kā Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts piedāvā risināt sasāpējušās vides problēmas, ES prezidētājvalsts Dānijas premjerministrs Anderss Fogs Rasmusens un Eiropas Komisijas vides komisāre Margota Valstrēma trešdien, 4. septembrī, tikušies ar Latvijas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Vladimiru Makarovu.

Tikšanās laikā puses atzina, ka pagājušais gadsimts un īpaši 20.gadsimta deviņdesmitie gadi ir bijuši vides aizsardzības politikas un plānu sagatavošanas laiks. Savukārt 21.gadsimtam būtu jākļūst par laiku, kad šie plāni tiek īstenoti.

Latvijas pārstāvis tikšanās laikā pauda, ka būtu jāstiprina valstu sadarbība Baltijas jūras reģionā, īpaši divpusējā valstu sadarbība. Būtu arī jāpalielina iespējas nevalstiskajām organizācijām līdzdarboties ar vidi saistītu lēmumu pieņemšanā un vides politikas īstenošanā, pauda ministrs.

Uzstājoties ar runu Johannesburgā notiekošajā ANO Pasaules sammitā par ilgtspējīgu attīstību, V.Makarovs klātesošos iepazīstinājis ar Latvijas panākumiem vides aizsardzībā. Ministrs īpaši akcentējis Latvijas panākumus, sakārtojot likumdošanu un panākot to, ka Latvijas likumdošana vairs nepieļauj novecojošu tehnoloģiju ieviešanu ražošanā.

Ministrs sammitā informējis arī par Latvijas pieredzi, piedaloties “Baltic Agenda 21” programmas īstenošanā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!