• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2002. gada 27. augusta noteikumi Nr. 394 "Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 3.oktobra noteikumos Nr.347 "Noteikumi par prasībām pedagogiem nepieciešamajai izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2002., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65885

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.468

Par Protokolu par grozījumiem Latvijas Republikas valdības un Kazahstānas Republikas valdības nolīgumā par tranzīta kārtību

Vēl šajā numurā

30.08.2002., Nr. 122

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 394

Pieņemts: 27.08.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.394

Rīgā 2002.gada 27.augustā (prot. Nr.36 27.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 3.oktobra noteikumos Nr.347 "Noteikumi par prasībām pedagogiem nepieciešamajai izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai"
Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 14.panta 13.punktu, 48.panta pirmo daļu
un Profesionālās izglītības likuma 18.pantu
Izdarīt Ministru kabineta 2000.gada 3.oktobra noteikumos Nr.347 "Noteikumi par prasībām pedagogiem nepieciešamajai izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai" (Latvijas Vēstnesis, 2000, 350./352.nr.; 2001, 143.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.5. profesionālās pilnveides izglītības programmas (pedagoģiskās izglītības kursu apjoms - vismaz 320 kontaktstundas), pēc kuru apguves tiek izsniegts izglītības un zinātnes ministra apstiprināta parauga sertifikāts, ja personai ir profesionālā vidējā izglītība (vidējā izglītība un Latvijas Amatniecības kameras piešķirtā amatnieka kvalifikācija, kas atbilst amata meistara līmenim) vai augstākā izglītība un viņa strādā profesionālās izglītības, profesionālās ievirzes izglītības vai interešu izglītības iestādē;".

2. Izteikt 4.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.4. ar 2004.gada 1.janvāri - attiecībā uz pedagogiem, kuri īsteno profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmas."

3. Papildināt pielikuma 2.2.apakšpunktu aiz vārdiem "profesionālā vidējā izglītība" ar vārdiem "vai Latvijas Amatniecības kameras piešķirtā amatnieka kvalifikācija, kas atbilst amata meistara līmenim".

4. Papildināt pielikuma 3.2.apakšpunktu aiz vārdiem "profesionālā vidējā izglītība" ar vārdiem "vai Latvijas Amatniecības kameras piešķirtā amatnieka kvalifikācija, kas atbilst amata meistara līmenim".

5. Papildināt pielikumu ar 5. un 6.punktu šādā redakcijā:

"5.

Profesionālās ievirzes izglītība:

5.1.

profesionālās ievirzes mūzikas, mākslas vai horeogrāfijas izglītības pedagogs

profesionālā augstākā izglītība nozarē (izglītības programmās, kas tiek īstenotas līdztekus pamatizglītības pakāpei, - profesionālā vidējā izglītība nozarē) un pedagoģiskā izglītība
 

5.2.

profesionālās ievirzes sporta izglītības pedagogs

augstākā pedagoģiskā izglītība sportā

6.

Interešu izglītība Interešu izglītības pedagogs

augstākā pedagoģiskā izglītība vai augstākā izglītība tematiskajā jomā un pedagoģiskā izglītība vai profesionālā vidējā izglītība nozarē (vidējā izglītība un Latvijas Amatniecības kameras piešķirtā amatnieka kvalifikācija, kas atbilst amata meistara līmenim) un pedagoģiskā izglītība, vai sporta interešu izglītības programmās - profesionālā izglītība vai kvalifikācija nozarē (profesionālā vidējā izglītība sportā, vidējā izglītība un profesionālās ievirzes sporta izglītība vai sporta trenera kvalifikācija) un pedagoģiskā izglītība".

Ministru prezidents A.Bērziņš

Izglītības un zinātnes ministrs K.Greiškalns

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!