• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas un Ziemeļvalstu ministru prezidentu sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.08.2002., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65406

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

16.08.2002., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas un Ziemeļvalstu ministru prezidentu sanāksmi

Šā gada 18.un 19.augustā Rīgā notiks astoņu Baltijas un Ziemeļvalstu ministru prezidentu sanāksme, kuras laikā paredzēts apspriest ES integrācijas procesa aktualitātes, NATO paplašināšanās jautājumu, kā arī tiks pārrunāta Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbība enerģētikas jomā.

Kā zināms, Dānija par savas prezidentūras galveno prioritāti ir izvirzījusi ES paplašināšanu un ir paudusi apņēmību darīt visu iespējamo, lai tās prezidentūras laikā tiktu pabeigtas ES iestāšanās sarunas ar kandidātvalstīm. Tādēļ Latvijai un pārējām Baltijas valstīm būs jo īpaši svarīgi uzklausīt Dānijas premjera A.F.Rasmusena sniegto jaunāko informāciju par ES paplašināšanās procesa attīstības gaitu un perspektīvām, sagaidot ES Padomes sanāksmi Kopenhāgenā šogad decembrī.

Apspriežot NATO paplašināšanās jautājumu, paredzēts pievērst uzmanību astoņu valstu sadarbībai līdz NATO galotņu sanāksmei Prāgā novembrī.

Sanāksmes laikā premjeri pārrunās arī Baltijas un Ziemeļvalstu kopīgo sadarbību enerģētikas jomā, lai veicinātu vienota elektroenerģijas tirgus (Baltic Ring) izveidošanu Baltijas jūras reģionā. Ziemeļvalstu pieredze elektroenerģijas tirgus liberalizācijā Baltijas valstīm, strādājot pie vienotā Baltijas elektroenerģijas tirgus izveidošanas, ir bijusi ļoti noderīga.

Baltijas un Ziemeļvalstu premjeru sanāksmes pēc tradīcijas notiek reizi gadā kādā no astoņām reģiona valstīm. Tā ir lieliska iespēja vistuvāko kaimiņu un draugu lokā apmainīties viedokļiem par aktuāliem ārpolitikas jautājumiem. Iepriekšējā astoņu premjeru tikšanās notika Kopenhāgenā 2001. gada oktobrī.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!