• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai aizstāvam savu zemkopju intereses Latvijā un ES. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.08.2002., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/65028

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai vieglajai rūpniecībai Latvijā un Lietuvā vieglāk

Vēl šajā numurā

02.08.2002., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai aizstāvam savu zemkopju intereses Latvijā un ES

Vakar Valsts prezidente tikās ar Lauksaimnieku organizāciju sabiedriskās padomes locekļiem
LAUKI1.JPG (18903 bytes)
Vakar, 1.augustā, Rīgas pilī: Lauksaimnieku organizāciju sabiedriskās padomes (LOSP) pārstāvji Ligita Silaraupa, Valters Bruss, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, LOSP pārstāvji Jūlijs Beļavnieks, Pēteris Kalniņš un Latvijas iestāšanās ES sarunu vadītājs Andris Ķesteris
Foto: Juris Krūmiņš — “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar Rīgas pilī tikās ar Lauksaimnieku organizāciju sabiedriskās padomes (LOSP) pārstāvjiem Valteru Brusu, Ligitu Silaraupu, Pēteri Kalniņu, Jūliju Beļavnieku, kā arī Latvijas ES iestāšanās sarunu vadītāju Andri Ķesteri.

Valsts prezidente uzsvēra, ka viņai ir būtiski dzirdēt LOSP skatījumu un argumentus par situāciju lauksaimniecības jomā Latvijā, kā arī par dažādiem konkrētiem Latvijas ES iestāšanās sarunu punktiem. “Jūsu nostāju man ir svarīgi zināt, lai to izmantotu, pārstāvot Latvijas intereses,” sacīja prezidente. Abas puses bija vienisprātis, ka būtiski ir panākt tādu kvotu apjomu valstij, kas garantētu iespējas ražot tik, cik nepieciešams pašu iedzīvotāju vajadzībām.

Tika arī uzsvērts, ka lauku attīstības pamatā ir konkrēti cilvēki ar viņu iespējām un valstij jāieņem aktīva pozīcija lauksaimniecības politikas veidošanā un alternatīvu darbavietu radīšanā laukos. “Jāņem vērā, ka laukos ir smagas sociālas problēmas, kas jārisina arī ar izglītības un citu programmu īstenošanu,” teica V.Vīķe–Freiberga, daloties informācijā par Īrijas pieredzi lauku atveseļošanā, lauksaimniecības attīstībā un situāciju pēc dalības Eiropas Savienībā. Tika pārrunāti arī kopīgie Baltijas valstu sadarbības aspekti un problēmas lauksaimniecības jomā.

Valsts prezidente apliecināja, ka jau tuvākajā laikā nosūtīs vēstuli Eiropas Komisijas prezidentam Romano Prodi, informējot par Latvijas nostāju lauksaimniecības politikas jomā, ES iestāšanās sarunām šajā laukā, tajā skaitā valsts pozīciju par subsīdiju un kvotu piešķiršanas principiem.

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!