• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Starptautiskās čigānu savienības vadītāju vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2002., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65750

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

27.08.2002., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Starptautiskās čigānu savienības vadītāju vizīti

Piektdien, 23. augustā, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edvīns Inkēns tikās ar Starptautiskās romu (čigānu) savienības (IRU) vadītājiem — prezidentu Emīlu Ščuku, viceprezidentiem Viktoru Famulsonu un Staņislavu Stankeviču, kā arī ar diviem komisāriem.

Tika pārrunāti jautājumi, kas skar organizācijas darbu un sadarbības veicināšanu ar dažādu valstu parlamentiem.

E.Inkēns informēja, ka sarunas laikā ar IRU vadītājiem pārrunāta Latvijas iespēja piedalīties īpašā Eiropas Savienības organizētā programmā, kas sekmētu čigānu ekonomiskā un sociālā stāvokļa uzlabošanu. Tas varētu notikt pēc Latvijas iestāšanās ES un sadarbībā ar citām valstīm, kurās dzīvo lielas čigānu kopienas.

IRU vadītāji izteikuši vēlmi mūsu valstī izveidot organizācijas informācijas centru. Šis projekts tiktu īstenots ar starptautisko finansu organizāciju atbalstu, un nākotnē tas varētu kļūt par nozīmīgu IRU informācijas centru Eiropā.

Runāts arī par Latvijas iespējamo atbalstu IRU priekšlikumiem, kas tiktu iesniegti Eiropas Savienības konventā. Organizācijas vadītāji cer uz mūsu valsts atbalstu šajā jautājumā, it īpaši ņemot vērā to, ka Latvijas parlamentā darbojas IRU augstākais komisārs Normunds Rudēvičs. E.Inkēns un IRU vadība apsprieda iespēju atbalstīt kādu čigānu tautības pārstāvi Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kas notiks 2004. gadā.

Sarunas noslēgumā IRU pārstāvji informēja par termiņiem, kādos Latvijas čigāni varētu iegūt kompensāciju par holokausta noziegumiem.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!