• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu valstij ir nozīmīgs atbalsts Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.09.2002., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65999

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Neapšaubot mūsu vietu Eiropas nākotnē

Vēl šajā numurā

04.09.2002., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu valstij ir nozīmīgs atbalsts Eiropā

Latvijā uzturas Austrijas Republikas Štīrijas federālās zemes premjerministre

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 3. septembrī, Rīgas pilī tikās ar Austrijas Republikas Štīrijas federālās zemes premjerministri Valtraudi Klasniku.

Štīrijas premjerministre apliecināja stingru savas zemes atbalstu Latvijai un tās centieniem, kā arī atzīmēja Latvijas sasniegumus. Prezidente ar gandarījumu apliecināja, ka Latvijai ir nozīmīgs atbalsts Eiropā. Abas puses bija vienisprātis, ka Eiropas mazajām un vidēji lielajām valstīm jāsadarbojas un ka jābūt iespējai tām ietekmēt procesus Eiropā un paust savu viedokli par jaunās Eiropas attīstību.

Lielākā uzmanība sarunā tika veltīta Latvijas integrācijai Eiropas Savienībā, tai skaitā iestāšanās sarunu lauksaimniecības sadaļai. Valsts prezidente informēja par izmaiņām lauksaimniecības nozarē pēdējos gados Latvijā, par lauksaimniecības produkcijas ražošanas organizāciju, kāda valdīja Latvijā, Lietuvā un Igaunijā Padomju Savienības gados, kā arī par grūtībām, kas ietekmējušas Latvijas pārtikas ražotājus pēdējos 12 gados. Prezidente informēja par savu vēstuli Eiropas Komisijas prezidentam Romano Prodi, kurā viņa aizstāv Latvijas intereses lauksaimniecības produkcijas ražošanas kvotu jautājumā. Prezidente izskaidroja, ka Latvija nevar atļauties ražot mazāk, nekā tas nepieciešams valsts iedzīvotāju patēriņam. Štīrijas valdības vadītāja pauda sapratni un atbalstu prezidentes nostājai. Abas puses pārrunāja arī jautājumus, kas saistīti ar SAPARD. Prezidente skaidroja, ka Latvija, tāpat kā citas Eiropas Savienības kandidātvalstis, vēlas tikt uztverta kā līdzvērtīga partnere arī jautājumos par subsīdijām.

Abas puses pieskārās arī kultūras jautājumiem, atzīmējot, ka gan Gidons Krēmers, gan Ingus Pētersons savā muzikālajā darbībā saistīti ar Austriju un Austrijas mūziķiem. Austrijas puse informēja par to, ka Grācas pilsēta nākamgad būs Eiropas kultūras galvaspilsēta un visu gadu tajā risināsies plaša kultūras programmu. Valsts prezidente saņēma ielūgumu šai laikā apmeklēt Grācu.

Pēc sarunas V.Vīķe–Freiberga un Valtraude Klasnika sniedza īsu interviju Austrijas sabiedriskajai televīzijai.

V.Vīķe–Freiberga un Valtraude Klasnika pirmoreiz tikās 2001.gada jūlijā Štīrijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!