• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas Prezidijā: Par 2002. gada 29. augusta sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2002., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/66024

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Prezidijā:
Par 2002. gada 2. septembra sēdi

Vēl šajā numurā

05.09.2002., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas Prezidijā:

Par 2002. gada 29. augusta sēdi

1. Sēdē izskatīja sešus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Izskatīja deputāta B.Cileviča iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu. Prezidijs nolēma iekļaut minēto jautājumu Saeimas kārtējās sēdes darba kārtībā un ieteikt Saeimai piešķirt deputātam B.Cilevičam neapmaksātu atvaļinājumu šā gada 5. septembrī.

3. Prezidijs nolēma konceptuāli atbalstīt Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja E.Inkēna iesniegumu par Horvātijas parlamenta Eiropas integrācijas komisijas delegācijas vizīti Latvijā.

4. Prezidijs nolēma nodot Saimnieciskajai komisijai deputāta M.Lujāna iesniegumu par dienesta automašīnas piešķiršanu.

5. Prezidijs nolēma konceptuāli atbalstīt Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja R.Ražuka iesniegumu par Baltijas asamblejas 21. sesijas rīkošanu Saeimā šā gada 12.—14. decembrī.

6. Apstiprināja komandējumus:

1) Saeimas Informācijas nodaļas IT drošības pārvaldniekam J.Maskaļonokam laikā no 2002. gada 3. septembra līdz 7. septembrim uz Hāgu (Nīderlande);

2) Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītājam R.Ražukam 2002. gada 8. un 9. septembrī uz Sanktpēterburgu (Krievija);

3) Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītājam R.Ražukam, delegācijas vadītāja vietniekam A.Razminovičam, delegācijas locekļiem J.Bunkšam un J.Lāčplēsim, Saeimas Preses dienesta vadītājai I.Auniņai un Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas sekretārei I.Sticenko no 2002. gada 28. septembra līdz 2. oktobrim uz Sanktpēterburgu (Krievija);

4) Saeimas Eiropas lietu komisijas konsultantam G.Lazdiņam no 2002. gada 4. septembra līdz 8. septembrim uz Briseli (Beļģija). Prezidijs nolēma apmaksāt dienas naudu 50 procentu apmērā;

5) Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas konsultantam G.Pekam no 2002. gada 4. septembra līdz 8. septembrim uz Briseli (Beļģija). Prezidijs nolēma apmaksāt dienas naudu 50 procentu apmērā.

7. Pieņēma lēmumu par grozījumu Saeimas Prezidija lēmumā par Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sekretāra M.Lujāna komandējumu uz Johannesburgu (Dienvidāfrika) no 2002. gada 28. augusta līdz 4. septembrim.

8. Pieņēma zināšanai Informācijas nodaļas bibliotēkas vadītājas S.Šmites pārskatu par komandējumu uz Lielbritāniju no 13. augusta līdz 22. augustam.

Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

 

Par 2002. gada 21. augusta sēdi

1. Sēdē izskatīja trīs saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Pieņēma zināšanai informāciju par plānotajiem pasākumiem Saeimā no 2002.gada 19.augusta līdz 25.augustam.

3. Nodeva Saeimas kancelejai izvērtēšanai Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Edvīna Inkēna priekšlikumus par grozījumiem 2003.gada LR Saeimas budžetā.

4. Nodeva Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai un Juridiskajai komisijai izvērtēšanai Saeimas Sociāldemokrātu savienības frakcijas priekšsēdētāja Pētera Salkazanova iesniegumu par Ministru kabineta iesniegto Latvijas Republikas budžeta pārskatu apstiprināšanas kārtību Saeimā.

5. Apstiprināja izdevumu tāmi Saeimas sekretāres Silvijas Dreimanes rīkotajām vakariņām radio “Brīvā Eiropa” pārstāvjiem 2002.gada 22.augustā.

6. Apstiprināja komandējumus:

1) EPPA delegācijas loceklim Borisam Cilevičam laikā no 2002.gada 31.augusta līdz 3.septembrim uz Parīzi (Francija);

2) Saeimas priekšsēdētājam Jānim Straumem, Saeimas priekšsēdētāja dzīvesbiedrei Baibai Straumei un priekšsēdētāja ārlietu padomniekam Retam Plēsumam 2002.gada 3. un 4.septembrī uz Parīzi (Francija).

Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

 

Par 2002. gada 12. augusta sēdi

1. Sēdē izskatīja četrus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Pieņēma zināšanai informāciju par plānotajiem pasākumiem Saeimā no 2002. gada 12. augusta līdz 18. augustam.

3. Izskatīja Saeimas LSDSP frakcijas iesniegumu un nolēma apstiprināt komandējumu Saeimas autobāzes automašīnas vadītājam Raimondam Saulītim laikā no 2002. gada 13. augusta līdz 15. augustam, noformējot iesniegumu atbilstoši Saeimas Prezidija noteikumiem.

4. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Jānim Lagzdiņam transporta izdevumu segšanai”.

5. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Mārtiņam Emsiņam transporta izdevumu segšanai”.

6. Apstiprināja komandējumus:

1) EDSO Parlamentu asamblejas Latvijas delegācijas loceklim Robertam Jurdžam un delegācijas sekretāram Igoram Aizstrautam laikā no 2002. gada 12. septembra līdz 18. septembrim uz Skopji (Maķedonija);

2) Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sekretāram Modrim Lujānam laikā no 2002. gada 28. augusta līdz 4. septembrim uz Johannesburgu (Dienvidāfrika);

3) Informācijas nodaļas vecākajai konsultantei Sanitai Semeikai laikā no 2002. gada 19. augusta līdz 27. septembrim uz Briseli (Beļgija);

4) Informācijas nodaļas vadītājas vietniecei Laimdotai Upeniecei laikā no 2002. gada 4. septembra līdz 8. septembrim uz Hāgu (Nīderlande).

7. Pieņēma zināšanai Saeimas ES Informācijas centra konsultanta Māra Ozola pārskatu par komandējumu uz Bonnu (Vācija) no 2002. gada 19. jūlija līdz 3. augustam.

8. Pieņēma zināšanai Preses dienesta vadītājas Ineses Auniņas pārskatu par komandējumu uz Plimutu (Lielbritānija) laikā no 2002. gada 30. jūnija līdz 26. jūlijam.

Saeimas sekretāres biedrs A. Bartaševičs

 

Par 2002. gada 1. augusta sēdi

1. Sēdē izskatīja trīs saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Nodeva Saeimas Kancelejai Saimnieciskās komisijas apstiprināto Saeimas frakciju dienesta automašīnu sadalījumu.

3. Izskatīja Saeimas deputāta Modra Lujāna iesniegumu par komandējumu uz ANO galotņu sapulci par līdzsvarotu vides attīstību un nolēma aicināt deputātu sagatavot iesniegumu par komandējumu un iesniegt saskaņā ar Saeimas Prezidija noteikto kārtību.

4. Pieņēma lēmumu “Par grozījumiem Saeimas Prezidija 2002.gada 21.janvāra lēmumā “Par Saeimas frakciju darba finansiālo nodrošinājumu 2002.gadā””.

5. Pieņēma lēmumu “Par grozījumiem Saeimas Prezidija 2002.gada 24.janvāra lēmumā “Par Saeimas komisiju darba finansiālo nodrošinājumu 2002.gadā””.

6. Pieņēma lēmumu “Par “Noteikumu par kārtību, kādā apdrošināma Saeimas deputātu un darbinieku veselība un kādā viņi apdrošināmi pret nelaimes gadījumiem” apstiprināšanu”.

7. Nodeva Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai Saeimas frakciju un Saeimas deputāta Daiņa Stalta iesniegumus par Andra Zariņa, Aijas Freivaldes, Maijas Kalnkaziņas un Sniedzes Sproģes kandidatūru izvirzīšanu uz Centrālās vēlēšanu komisijas locekļa amatu Saeimas lēmuma projekta sagatavošanai.

8. Pieņēma lēmumu “Par Saeimas Kancelejas Ekspluatācijas nodaļas vadītāja atlaišanu”.

9. Pieņēma lēmumu “Par Jāņa Zommera apstiprināšanu par Saeimas Kancelejas Ekspluatācijas nodaļas vadītāju”.

10. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātei Aijai Barčai dzīvojamo telpu īres izdevumu segšanai”.

11. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Aleksandram Bartaševičam dzīvojamo telpu īres izdevumu segšanai”.

12. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Jānim Čeveram dzīvojamo telpu īres izdevumu segšanai”.

13. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Dzintaram Kudumam dzīvojamo telpu īres izdevumu segšanai”.

14. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Oļegam Tolmačovam dzīvojamo telpu īres izdevumu segšanai”.

15. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Jurim Galerijam Vidiņam dzīvojamo telpu īres izdevumu segšanai”.

16. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātei Helēnai Soldatjonokai dzīvojamo telpu īres izdevumu segšanai”.

17. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Aleksandram Golubovam viesnīcas īres izdevumu segšanai”.

18. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Jānim Lagzdiņam viesnīcas īres izdevumu segšanai”.

19. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Jānim Lāčplēsim viesnīcas īres izdevumu segšanai”.

20. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Osvaldam Zvejsalniekam viesnīcas īres izdevumu segšanai”.

21. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātei Vandai Kezikai viesnīcas īres izdevumu segšanai”.

22. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Igoram Solovjovam transporta izdevumu segšanai”.

23. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Jurim Galerijam Vidiņam transporta izdevumu segšanai”.

24. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Oļegam Tolmačovam transporta izdevumu segšanai”.

25. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Pēterim Tabūnam transporta izdevumu segšanai”.

26. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātei Monikai Zīlei transporta izdevumu segšanai”.

27. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātei Helēnai Soldatjonokai transporta izdevumu segšanai”.

28. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Jurim Sokolovskim transporta izdevumu segšanai”.

29. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātei Annai Seilei transporta izdevumu segšanai”.

30. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Pēterim Salkazanovam transporta izdevumu segšanai”.

31. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Arnim Razminovičam transporta izdevumu segšanai”.

32. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Borisam Rastopirkinam transporta izdevumu segšanai”.

33. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Jakovam Plineram transporta izdevumu segšanai”.

34. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Robertam Jurdžam transporta izdevumu segšanai”.

35. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Modrim Lujānam transporta izdevumu segšanai”.

36. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Jānim Estam transporta izdevumu segšanai”.

37. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātei Violai Lāzo transporta izdevumu segšanai”.

38. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Jānim Lāčplēsim transporta izdevumu segšanai”.

39. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Guntim Dambergam transporta izdevumu segšanai”.

40. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Valdim Lauskim transporta izdevumu segšanai”.

41. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Jānim Čeveram transporta izdevumu segšanai”.

42. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Jānim Lagzdiņam transporta izdevumu segšanai”.

43. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Rišardam Labanovskim transporta izdevumu segšanai”.

44. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Andrejam Klementjevam transporta izdevumu segšanai”.

45. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātei Vandai Kezikai transporta izdevumu segšanai”.

46. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Borisam Cilevičam transporta izdevumu segšanai”.

47. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Martijanam Bekasovam transporta izdevumu segšanai”.

48. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Jānim Bunkšam transporta izdevumu segšanai”.

49. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Leonam Bojāram transporta izdevumu segšanai”.

50. Pieņēma lēmumu “Par kompensācijas piešķiršanu Saeimas deputātam Dzintaram Rasnačam transporta izdevumu segšanai”.

51. Apstiprināja izdevumu tāmi Igaunijas Republikas Rīgikogu kancelejas direktora vizītei Rīgā 2002.gada 13.–15.augustā.

52. Nodeva Saeimas Kancelejai 1991.gada barikāžu dalībnieku Piemiņas zīmes valdes iesniegumu par 2003.gada finansējumu.

53. Apstiprināja komandējumus:

1) Tehnikas nodaļas vecākajam konsultantam Guntim Stungrevicam un vecākajam speciālistam Valdim Savickim laikā no 2002.gada 12.septembra līdz 15.septembrim uz Amsterdamu (Nīderlande);

2) EDSO Parlamentu asamblejas Latvijas delegācijas vadītājai Helēnai Demakovai laikā no 2002.gada 25.augusta līdz 28.augustam uz Skopji (Maķedonija).

Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

 

Par 2002. gada 25. jūlija sēdi

1. Sēdē izskatīja četrus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Izskatīja Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju par komisijas locekles Ināras Vaivodes darbības izbeigšanos CVK un nolēma aicināt Saeimas frakcijas vienas nedēļas laikā izvirzīt kandidatūras uz CVK locekļa vietu.

3. Pieņēma zināšanai informāciju par plānotajiem pasākumiem Saeimā no 29.jūlija līdz 4.augustam.

4. Pieņēma lēmumu “Par dzīvojamo telpu atbrīvošanu sakarā ar ēkas Jūrmalā, Jūras ielā 14, pārbūvi par nedzīvojamu ēku”.

5. Izskatīja Ministru kabineta akceptēto Izglītības attīstības koncepciju 2002.–2005.gadam un nolēma to nodot visām Saeimas frakcijām un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai.

6. Apstiprināja izdevumu tāmi Saeimas sekretāres Silvijas Dreimanes rīkotajām pusdienām ar Krievijas Federācijas Valsts domes vicespīkeri Ļ.Sļisku.

7. Apstiprināja izdevumu tāmi Lietuvas Republikas Seima Kancelejas darbinieku vizītei 2002.gada 25.jūlijā.

8. Apstiprināja komandējumus:

1) Saeimas sekretārei Silvijai Dreimanei laikā no 2002.gada 27.jūlija līdz 29.jūlijam uz Maskavu (Krievija);

2) Saeimas Informācijas nodaļas Bibliotēkas vadītājai Sarmai Šmitei laikā no 2002.gada 13.augusta līdz 22.augustam uz Londonu un Glāzgovu (Apvienotā Karaliste).

9. Pieņēma zināšanai Saeimas deputātes Ingrīdas Ūdres pārskatu par komandējumu uz Prāgu no šā gada 5.jūlija līdz 8.jūlijam.

Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

 

Par 2002. gada 17. jūlija sēdi

1. Sēdē izskatīja septiņus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Pieņēma lēmumu par grozījumu Saeimas Prezidija 2001. gada 13. decembra lēmumā “Par Saeimas štatu sarakstu 2002. gadam”.

3. Apstiprināja izdevumu tāmi Baltijas asamblejas Ekoloģijas un enerģētikas komitejas un Komunikāciju un informātikas komitejas kopīgajai sēdei Ķegumā, Kandavā un Ventspilī no 2002. gada 24. jūlija līdz 26. jūlijam.

4. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: H.Demakovai (Saeimas 27. jūnija ārkārtas sesijas sēdē); V.Lāzo (Saeimas 20. jūnija sēdē); O.Zvejsalniekam (Saeimas 20. jūnija sēdē).

5. Apstiprināja komandējumus:

1) Ārlietu komisijas priekšsēdētājam G.Krastam 2002. gada 17. un 18. jūlijā uz Briseli (Beļģija);

2) Eiropas lietu komisijas loceklei I.Birzniecei laikā no 2002. gada 19. jūlija līdz 24. jūlijam uz Briseli (Beļģija);

3) Eiropas Savienības informācijas centra konsultantam M.Ozolam laikā no 2002. gada 21. jūlija līdz 3. augustam uz Bonnu (Vācija).

6. Pieņēma lēmumu par grozījumu Saeimas Prezidija lēmumā par Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas locekļu G.Damberga, S.Goldes, D.Stalta, J.Plinera, delegācijas sekretāres I.Sticenko un Saeimas autobāzes automašīnas vadītāja A.Rozicka komandējumu uz Lietuvu 2002. gada 1. un 2. martā.

7. Pieņēma lēmumu par grozījumu Saeimas Prezidija lēmumā par Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja E.Inkēna, komisijas locekļu R.Pīka, I.Birznieces, M.Sprindžuka, komisijas konsultanta I.Solima un Stenogrammu nodaļas tulka I.Visockas komandējumu uz Briseli (Beļģija) no 2002. gada 10. jūlija līdz 13. jūlijam.

8. Pieņēma lēmumu par grozījumu Saeimas Prezidija lēmumā par Sociālo un darba lietu komisijas locekļu A.Barčas, R.Ražuka, V.Ģīļa, A.Prēdeles, H.Soldatjonokas, A.Bērziņa, R.Jurdža, A.Klementjeva, komisijas darbinieku A.Bružes, M.Forstmanes, V.Bankovskas, T.Romislovas un Saeimas autobāzes automašīnas vadītāja R.Kaupuža komandējumu uz Daugavpili (Latvija) no 2002. gada 16. maija līdz 18. maijam.

9. Saeimas Prezidijs nolēma, ka sakarā ar to, ka ir apstiprināta izdevumu tāme Baltijas asamblejas Ekoloģijas un enerģētikas komitejas un Komunikāciju un informātikas komitejas kopīgajai sēdei Ķegumā, Kandavā un Ventspilī no 2002. gada 24. jūlija līdz 26. jūlijam, jautājums par komandējuma apstiprināšanu Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas locekļiem J.Lāčplēsim, A.Razminovičam, J.Stalidzānei, J.Čeveram, I.Solovjovam, delegācijas sekretārei I.Sticenko un Ekspluatācijas nodaļas speciālistam A.Stintmanim laikā no 2002. gada 24. jūlija līdz 26. jūlijam uz Ventspili un Kandavu (Latvija) atsevišķi nav skatāms.

10. Pieņēma zināšanai šādus pārskatus par komandējumiem:

1) Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas konsultantes L.Sakalovskas un Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas vecākā konsultanta J.Šinta pārskatu par komandējumu uz Portugāli no šā gada 26. maija līdz 1. jūnijam;

2) LSDSP frakcijas priekšsēdētāja vietnieces V.Lāzo pārskatu par komandējumu uz Briseli (Beļģija) no 25. jūnija līdz 28. jūnijam.

Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

 

Par 2002. gada 5. jūlija sēdi

1. Saeimas Prezidijs nolēma iekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā Valsts prezidentes V.Vīķes–Freibergas iesniegumu par likuma “Grozījumi likumā “Par pašvaldību budžetiem”” otrreizēju caurlūkošanu.

2. Nolēma nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai Ministru kabineta protokollēmumu “Par Ministru kabineta ieteikto kandidatūru izmaiņām Saeimas apstiprinātās Reģionālās attīstības padomes sastāvā”.

3. Nolēma nodot Saimnieciskajai komisijai deputāta Dz.Rasnača iesniegumu par transporta izdevumu kompensēšanu jūnijā.

4. Nolēma nodot Saimnieciskajai komisijai deputāta P.Tabūna iesniegumu par transporta izdevumu kompensēšanu jūnijā.

5. Nolēma nodot Saimnieciskajai komisijai deputāta O.Zvejsalnieka iesniegumu par transporta izdevumu kompensēšanu martā, aprīlī un maijā.

6. Nolēma nodot Saeimas Kancelejai Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva direktores I.Kaņepājas iesniegumu par LR Augstākās padomes un Saeimas stenogrammu izdošanu burtnīcu veidā.

7. Izskatīja deputātes I.Birznieces iesniegumu un attaisnoja viņas kavējumu Saeimas 27. jūnija ārkārtas sesijas sēdē.

8. Apstiprināja komandējumus:

1) deputātam V.Birkavam laikā no 2002. gada 13. jūlija līdz 18. jūlijam uz Romu (Itālija);

2) Rietumeiropas Savienības asamblejas Latvijas delegācijas vadītājai S.Dreimanei laikā no 2002. gada 23. jūlija līdz 25. jūlijam uz Londonu (Lielbritānija);

3) Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājam E.Inkēnam, komisijas locekļiem R.Pīkam, I.Birzniecei, M.Sprindžukam, komisijas konsultantam I.Solimam un Stenogrammu nodaļas tulkam I.Visockai laikā no 2002. gada 10. jūlija līdz 13. jūlijam uz Briseli (Beļģija).

9. Saeimas Prezidijs nolēma neapstiprināt komandējumu Saeimas deputātam M.Sprindžukam no 2002. gada 31. maija līdz 1. jūlijam uz Tallinu (Igaunija) sakarā ar to, ka viņš komandējumā devās kā Zemkopības ministrijas pārstāvis.

10. Pieņēma lēmumu par grozījumu Saeimas Prezidija lēmumā par Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja E.Inkēna un komisijas locekles H.Demakovas komandējumu uz Vahavu (Austrija) no 2002. gada 28. jūnija līdz 1. jūlijam.

11. Pieņēma zināšanai šādus pārskatus par komandējumiem:

1) Aizsardzības un iekšlietu komisijas vecākās konsultantes I.Loginas un Juridiskā biroja vecākās konsultantes A.Vītoliņas pārskatu par komandējumu uz Briseli (Beļģija) šā gada 2.—5. jūnijā;

2) Latvijas Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas delegācijas locekļu B.Cileviča, A.Bērziņa un delegācijas sekretāra M.Olekša pārskatu par piedalīšanos Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas sesijā Strasbūrā (Francija) no šā gada 24. jūnija līdz 28. jūnijam;

3) Informācijas nodaļas konsultanta J.Kapenieka pārskatu par komandējumu uz Māstrihtu (Nīderlande) no šā gada 23. jūnija līdz 25. jūnijam un uz Briseli (Beļģija) šā gada 26. un 27. jūnijā.

Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

 

Par 2002. gada 1. jūlija sēdi

1. Sēdē izskatīja septiņus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Pieņēma zināšanai informāciju par plānotajiem pasākumiem Saeimā no 2002.gada 1.jūlija līdz 7.jūlijam.

3. Apstiprināja “Noteikumus par kārtību, kādā Saeimas deputātiem piešķiramas un izmaksājamas kompensācijas par dzīvojamo telpu vai viesnīcu īres izdevumiem”.

4. Apstiprināja “Noteikumus par kārtību, kādā Saeimas deputāti izmanto Saeimas autobāzes autotransportu”.

5. Apstiprināja “Noteikumus par kārtību, kādā Saeimas deputātiem piešķiramas un izmaksājamas kompensācijas transporta izdevumiem Latvijas teritorijā”.

6. Apstiprināja izdevumu tāmi ASV senatoru vizītei Latvijā no 2002.gada 3.jūlija līdz 5.jūlijam.

Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!