• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par partiju finansu kontroli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.08.2002., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65355

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Esam kļuvuši par valsti, kas spēj arī dot

Vēl šajā numurā

15.08.2002., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par partiju finansu kontroli

Trešdien, 14.augustā, Ministru prezidents Andris Bērziņš parakstīja divus Ministru kabineta noteikumus, kuri nosaka kārtību, kādā politiskās organizācijas (partijas) iesniedz un publicē ikgadējās finansiālās darbības deklarāciju, priekšvēlēšanu perioda izdevumu deklarāciju, vēlēšanu izdevumu deklarāciju, paziņojumu par plānotajiem vēlēšanu izdevumiem, kā arī informāciju par saņemtajiem dāvinājumiem (ziedojumiem).

Vakar, 14.augustā, minētie Ministru kabineta noteikumi tika nosūtīti visām 59 reģistrētajām politiskajām organizācijām (partijām), savukārt, šodien, 15.augustā, tie tiek publicēti Latvijas Republikas oficiālajā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” (skat.2.lpp.).

Saskaņā ar Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumu 2002.gada 15.augustā politiskās organizācijas (partijas) sāk pildīt likuma noteikumus par saņemto dāvinājumu (ziedojumu) publicēšanu internetā.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Pārejas jautājumiem līdz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbības uzsākšanai politisko organizāciju (partiju) publicējamā informācija būs pieejama internetā Noziedzības un korupcijas novēršanas padomes sekretariāta mājaslapā, kur jau patlaban ir iespējams iepazīties ar politisko organizāciju (partiju) finansiālās darbības deklarācijām par 2001.gadu.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Otrdien, 13.augustā, notika Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un Korupcijas un noziedzības novēršanas padomes sekretariāta pārstāvju tikšanās, lai apspriestu jautājumu par Ministru kabineta noteikumu attiecībā uz partiju finansēšanu lietošanu partiju finansu kontrolē.

VID un sekretariāts panāca vienošanos, kas paredz, ka VID pieņems partiju finansu deklarācijas, pārbaudīs, vai tās ir aizpildītas atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam, un tad tās nodos tālāk publicēšanai sekretariātam. Saskaņā ar vienošanos VID ir atbildīgs par deklarāciju pieņemšanu un pārbaudi, bet sekretariāts — par informācijas publiskošanu.

VID un sekretariāts vienojās pirmdien, 19.augustā, izskaidrot partiju pārstāvjiem, kādā veidā partijas varēs izpildīt Ministru kabineta noteikumos noteiktās prasības. Tikšanās organizatorisko pusi uzņēmās veikt sekretariāts.

 

Dita Kļaviņa, VID Komunikāciju nodaļas vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!