• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par balsošanas kārtību ārvalstīs 8. Saeimas vēlēšanās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.2002., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65979

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ir jāstrādā un jādomā nākotnei

Vēl šajā numurā

03.09.2002., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par balsošanas kārtību ārvalstīs 8. Saeimas vēlēšanās

Līdz 7. septembrim vēlētāji, kas pastāvīgi uzturas ārvalstīs, var pieteikties balsošanai pa pastu 8. Saeimas vēlēšanās.

Vēlētājam, kurš domā izmantot šo iespēju, līdz 7. septembrim (pasta zīmogs) uz tuvāko ārvalstīs izveidoto vēlēšanu iecirkni jānosūta rakstveida iesniegums, kurā jānorāda vārds, uzvārds, personas kods un adrese. Iesniegumam noteikti jāpievieno arī Latvijas pilsoņa pase vai, ja tādas nav, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izdota pilsonības reģistrācijas lapa.

Kā pastāstīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars, vēlēšanu iecirkņa komisija ārvalstīs, saņemot šādu iesniegumu, to reģistrēs, vēlētāja pasē vai pilsonības reģistrācijas lapā iespiedīs spiedogu par piedalīšanos 8. Saeimas vēlēšanās. Pēc tam vēlētājam uz iesniegumā norādīto adresi tiks nosūtītas visas Rīgas vēlēšanu apgabala zīmes, vēlēšanu aploksne un vēlētāja reģistrācijas lapa ar informāciju par balsošanas procedūru. Saeimas vēlēšanu likums nosaka, ka vēlēšanu iecirkņa komisijai šie materiāli vēlētājam jāizsūta ne vēlāk kā 15 dienas pirms vēlēšanu dienas.

Savukārt vēlētājam, kurš saņēmis šos vēlēšanu materiālus, jāizdara izvēle, aizlīmētā vēlēšanu aploksne jāievieto pasta aploksnē un jānosūta atpakaļ vēlēšanu iecirkņa komisijai. Vēlētājam jāpagūst nosūtīt vēlēšanu aploksni vēlēšanu komisijai tā, lai aploksne vēlēšanu iecirknī pienāktu laikā. Tās vēlēšanu aploksnes, kuras vēlēšanu iecirkņa komisija saņems vēlēšanu dienā pēc vēlēšanu iecirkņa slēgšanas, netiks atvērtas un līdzskaitītas.

Balsošana pa pastu nav vienīgā iespēja, kā vēlētāji ārvalstīs var piedalīties 8. Saeimas vēlēšanās. Vēlēšanu dienā no pulksten 8 līdz pulksten 20 pēc vietējā laika vēlētāji var balsot, arī ierodoties personīgi jebkurā no ārvalstīs izveidotajiem Saeimas vēlēšanu iecirkņiem. Ārvalstīs izveidoto vēlēšanu iecirkņu adreses pieejamas CVK mājaslapā internetā (www.cvk.lv).

Pēc Iedzīvotāju reģistra datiem, šā gada 5. jūnijā ārvalstīs dzīvoja 32 335 vēlētāji.

 

Kristīne Bērziņa, CVK priekšsēdētāja palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!